autor:

dalia trifa

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Prajitura cu mere si boti cu crema caramel

Autor: dalia trifa (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 11 octombrie 2018

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: dalia trifa (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 11 octombrie 2018

Ingrediente
7 linguri lapte, 7 linguri ulei, 7 linguri zahar, 2 oua intregi, 1/2 praf de copt, 1 zahar vaniliat, 1 esenta de rom, sare cat o nuca, 500 grame faina, 1.5 kg de mere razuite, 200 gr de zahar, un praf de scortisoara, Pentru toppingul de zahar ars:, 150 gr zahar, 200 ml smantana pentru gatit

Dificultate: Redusa Timp: 1h 45 min

0 voturi

Mod de preparare

Faina, impreuna cu zaharul, zaharul vaniliat si uleiul se amesteca bine pana ce devine un aluat sfaramicios. Se adauga sarea si ouale impreuna cu praful de copt. Se pune laptele si se framanta, pana devine un aluat care sa se poata intinde cu sucitorul. Daca mai este cazul, se mai adauga lapte pentru a deveni elastic si a se putea face foi.



Compozitia se imparte in doua: Una care se va intinde, iar a doua se lasa la congelator pentru 25 de minute pentru a se putea razui. Se intinde prima foaie in tava, se presara putin gris peste foaie, apoi se pun merele razuite si stoarse bine. Peste merele intinse se rade si foaia de deasupra, se pune tava in cuptor la copt pentru 45 de minute.



Pentru topping-ul de zahar ars, se pune zaharul la caramelizare, iar cand incepe sa fie maroniu, se stinge cu smantana. Topping-ul se pune peste prajitura in momentul servirii.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere si boti cu crema caramel" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Tarta Tatin cu mere

Tarta Tatin cu mere

Cuptorul se încinge la 200 grade C. Merele se curată de coaja și cotor, se taie in felii

0 voturi    0 comentarii
50 min
Prajituri
Prajitura desteapta si mai desteapta

Prajitura desteapta si mai desteapta

Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat cu putina sare si o parte din zahar(3-4 lg.) Galbenusurile,

71 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 45 min

0 voturi

Ingrediente

  • 7 linguri lapte
  • 7 linguri ulei
  • 7 linguri zahar
  • 2 oua intregi
  • 1/2 praf de copt
  • 1 zahar vaniliat
  • 1 esenta de rom
  • sare cat o nuca
  • 500 grame faina
  • 1.5 kg de mere razuite
  • 200 gr de zahar
  • un praf de scortisoara
  • Pentru toppingul de zahar ars:
  • 150 gr zahar
  • 200 ml smantana pentru gatit

Raporteaza reteta

Retete
de dalia trifa
Mezes cu crema de gris

Mezes cu crema de gris

Pui intr-un vas laptele , mierea , zaharul , untura ,oul , si bicarbonatul .Bati binecu telul la

2 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Dulciuri diverse
Mezes cu crema de gris

Mezes cu crema de gris

Pui intr-un vas laptele , mierea , zaharul , untura ,oul , si bicarbonatul .Bati binecu telul la

1 vot    0 comentarii
1h 45 min
Prajituri
Prajitura cu mere si boti

Prajitura cu mere si boti

Mod de preparare: Intr-un castron se pune faina, sarea, untura si zaharul. Se framanta pana ce se

2 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Pandispan zebra cu nectarine Pandispan zebra cu nectarine

Bați albușurile spumă tare împreună cu zahărul și praful de sare ,apoi adaugi pe rând galbenusurile, mixând

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Strudel cu visine si zmeura Strudel cu visine si zmeura

Incepeti cu pregatirea umpluturii, ca sa aiba timp sa se raceasca. Visinele spalate, le curatati de codite, scoateti samburii. Zmeura

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Tarta cu fructe