autor:

Sidy

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Prajitura cu mere nuca si foaie razuita

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 10 martie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 10 martie 2015

Ingrediente
-pentru aluat :, , 700 g faina alba, , 1 plic praf de copt, , 200 g zahar praf, , 200 g unt, , 100 g untura, , 6 galbenusuri, , putina sare, , , , - pentru umplutura :, , 1,5 kg mere, , 100 g stafide, , 150 g nuca, , 2-3 linguri gris, , 2 pliculete zahar vanilat, , 1 esenta rom, , scortisoara macinata, , , , -pentru bezea:, , 6 albusuri, , 150 g zahar, , un praf de sare

Dificultate: Medie Timp: 1h 20 min

7 voturi

Mod de preparare

Prajim nuca putin pina devine crocanta, o lasam sa se raceasca , apoi o sfaramam intre degete.



Separam albusurile de galbenusuri.



Stafidele le hidratam in apa cu esenta de rom, apoi le scurgem de suc( cand le amestecam cu merele).



Punem la topit, la foc mic, untul si untura, apoi le lasam sa se racoreasca.



Intr-un bol cernem faina si o amestecam cu praful de copt si zaharul pudra.Adaugam galbenusurile si grasimea topita si framantam pina obtinem un aluat fraged care nu se lipeste de degete.



Aproximam 1/4 din aluat ,pe care o luam, o punem intr-o folie si o dam la rece , in frigider.



Tapetam cu hartie de copt o tava de 45X30 cm .Aluatul il intindem cu sucitorul si il asezam apoi in tava.



Radem merele pe razatoarea mare, cu coaja cu tot, adaugam grisul,zaharul vanilat , nucile sfarimate, scortisoara si stafidele hidratate.



Punem merele amestecate peste foaia de aluat.



Albusurile le mixam bine de tot cu un praf de sare, apoi adaugam tot zaharul odata si mixam in continuare pina se intareste bezeaua.



Punem bezeaua peste merele din tava di le nivelam cu ajutorul unei linguri.



Dupa ce bezeaua este bine nivelata, scoatem de la rece aluatul pus deoparte si il radem rapid pe razatoarea mare.



Operatiunea trebuie facuta in viteza ca sa nu se incalzeasca aluatul de la temperatura mainii noastre si sa nu se mai poata rade.



Dam tava la cuptorul dinainte incalzit la 160 de grade si coacem prajitura cam 45-50 de minute , pina se intareste bezeaua si aluatul ras capata o culoare frumoasa aramie.



Lasam prajitura sa se raceasca in tava si apoi o putem portiona.



Este o prajitura delicioasa, nu prea dulce, pentru ca nu are zahar in mere.



Pe cat este de simplu de facut, pe atat este de buna.







http://sidyskitchen.blogspot.ro/2014/09/prajitura-cu-mere-nuca-si-foaie-razuita.html
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere nuca si foaie razuita" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Basbousa

Basbousa

1.Intr-un castron amestecam cocos, faina, lapte praf, grisul si praful de copt. 2.Adaugam peste

5 voturi    5 comentarii
30 min
Prajituri
Cozonac traditional de Craciun

Cozonac traditional de Craciun

Se dizolva drojdia cu zaharul si laptele caldut.Se toarna compozitia in faina pusa in prealabil

10 voturi    3 comentarii
2h 5 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 20 min

7 voturi

Ingrediente

  • -pentru aluat :
  • 700 g faina alba
  • 1 plic praf de copt
  • 200 g zahar praf
  • 200 g unt
  • 100 g untura
  • 6 galbenusuri
  • putina sare
  • - pentru umplutura :
  • 1,5 kg mere
  • 100 g stafide
  • 150 g nuca
  • 2-3 linguri gris
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 1 esenta rom
  • scortisoara macinata
  • -pentru bezea:
  • 6 albusuri
  • 150 g zahar
  • un praf de sare

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

60 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Gogosari murati pentru iarna

Gogosari murati pentru iarna

Se curata gogosarii de cotor, se taie apoi in 4, se amesteca cu toate ingredientele si se lasa asa

224 voturi    26 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Escalop cu ciuperci

Escalop cu ciuperci

Carnea care o ai o tai felii si o bati ca si la snitel, apoi o faci cu sare si piper si o prajesti

22 voturi    6 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Chec marmorat Chec marmorat

Se separa albusurile de galbenusuri, punandu-se fiecare in cate un vas mare de mixer. Se bat albusurile spuma tare, se adauga zeama

0 voturi    0 comentarii
25 min
Dulciuri diverse
Dulce cu curmale Dulce cu curmale

Intr-o tigaie, punem la incalzit curmalele macinate cu zaharul si adaugam si margarina si lasam sa se topeasca impreuna pana devine

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Cheesecake cu gem de capsuni