Prajitura cu mere si crema de zahar ars

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 300gr. + 6 linguri zahar
  • 10 oua
  • 6 linguri faina
  • 5-6 mere
  • 500 ml lapte
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 praf de copt
  • un praf de sare
  • 6 linguri ulei.

Mod de preparare

In tava in care coacem prajitura se caramelizeaza 200 gr zahar pe care il intindem pe toata suprafata tavii. Merele se curata si se taie feli si se aseaza peste zaharul caramelizat si racit. Se prepara crema de zahar ars, intr-un castron prin amestecarea urmatoarelor ingrediente: 4 oua, 100gr.zahar, si 500ml lapte, si un plic zahar vanilat. Se incinge cuptorul. Se toarna aceasta compozitie in tava peste zaharul caramel si mere si se baga la cuptor pana ce crema de zahar ars se incheaga. Intre timp se face un pandispan din restul ingredientelor. Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, se pune peste zaharul, un plic de zahar vanilat, galbenusurile, uleiul si la sfarsit praful de copt stins cu otet si faina. cand crema de zahar ars este gata scoatem tava din cuptor turnam peste compozitia pentru pandispan si o bagam iar la cuptor pana se coace pandispanul. cand este copt pandispanul scoatem tava din cuptor si intoarcem prajitura pe o tava astfel incat merele si crema de zahar ars sa fie deasupra. (Fiecare stie cum coace aragazul sau eu o coc la foc mediu. Aceasta prajitura poate fi facuta si intr-o forma rotunda si atunci avem un tort, dar mie imi place mai mult prajitura pentru ca se insiropeaza pandispanul mai bine de la zararul caramel.) Va doresc pofta buna si sper sa va placa

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise