Blat
- Se recomandă ca ingredientele să fie reci, pentru ca aluatul să fie mai fraged și crocant;
- Se mixează făina cu untul și cu zahărul; va fi un aluat nelegat, făinos;
- Se adaugă gălbenușurile, pe rând, mixând după fiecare;
- Se adaugă apa rece și se amestecă totul până ce obțineți un aluat omogen de frământat;
- Aluatul obținut se împăturește în folie alimentară de plastic și se dă la rece 30 de minute;
- Întindeți apoi aluatul pe blatul de lucru, în funcție de mărimea tăvii în care veți coace și se înțeapă, precum la tartă;
- Se coace singur 12- 15 minute, apoi se scoate și se adaugă următorul strat din prăjitură;
Strat de mere
- Dați merele pe răzătoarea mare după care scurgeti sucul în exces;
- Se călesc în unt, se adaugă zahărul și scorțișoară după gust;
- Se lasă la foc mediu aproximativ 15 minute, apoi se adaugă compoziția peste blatul precopt.
- Reintroduceți în cuptor la foc mic pentru aproxtimativ 50 de minute;
- Scoateți din cuptor și lăsați să se răcească complet.
Crema de mascarpone la rece
- Se mixează bine mascarpone cu smantana dulce, cu zahărul și cu 2 linguri de zeamă de lămâie;
- Adăugați și coaja de lămâie, în funcție de preferințe;
- Turnați crema peste prăjitura coaptă și răcită complet;
- Dați la rece.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de postReteta de cornuri pufoase cu gem. Cornuri pufoase cu gem reteta simpla. Cornuri cu gem reteta. Reteta de cornuri pufoase....
Cornuri pufoase cu gemReteta de mancare de fasole boabe. Mancare de fasole boabe reteta de post. Retetea de iahnie de fasole boabe. Reteta simpla...
Mancare de fasole boabeRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii