autor:

kok miori

» » Dulciuri diverse

Prajitura cu mere si bezea de nuca

Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 04 martie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 04 martie 2013

Ingrediente
ptr blat, 6galbenuse, 6linguri zahar, 6linguri ulei, zahar vanilat, 6linguri faina ptr prajituri-faina care are praf de copt in ea -sau adaugati 1lingurita praf de copt., ptr umplutura, 6mere mari Grand Smith-rase pe razatoare stropite cu sucul de la 1/2 de lamaie, stafide, putina scortisoara macinata, , ptr bezea, 6albuse, 6linguri zahar, 6linguri nuca macinata fin

Dificultate: Redusa Timp: 1h 10 min

4 voturi

Mod de preparare

Se face blatul-In oala mixerului batem galbenusele cu zaharul pana devine o spuma mai deschisa adaugam treptat uleiul si pe urma faina.Ungem o tava dreptunghiulara cu putin ulei turnam compozitia in tava si o da-m la cuptor -cuptorul incalzit dinainte la 180 de grade-ptr 10-15 minute pana incepe sa faca o crusta pe aluat.
Intr-e timp radem merele si le punem intr-o strecuratoare sa se scurga sucul si amestecam cu zeama de lamaie ,stafide,si scortisoara-nu adaug zahar la mere ptr ca blatul,si bezea au deajuns zahar.Presaram merele peste blat sa fie cuprinsa toata suprafata.
Facem bezeua-In oala mixerului batem albusele adaugam zaharul treptat pana spuma devine tare,apoi adaugam nucile macinate treptat ca bezeua sa nu se sparga si turnam peste mere.Punem in cuptor la copt inca 20-25 de minute pana prajitura s-a rumenit frumos si verificarea cu scobitoarea iese uscata.O prajitura foarte gustoasa si usor de facut.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere si bezea de nuca" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Tarta cu fructe de padure

Tarta cu fructe de padure

Untul cu zahărul le-am mixat , am pus oul sarea și făina cernută cu praful de copt. Am frământat

2 voturi    3 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Placinta cu branza dulce si stafide

Placinta cu branza dulce si stafide

Se bat spuma ouale cu zaharul.Se adauga esenta si coaja de portocala,urmate de branza pisata si iaurt.Se

12 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Clipper 41mm W/Beard

- 33 %
299.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 05 martie 2013

    Asta-mi place mie cel mai mult !!! Bravo tie, arata grozav !

Dificultate

Redusa

Timp

1h 10 min

4 voturi

Ingrediente

  • ptr blat
  • 6galbenuse
  • 6linguri zahar
  • 6linguri ulei
  • zahar vanilat
  • 6linguri faina ptr prajituri-faina care are praf de copt in ea -sau adaugati 1lingurita praf de copt.
  • ptr umplutura
  • 6mere mari Grand Smith-rase pe razatoare stropite cu sucul de la 1/2 de lamaie
  • stafide
  • putina scortisoara macinata
  • ptr bezea
  • 6albuse
  • 6linguri zahar
  • 6linguri nuca macinata fin

Raporteaza reteta

Retete
de kok miori
Salata de legume fiarta

Salata de legume fiarta

Se curata toate legumele de coaja si se taie cubulete. Se poate folosi robotul culinar care face

10 voturi    2 comentarii
50 min
Salate de legume
prajitura de ciocolata cu crema

prajitura de ciocolata cu crema

se pune la topit o ciocolata cu margarina intru-n vas la ben-marin(vasul cu cicolata peste alt vas

31 voturi    7 comentarii
40 min
Torturi
Prajitura Mira

Prajitura Mira

Se face un aluat din 8 galbenuse frecate cu zahar. Cind zaharul nu se mai simte, se adauga uleiul

10 voturi    5 comentarii
50 min
Prajituri
Sidy

Sidy (Chef de cuisine)

Asta-mi place mie cel mai mult !!! Bravo tie, arata grozav !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de visine Gem de visine

Visinele se spala bine. Se scot samburii si se adauga peste ele zaharul. Se amesteca intr-un ceaun de tuci cu zaharul pana isi lasa

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Conserve si muraturi
Dulceata de coacaze negre Dulceata de coacaze negre

Coacazele se spala, se scurg si se pun in cratita. Adaugam zaharul, apoi apa si fierbem 20 minute, spumam. Cand este gata, o punem

4 voturi    0 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
Briose dietetice