Trebuie sa aveti o tava ceva mai inalta, cam de 10cm. In tava mea de 20x40 imi incap 12 mere, voi vedeti cate mere va trebuie functie de tava pe care o aveti, vezi poza. Merele se curata de coaja si se scobesc, dar fara sa se treaca in partea cealalata (vezi poza). Se aseaza merele in tava si se pune in fiecare cate o jumatate de lingurita de zahar, putina scortisoara, un bot de unt si stafidele (sau nuca macinata). Se pune in toata tava bucatele de unt si se presara ceva zahar, in functie de cat de dulce vreti sa devina crusta de pe fundul tavii. (vezi poza). Se baga la cuptor cu focul potrivit si se lasa 20-25 minute(aveti grija sa nu se arda. Intretimp se face aluatul. Ouale se separa si se bat spuma albusurile cu zaharul vanilinat si cele 200g zahar tos. Apoi se adauga galbenusurile unul cate unul si se mixeaza in continuare. Se adauga praful de copt stins, apoi uleiul si in cele din urma faina. Se scoate tava cu merele din cuptor si se pune pe fiecare mar in parte aluantul sa acopere marul si se toarna restul in tava (vezi poza). Se baga la cuptor pentru inca 35-40 minute. Se incearca cu o scobitoare daca e facut aluatul. Dupa ce se scoate din cuptor, tava se acopera cu un prosopel curat, dupa ce sa mai racit se rastoarna si se pudreaza cu zahar farin. Se taie pe mijlocul merelor potiile de prajitura pentru un aspect mai placut.
Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii