Prajitura cu mere si stafide

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie
Prajitura cu mere si stafide

Ingrediente

  • 4 oua,200 g zahar pudra,un pachet de unt sau margarina(250g)esenta de vanilie ,1/2 lingurita de scortisoara,270 g faina,3 lingurite de praf de copt,100 g stafide ,50 g cacaoa,500 g mere
  • Glazura;100 g ciocolata amaruie

Mod de preparare

1.untul sau margarina moale(la temperatura camerei) se mixeaza cu zaharul apoi se adauga cate ou(se aduga urmatorul,numai dupa ce a fost incorporat cel dinainte),se adauga si esenta apoi faina amestecata cu cacaoa,scortisoara si praful de copt si la urma merele curatate de coaja si date prin razatoarea mica.

2.se unge o tava cu putin ulei,se tapeteaza cu hartie de copt apoi se intinde uniform aluatul.Deasupra se presara pe toata suprafat stafidele inmuiate in apa rece cateva ore inainte de a prepara prajitura.Se da la copt,in cuptorul preincalzit,20 minute,la foc potrivit

3.Se lasa prajitura sa se raceasca apoi se taie in ce forma dorim si o glazuram cu ciocolata topita la bain -marin.Se mai lasa la rece o ora ,sa se intareasca glazura.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

In tuci se incinge un pic de ulei in care calim scarita taiata si costita proaspata, taiata in bucatele mai mici.

Varza noua calita in tuci
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise