autor:

ROXANA S

» » Prajituri

Prajitura cu mere intregi umplute cu stafide sau nuca macinata

Autor: ROXANA S (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 07 septembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: ROXANA S (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 07 septembrie 2009

Ingrediente
12 mere micute, 60g unt, 4 pliculete zahar vanilinat, Scortisora, Stafide sau nuca macinata, 7 oua, 200g zahar, 300g faina, 180ml ulei, 1 pliculet si jumatate de praf de copt

Dificultate: Medie Timp: 1h 15 min

17 voturi

Mod de preparare

Trebuie sa aveti o tava ceva mai inalta, cam de 10cm. In tava mea de 20x40 imi incap 12 mere, voi vedeti cate mere va trebuie functie de tava pe care o aveti, vezi poza. Merele se curata de coaja si se scobesc, dar fara sa se treaca in partea cealalata (vezi poza). Se aseaza merele in tava si se pune in fiecare cate o jumatate de lingurita de zahar, putina scortisoara, un bot de unt si stafidele (sau nuca macinata). Se pune in toata tava bucatele de unt si se presara ceva zahar, in functie de cat de dulce vreti sa devina crusta de pe fundul tavii. (vezi poza). Se baga la cuptor cu focul potrivit si se lasa 20-25 minute(aveti grija sa nu se arda. Intretimp se face aluatul. Ouale se separa si se bat spuma albusurile cu zaharul vanilinat si cele 200g zahar tos. Apoi se adauga galbenusurile unul cate unul si se mixeaza in continuare. Se adauga praful de copt stins, apoi uleiul si in cele din urma faina. Se scoate tava cu merele din cuptor si se pune pe fiecare mar in parte aluantul sa acopere marul si se toarna restul in tava (vezi poza). Se baga la cuptor pentru inca 35-40 minute. Se incearca cu o scobitoare daca e facut aluatul. Dupa ce se scoate din cuptor, tava se acopera cu un prosopel curat, dupa ce sa mai racit se rastoarna si se pudreaza cu zahar farin. Se taie pe mijlocul merelor potiile de prajitura pentru un aspect mai placut.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere intregi umplute cu stafide sau nuca macinata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Tarta cu corcoduse si sos de frisca si vanilie

Tarta cu corcoduse si sos de frisca si vanilie

Pentru blat: amestecam toate ingredientele si intindem aluatul in tava cu mana, apoi punem intr-o

2 voturi    2 comentarii
55 min
Prajituri
Alvita cu miere

Alvita cu miere

Nucile le curatam de coji, se pun intr.o tava pe care o introducem in cuptor unde se lasa cam 10

7 voturi    5 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 9 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Roxana S , 27 mai 2010

    este foarte buna si usoara, mai nou inainte de a pune merele in tava, ard zahar si tapetez tava cu zahar ars ca pentru crema de zahar ars, apoi totul il urmez cum am spus in reteta, iese si mai buna, caci va fi si insiropata de la zahrul ars

  • Fara foto

    clara marinescu (Chef de cuisine) , 27 mai 2010

    foarte buna prajitura

  • vera

    vera (Chef de cuisine) , 22 ianuarie 2010

    Buna reteta si interesanta!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 16 septembrie 2009

      Bun,bun,bun...

    • Fara foto

      Ana , 16 septembrie 2009

      Dupa ce se rastoarna si se raceste bine se orneaza cu frisca, se pune in frigider si se serveste rece Este un deliciu!!

    • Fara foto

      Nadia , 15 septembrie 2009

      Imi plac prajiturile cu mere, trebuie testat tot ce apare nou!

    • Fara foto

      vera , 15 septembrie 2009

      Arata bine prajitura ta!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 11 septembrie 2009

      Tare gustoasa!

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 08 septembrie 2009

      Apetisanta!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 15 min

17 voturi

Ingrediente

  • 12 mere micute
  • 60g unt
  • 4 pliculete zahar vanilinat
  • Scortisora
  • Stafide sau nuca macinata
  • 7 oua
  • 200g zahar
  • 300g faina
  • 180ml ulei
  • 1 pliculet si jumatate de praf de copt

Raporteaza reteta

Retete
de ROXANA S
Pizza cu piept de pui si keizer

Pizza cu piept de pui si keizer

Umplutura: pieptul de pui fiert se taie bucatele se amesteca cu keizerul, de asemenea taiat bucatele,

17 voturi    0 comentarii
20 min
Paste si pizza
Prajitura Rigo-Jancsi Alis

Prajitura Rigo-Jancsi Alis

Prima data se prepara crema. Se pune la fiert la bain-marie, dupa fierbere se adauga cicolata rupta

26 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Tiramisu Exquisa

Tiramisu Exquisa

Se bate frisca Hulala. Albusurile se bat spuma cu zaharul pudra si cel vanilinat. Galbenusurile se

7 voturi    2 comentarii
20 min
Prajituri

Roxana S

este foarte buna si usoara, mai nou inainte de a pune merele in tava, ard zahar si tapetez tava cu zahar ars ca pentru crema de zahar ars, apoi totul il urmez cum am spus in reteta, iese si mai buna, caci va fi si insiropata de la zahrul ars

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Deliciu la pahar Deliciu la pahar

Facem un blat de pandispan din 6 oua, 6 linguri de zahar, 2 linguri de ulei, putina esenta de vanilie putina coaja de lamaie si 6 linguri

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu mac Prajitura cu mac

Siropul: In primul rand pregatim siropul si il lasam sa se racoreasca pana pregatim blatul de prajitura. Intr-o cratita turnati 500

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Apple pie englezeasca