autor:

BakeUpArtist

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Prajitura cu Mere si Crema Pufoasa de Mascarpone

Autor: BakeUpArtist (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 21 octombrie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: BakeUpArtist (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 21 octombrie 2016

Ingrediente
Blat, , - 250 g făină, - 125 g unt rece (cât mai gras), - 80 g zahăr pudră, - 3 gălbenușuri de ou, - 3 linguri de apă rece, , Strat de mere, , - 6 mere medii (eu am combinat roșii cu verzi), - scorțișoară măcinată, - 30 g unt, - 2 linguri zahăr pudră, , Crema de mascarpone, , - 200 g mascarpone, - 200 ml smanatana dulce (sau frișcă nebătută), - o lămâie (folosiți și coaja), - 1 lingură zahăr pudră

Dificultate: Redusa Timp: 2h

7 voturi

Mod de preparare

Blat

- Se recomandă ca ingredientele să fie reci, pentru ca aluatul să fie mai fraged și crocant;
- Se mixează făina cu untul și cu zahărul; va fi un aluat nelegat, făinos;
- Se adaugă gălbenușurile, pe rând, mixând după fiecare;
- Se adaugă apa rece și se amestecă totul până ce obțineți un aluat omogen de frământat;
- Aluatul obținut se împăturește în folie alimentară de plastic și se dă la rece 30 de minute;
- Întindeți apoi aluatul pe blatul de lucru, în funcție de mărimea tăvii în care veți coace și se înțeapă, precum la tartă;
- Se coace singur 12- 15 minute, apoi se scoate și se adaugă următorul strat din prăjitură;

Strat de mere

- Dați merele pe răzătoarea mare după care scurgeti sucul în exces;
- Se călesc în unt, se adaugă zahărul și scorțișoară după gust;
- Se lasă la foc mediu aproximativ 15 minute, apoi se adaugă compoziția peste blatul precopt.
- Reintroduceți în cuptor la foc mic pentru aproxtimativ 50 de minute;
- Scoateți din cuptor și lăsați să se răcească complet.

Crema de mascarpone la rece

- Se mixează bine mascarpone cu smantana dulce, cu zahărul și cu 2 linguri de zeamă de lămâie;
- Adăugați și coaja de lămâie, în funcție de preferințe;
- Turnați crema peste prăjitura coaptă și răcită complet;
- Dați la rece.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu Mere si Crema Pufoasa de Mascarpone" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Mucenici cu ciocolata

Mucenici cu ciocolata

Intr-un vas pune 500 gr faina.Intr-un alt vas inmoaie drojdia in 100 ml apa calduta si 1 lingurita

5 voturi    5 comentarii
2h
Prajituri
Prajitura cu cirese

Prajitura cu cirese

Se freaca margarina cu zaharul spuma, se adauga ouale, budinca, zaharul vanilat si praful de copt.

1 vot    2 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

2h

7 voturi

Ingrediente

  • Blat
  • - 250 g făină
  • - 125 g unt rece (cât mai gras)
  • - 80 g zahăr pudră
  • - 3 gălbenușuri de ou
  • - 3 linguri de apă rece
  • Strat de mere
  • - 6 mere medii (eu am combinat roșii cu verzi)
  • - scorțișoară măcinată
  • - 30 g unt
  • - 2 linguri zahăr pudră
  • Crema de mascarpone
  • - 200 g mascarpone
  • - 200 ml smanatana dulce (sau frișcă nebătută)
  • - o lămâie (folosiți și coaja)
  • - 1 lingură zahăr pudră

Raporteaza reteta

Retete
de BakeUpArtist
Gutui coapte cu sirop de vin rosu

Gutui coapte cu sirop de vin rosu

- Gutuile se spală bine, se taie în sferturi sau pe jumătăți, în funcție de preferințe

0 voturi    1 comentariu
1h
Mancaruri pentru copii
Trufe de Ciocolata

Trufe de Ciocolata

- Tăiați ciocolata în bucăți mărunte; este recomandat să folosiți ciocolată de înaltă

0 voturi    0 comentarii
3h
Prajituri
Lasagna cu foi de clatite

Lasagna cu foi de clatite

Sos bolognese - Se curăță legumele și se toacă mărunt; - Se călește usturoiul în

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Adauga articol
CONCURS CULINAR: Delicii culinare de vara
Retete

din Prajituri

Chec cu lamaie Chec cu lamaie

Mixez 3 oua bine, apoi adaug 220 gr zahar in ploaie si mixez pana se topeste zaharul. Apoi adaug zeama de lamaie, mixez bine (dupa fiecare

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu gem Prajitura cu gem

Puneti untul topit intr-un bol, adaugati zaharul, zaharul vanilat si ouale. Amestecati bine cu un tel sau mixer. Adaugati apoi faina

0 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu pere