In tava in care coacem prajitura se caramelizeaza 200 gr zahar pe care il intindem pe toata suprafata tavii. Merele se curata si se taie feli si se aseaza peste zaharul caramelizat si racit. Se prepara crema de zahar ars, intr-un castron prin amestecarea urmatoarelor ingrediente: 4 oua, 100gr.zahar, si 500ml lapte, si un plic zahar vanilat. Se incinge cuptorul. Se toarna aceasta compozitie in tava peste zaharul caramel si mere si se baga la cuptor pana ce crema de zahar ars se incheaga. Intre timp se face un pandispan din restul ingredientelor. Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, se pune peste zaharul, un plic de zahar vanilat, galbenusurile, uleiul si la sfarsit praful de copt stins cu otet si faina. cand crema de zahar ars este gata scoatem tava din cuptor turnam peste compozitia pentru pandispan si o bagam iar la cuptor pana se coace pandispanul. cand este copt pandispanul scoatem tava din cuptor si intoarcem prajitura pe o tava astfel incat merele si crema de zahar ars sa fie deasupra. (Fiecare stie cum coace aragazul sau eu o coc la foc mediu. Aceasta prajitura poate fi facuta si intr-o forma rotunda si atunci avem un tort, dar mie imi place mai mult prajitura pentru ca se insiropeaza pandispanul mai bine de la zararul caramel.) Va doresc pofta buna si sper sa va placa
Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructeReteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...
Salata de vinete cu pasta de rosiiReteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....
Batoane cu magiunRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii