autor:

kok miori

» » Dulciuri diverse

Prajitura cu mere si bezea de nuca

Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 04 martie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 04 martie 2013

Ingrediente
ptr blat, 6galbenuse, 6linguri zahar, 6linguri ulei, zahar vanilat, 6linguri faina ptr prajituri-faina care are praf de copt in ea -sau adaugati 1lingurita praf de copt., ptr umplutura, 6mere mari Grand Smith-rase pe razatoare stropite cu sucul de la 1/2 de lamaie, stafide, putina scortisoara macinata, , ptr bezea, 6albuse, 6linguri zahar, 6linguri nuca macinata fin

Dificultate: Redusa Timp: 1h 10 min

3 voturi

Mod de preparare

Se face blatul-In oala mixerului batem galbenusele cu zaharul pana devine o spuma mai deschisa adaugam treptat uleiul si pe urma faina.Ungem o tava dreptunghiulara cu putin ulei turnam compozitia in tava si o da-m la cuptor -cuptorul incalzit dinainte la 180 de grade-ptr 10-15 minute pana incepe sa faca o crusta pe aluat.
Intr-e timp radem merele si le punem intr-o strecuratoare sa se scurga sucul si amestecam cu zeama de lamaie ,stafide,si scortisoara-nu adaug zahar la mere ptr ca blatul,si bezea au deajuns zahar.Presaram merele peste blat sa fie cuprinsa toata suprafata.
Facem bezeua-In oala mixerului batem albusele adaugam zaharul treptat pana spuma devine tare,apoi adaugam nucile macinate treptat ca bezeua sa nu se sparga si turnam peste mere.Punem in cuptor la copt inca 20-25 de minute pana prajitura s-a rumenit frumos si verificarea cu scobitoarea iese uscata.O prajitura foarte gustoasa si usor de facut.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere si bezea de nuca" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Galuste cu caise

Galuste cu caise

Se freaca spuma untul cu zaharul. Se adauga treptat grisul, branza sfaramata cu furculita, apoi esenta

2 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Placinta de dovleac

Placinta de dovleac

Se amesteca toate ingredientele si se face o coca destul de tare ,cat sa se poata intinde usor . Se

2 voturi    2 comentarii
1h 45 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 05 martie 2013

    Asta-mi place mie cel mai mult !!! Bravo tie, arata grozav !

Dificultate

Redusa

Timp

1h 10 min

3 voturi

Ingrediente

  • ptr blat
  • 6galbenuse
  • 6linguri zahar
  • 6linguri ulei
  • zahar vanilat
  • 6linguri faina ptr prajituri-faina care are praf de copt in ea -sau adaugati 1lingurita praf de copt.
  • ptr umplutura
  • 6mere mari Grand Smith-rase pe razatoare stropite cu sucul de la 1/2 de lamaie
  • stafide
  • putina scortisoara macinata
  • ptr bezea
  • 6albuse
  • 6linguri zahar
  • 6linguri nuca macinata fin

Raporteaza reteta

Retete
de kok miori
Salata de legume fiarta

Salata de legume fiarta

Se curata toate legumele de coaja si se taie cubulete. Se poate folosi robotul culinar care face

9 voturi    2 comentarii
50 min
Salate de legume
prajitura de ciocolata cu crema

prajitura de ciocolata cu crema

se pune la topit o ciocolata cu margarina intru-n vas la ben-marin(vasul cu cicolata peste alt vas

31 voturi    7 comentarii
40 min
Torturi
Prajitura Mira

Prajitura Mira

Se face un aluat din 8 galbenuse frecate cu zahar. Cind zaharul nu se mai simte, se adauga uleiul

10 voturi    5 comentarii
50 min
Prajituri
Sidy

Sidy (Chef de cuisine)

Asta-mi place mie cel mai mult !!! Bravo tie, arata grozav !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gogosi coapte umplute cu dulceata Gogosi coapte umplute cu dulceata

In oala mixerului cu suportul ptr. framantat adaugam fainile, drojdia zaharul, uleiul si incepem sa lucram; treptat adaugam ouale, apa

9 voturi    9 comentarii
2h 45 min
Aluaturi si Foietaje
Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Pasca cu branza