autor:

BakeUpArtist

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Prajitura cu Mere si Crema Pufoasa de Mascarpone

Autor: BakeUpArtist (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 21 octombrie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: BakeUpArtist (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 21 octombrie 2016

Ingrediente
Blat, , - 250 g făină, - 125 g unt rece (cât mai gras), - 80 g zahăr pudră, - 3 gălbenușuri de ou, - 3 linguri de apă rece, , Strat de mere, , - 6 mere medii (eu am combinat roșii cu verzi), - scorțișoară măcinată, - 30 g unt, - 2 linguri zahăr pudră, , Crema de mascarpone, , - 200 g mascarpone, - 200 ml smanatana dulce (sau frișcă nebătută), - o lămâie (folosiți și coaja), - 1 lingură zahăr pudră

Dificultate: Redusa Timp: 2h

7 voturi

Mod de preparare

Blat

- Se recomandă ca ingredientele să fie reci, pentru ca aluatul să fie mai fraged și crocant;
- Se mixează făina cu untul și cu zahărul; va fi un aluat nelegat, făinos;
- Se adaugă gălbenușurile, pe rând, mixând după fiecare;
- Se adaugă apa rece și se amestecă totul până ce obțineți un aluat omogen de frământat;
- Aluatul obținut se împăturește în folie alimentară de plastic și se dă la rece 30 de minute;
- Întindeți apoi aluatul pe blatul de lucru, în funcție de mărimea tăvii în care veți coace și se înțeapă, precum la tartă;
- Se coace singur 12- 15 minute, apoi se scoate și se adaugă următorul strat din prăjitură;

Strat de mere

- Dați merele pe răzătoarea mare după care scurgeti sucul în exces;
- Se călesc în unt, se adaugă zahărul și scorțișoară după gust;
- Se lasă la foc mediu aproximativ 15 minute, apoi se adaugă compoziția peste blatul precopt.
- Reintroduceți în cuptor la foc mic pentru aproxtimativ 50 de minute;
- Scoateți din cuptor și lăsați să se răcească complet.

Crema de mascarpone la rece

- Se mixează bine mascarpone cu smantana dulce, cu zahărul și cu 2 linguri de zeamă de lămâie;
- Adăugați și coaja de lămâie, în funcție de preferințe;
- Turnați crema peste prăjitura coaptă și răcită complet;
- Dați la rece.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu Mere si Crema Pufoasa de Mascarpone" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu capsuni si bezea

Prajitura cu capsuni si bezea

Amestecam zaharul cu galbenusurile, adaugam untul,smantana si restul ingredientelor. Se obtine o

38 voturi    27 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura mea de Halloween

Prajitura mea de Halloween

Incepem asa: pentru un blat folosim: 4 galbenusuri amestecate cu 4 linguri de zahar si 6 linguri

1 vot    1 comentariu
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Redusa

Timp

2h

7 voturi

Ingrediente

  • Blat
  • - 250 g făină
  • - 125 g unt rece (cât mai gras)
  • - 80 g zahăr pudră
  • - 3 gălbenușuri de ou
  • - 3 linguri de apă rece
  • Strat de mere
  • - 6 mere medii (eu am combinat roșii cu verzi)
  • - scorțișoară măcinată
  • - 30 g unt
  • - 2 linguri zahăr pudră
  • Crema de mascarpone
  • - 200 g mascarpone
  • - 200 ml smanatana dulce (sau frișcă nebătută)
  • - o lămâie (folosiți și coaja)
  • - 1 lingură zahăr pudră

Raporteaza reteta

Retete
de BakeUpArtist
Gutui coapte cu sirop de vin rosu

Gutui coapte cu sirop de vin rosu

- Gutuile se spală bine, se taie în sferturi sau pe jumătăți, în funcție de preferințe

0 voturi    1 comentariu
1h
Mancaruri pentru copii
Trufe de Ciocolata

Trufe de Ciocolata

- Tăiați ciocolata în bucăți mărunte; este recomandat să folosiți ciocolată de înaltă

0 voturi    0 comentarii
3h
Prajituri
Lasagna cu foi de clatite

Lasagna cu foi de clatite

Sos bolognese - Se curăță legumele și se toacă mărunt; - Se călește usturoiul în

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Retete

din Prajituri

Pandispan zebra cu nectarine Pandispan zebra cu nectarine

Bați albușurile spumă tare împreună cu zahărul și praful de sare ,apoi adaugi pe rând galbenusurile, mixând

3 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Strudel cu visine si zmeura Strudel cu visine si zmeura

Incepeti cu pregatirea umpluturii, ca sa aiba timp sa se raceasca. Visinele spalate, le curatati de codite, scoateti samburii. Zmeura

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Briose cu cirese