autor:

Sidy

» » , Aluaturi si Foietaje, Prajituri

Prajitura cu mere si bezea

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 17 aprilie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 17 aprilie 2010

Ingrediente
400 g aluat foietaj, 1 kg mere, 150 g zahar, 3-4 linguri gris, 4-5 albusuri( pot fi si mai multe), 1 lingurita scortisoara, putin unt( ulei)

Dificultate: Redusa Timp: 1h 15 min

14 voturi

Mod de preparare

Merele spalate si necuratate se dau pe razatoarea cu gauri mari.Se amesteca cu 3 linguri gris si 100 g zahar.

Intr-o tava tapetata cu hartie de copt si unsa cu putin unt , asezam foaia de aluat , o presaram cu o lingura cu gris si asezam pe ea merele amestecate.

Dam tava la cuptorul dinainte incalzit pentru 30 minute.

Batem albusurile spume si cand sunt gata adaugam 50 g zahar macinat si amestecam din nou pina se intareste albusul bine.

Scoatem tava din cuptor si intindem bezeaua deasupra merelor. Dam tava din nou , la cuptor cam 15 minute pina prinde bezeaua o culoare aurie.

Scoatem tava din cuptor si lasam prajitura sa se raceasca in tava.

Dupa ce s-a racit, putem sa o taiem, dupa preferinta.

Pofta mare !
Merele spalate si necuratate se dau pe razatoarea cu gauri mari.Se amesteca cu 3 linguri gris si 100 g zahar.

Intr-o tava tapetata cu hart
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere si bezea" nu uita sa-i faci un review
Retete
Alte retete din Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu mere si bezea de nuca

Prajitura cu mere si bezea de nuca

Se face blatul-In oala mixerului batem galbenusele cu zaharul pana devine o spuma mai deschisa adaugam

3 voturi    1 comentariu
1h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu mere si bezea( sau cu branza dulce)

Prajitura cu mere si bezea( sau cu branza dulce)

Se mixeaza o coca din toate ingredientele pentru blat. O tava se tapeteaza cu hartie de copt si

9 voturi    6 comentarii
1h 15 min
Aluaturi si Foietaje

  • 17 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Sidonia Toncean , 29 iunie 2015

    NU se calesc, se pun asa rase, cu gris amestecate.

  • Fara foto

    Sidonia Toncean , 29 iunie 2015

    Prajitura NU este de post !

  • Fara foto

    Liviu Si Alina Ciobanu , 27 iunie 2015

    Cred ca se poate face si fara ou,dar merele se calesc mai intai?multumesc!

    • Fara foto

      Liviu Si Alina Ciobanu , 27 iunie 2015

      Pai nu e de post!

    • Fara foto

      Csaba Kutasi , 19 iunie 2015

      De post pentru catolici.

    • Fara foto

      Sidonia Toncean , 28 februarie 2015

      Nu este de post !

    • daiana

      daiana (Maestru bucatar) , 26 ianuarie 2012

      ieri am dat din intamplare peste reteta,vreau sa spun ca atunci cand eram copil bunica o facea mai tot timpul,pot spune ca este prajitura copilariei mele,astazi am facut-o si eu si mi-am reamintit impreuna cu sotul meu de reteta. pofta buna dragelor

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 24 iunie 2010

      Sidy , prajitura ta este super !

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 23 mai 2010

      O bunatate !

    • marta gabriela abdelhafiz

      marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine) , 30 aprilie 2010

      O FAC ,ARATA BINE

    • Fara foto

      mira (Chef de cuisine) , 29 aprilie 2010

      Cred ca se poate mari cantitatea de scortisoara. Ii da gust tare bun.

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 19 aprilie 2010

      O bunatate ! yam, yam...

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 19 aprilie 2010

      Delicioasa...

    • vio

      vio (Chef de cuisine) , 19 aprilie 2010

      arata f bine, mie imi lac prajiturile cu fructe, dupa cela cu mere sunt moarta asta est usor de facut

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 18 aprilie 2010

      Prajitura cu mere, o splendoare! Si bezeaua.....!

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 18 aprilie 2010

      Delicioasa!e usor de facut,merçi de reteta

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 17 aprilie 2010

      Ce bunatate.Mere,bezea,mmmmmmmmmm.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 15 min

14 voturi

Ingrediente

  • 400 g aluat foietaj
  • 1 kg mere
  • 150 g zahar
  • 3-4 linguri gris
  • 4-5 albusuri( pot fi si mai multe)
  • 1 lingurita scortisoara
  • putin unt( ulei)

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy
Chec tigrat

Chec tigrat

Albusurile, impreuna cu un praf de sare, le mixam bine de tot, pina obtinem o spuma tare. Adaugam

0 voturi    0 comentarii
1h
Retete de Pasti
Pulpa de miel in vin alb cu salvie si cartofi calugaresti

Pulpa de miel in vin alb cu salvie si cartofi calugaresti

Amestecam intr-un bol sare, piper, boia, ulei si cateii de usturoi dati prin presa, cu o pensula

1 vot    0 comentarii
2h 20 min
Retete de Pasti
Ciorba de miel mocaneasca

Ciorba de miel mocaneasca

Carnea bine spalata si portionata, se pune la fiert, in apa rece, cu o lingurita rasa de sare. Lasam

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Retete de Pasti

daiana (Maestru bucatar)

ieri am dat din intamplare peste reteta,vreau sa spun ca atunci cand eram copil bunica o facea mai tot timpul,pot spune ca este prajitura copilariei mele,astazi am facut-o si eu si mi-am reamintit impreuna cu sotul meu de reteta. pofta buna dragelor

Adauga reteta
Retete
din Prajituri
Fast and Black

Fast and Black

Prima data, topim ciocolata pe bain-marie. Batem ouale pe viteza maxima a mixerului, timp de 7 minute, astfel incat ouale sa creasca

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Prajitura 2 in 1

Prajitura 2 in 1

Pentru primul Blat: Se adaugă faina cu untul topit si se amesteca, apoi se pune laptele si zaharul se amesteca pana când nu

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse