Prajitura cu mere si crema de vanilie

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa
Prajitura cu mere si crema de vanilie

Ingrediente

  • Blat: 5 oua, o cana de zahar, o cana de faina, un plic praf de copt, 1 plic zahar vanilat, 5 linguri ulei, 1 kg si jumatate de mere, scortisoara
  • Crema. un plic de budinca vanilie, 500 ml lapte, 4 linguri de zahar, un galbenus de ou, 100 g unt

Mod de preparare

Curatam merele de coaja si le dam pe razatoarea mare. Le asezam pe fundul tavii pe care am pus hartie de copt. Adaugam deasupra zahar si scortisoara dupa preferinte.

Separam albusurile de galbenusuri. Intr-un vas batem albusurile cu putina sare. Adaugam treptat o cana de zahar si zaharuyl vanilat. Intr-un alt vas amestecam galbenusurile cu uleiul. Le adaugam treptat cu grija peste albusuri amestecan de jos in sus, nu circular, pt a nu strica compozitia.

Praful de copt il punem peste faina pe care o incorporam treptat in compozitia realizata. Turnam amestecul peste mere sidam tava la cuptor pt 35 min la 180 grade.

O scoatem cand e gata si pana a se raci complet luam o tava si o rasturnam astfel incat merele sa fie deasupra. Cand se raceste complet intindem crema

Crema: amestecam praful de budinca cu 5 linguri de lapte rece si zaharul , adaugam galbenusul amestecan usor iar mai apoi treptat, tot laptele.Se pune pe foc amestecand continuu pana se ingroaja. Se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca èputin dupa care se adauga untul. Se da la rece iar apoi o putem intinde pestre prajitura. Se poate orna pe deasupra cu ce avem la indemana. Se da o ora lafrigider dupa care poate fi servita.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

In tuci se incinge un pic de ulei in care calim scarita taiata si costita proaspata, taiata in bucatele mai mici.

Varza noua calita in tuci
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise