Blat
- Se recomandă ca ingredientele să fie reci, pentru ca aluatul să fie mai fraged și crocant;
- Se mixează făina cu untul și cu zahărul; va fi un aluat nelegat, făinos;
- Se adaugă gălbenușurile, pe rând, mixând după fiecare;
- Se adaugă apa rece și se amestecă totul până ce obțineți un aluat omogen de frământat;
- Aluatul obținut se împăturește în folie alimentară de plastic și se dă la rece 30 de minute;
- Întindeți apoi aluatul pe blatul de lucru, în funcție de mărimea tăvii în care veți coace și se înțeapă, precum la tartă;
- Se coace singur 12- 15 minute, apoi se scoate și se adaugă următorul strat din prăjitură;
Strat de mere
- Dați merele pe răzătoarea mare după care scurgeti sucul în exces;
- Se călesc în unt, se adaugă zahărul și scorțișoară după gust;
- Se lasă la foc mediu aproximativ 15 minute, apoi se adaugă compoziția peste blatul precopt.
- Reintroduceți în cuptor la foc mic pentru aproxtimativ 50 de minute;
- Scoateți din cuptor și lăsați să se răcească complet.
Crema de mascarpone la rece
- Se mixează bine mascarpone cu smantana dulce, cu zahărul și cu 2 linguri de zeamă de lămâie;
- Adăugați și coaja de lămâie, în funcție de preferințe;
- Turnați crema peste prăjitura coaptă și răcită complet;
- Dați la rece.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii