autor:

Sidy

» » , , Dulciuri diverse, Retete de post, Retete vegetariene

Prajitura cu mere si crema caramel

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 20 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 20 martie 2009

Ingrediente
3oo g zahar, 900 ml apa fiarta, 100 ml ulei, 13 linguri faina, 4 linguri amidon, 100 g nuci macinate, 4-5 mere rase, 125 g margarina, 1 praf copt, scortisoara, esenta rom

Dificultate: Redusa Timp: 1h

41 voturi

Mod de preparare

150 g zahar se caramelizeaza. Se adauga 400 ml apa fiarta. Cind s-a racit compozitia se adauga merele rase si nuca macinata apoi 8 linguri faina, 2-3 linguri amidon, 100 ml ulei, praful de copt si scortisoara.Se obtine o coca ca si la chec pe care o punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Dam aluatul la copt in cuptorul dinainte incalzit. Lasam sa se coaca si facem proba cu scobitoarea. Cind s-a copt, o scoatem din cuptor si lasam prajitura sa se raceasca.
Intre timp pregatim crema :150 g zahar se caramelizeaza , peste care adaugam 5oo ml apa fierbinte apoi 5 linguri de faina si 1-2 cu amidon, invartim bine bine pina se amesteca fara sa fie cocoloase. Se adauga esenta de rom si lasam crema sa se raceasca.
Margarina se invarte bine cu mixerul si se adaufa pe rind cite o lingura din crema racita.
Daca crema este prea groasa se adauga citeva linguri cu gem din care preferati.
Crema se pune peste blatul racit si se orneaza cu ciocolata de post razuita sau cu bombonele.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere si crema caramel" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete vegetariene
ARDEI UMPLUTI CU OREZ SI CIUPERCI

ARDEI UMPLUTI CU OREZ SI CIUPERCI

Spalam orezul in 2-3 ape si il lasam la inmuiat in apa rece pana facem alte operatiuni. Se spala

4 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Retete vegetariene
vinete umplute

vinete umplute

Vinetele le spalam,le taiem in doua,pe lung si le scoatem miezul.Astfel curatate,le punem sa se scurga,cu

5 voturi    11 comentarii
1h 20 min
Retete vegetariene

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 27 iunie 2010

    Este o bunatate

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 09 martie 2010

    Arata tare bine! salvat reteta!

  • vera

    vera (Chef de cuisine) , 09 martie 2010

    Arata ft bine iar gustul trebuie sa fie pe masura!

    • mihaela cecilia

      mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 09 martie 2010

      Minunata!

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 27 septembrie 2009

      Eu sunt sigura ca e gustoasa ca toate retetele lui Sidy.

    • Fara foto

      georgeta , 18 august 2009

      Nu e suficient sa arate doar bine, ci sa fie si gustoasa.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 14 august 2009

      Ce bine arata prajitura ta Sidy...nota 10!!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

41 voturi

Ingrediente

  • 3oo g zahar
  • 900 ml apa fiarta
  • 100 ml ulei
  • 13 linguri faina
  • 4 linguri amidon
  • 100 g nuci macinate
  • 4-5 mere rase
  • 125 g margarina
  • 1 praf copt
  • scortisoara
  • esenta rom

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

62 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Gogosari murati pentru iarna

Gogosari murati pentru iarna

Se curata gogosarii de cotor, se taie apoi in 4, se amesteca cu toate ingredientele si se lasa asa

226 voturi    26 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Escalop cu ciuperci

Escalop cu ciuperci

Carnea care o ai o tai felii si o bati ca si la snitel, apoi o faci cu sare si piper si o prajesti

23 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

constanta proca (Chef de cuisine)

Este o bunatate

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete vegetariene

Castraveti bulgaresti Castraveti bulgaresti

Se spala castravetii proaspeti care trebuie sa fie neloviti si foarte tari, micuti si subtiri, apoi li se indeparteaza capetele si se

0 voturi    0 comentarii
50 min
Conserve si muraturi
Frunze de vita oparite Frunze de vita oparite

Frunzele tinere de vita se spala dupa ce le-au fost indepartate coditele. Se pun cca.2 l de apa la fiert cu o lingura de sare. Cand

0 voturi    0 comentarii
30 min
Bucate la borcan
Baba Ghanouj( salata de vinete -stil arab)