autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Prajitura cu mere si trei mirodenii

Autor: Slowfoodcuisine (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 11 ianuarie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Slowfoodcuisine (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 11 ianuarie 2011

Ingrediente
-120g unt la temperatura camerei, -200g zahar, -2 oua, -250g faina, -100g nuci tocate, -1cana (poate si jumatate) mere rase, -cate 1 lingurita din: scortisoara, nucsoara, pudra de ghimbir, -zahar pudra vanilat

Dificultate: Redusa Timp: 1h 20 min

6 voturi

Mod de preparare

Se amesteca untul cu zahar, pana ce acesta din urma se topeste. Se incorporeaza ouale, unul cate unul. Se adauga si faina, merele scurse de zeama, nucile, si cele 3 condimente. Se pudreaza cu zaharul pudra vanilat (la cuptor va forma o crusta crocanta delicioasa). Se coace la cuptor timp de 1 ora la 180 grade. Eu am copt intr-o tava rotunda cu diametrul de 26 centimentri.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere si trei mirodenii" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Prajitura Adu

Prajitura Adu

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare apoi se adauga cate o lingura de zahar. Cand s-a topit

27 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Tortulete cu nutella

Tortulete cu nutella

Se incalzeste cuptorul la 190 de grade. In oala mixerului se bate crema de Nutella cu ouale pana

3 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

4.7L Digital HingedLid

- 17 %
599.99 lei
499.99 lei

Slow Cooker 3.5L Red

- 18 %
219.99 lei
179.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Luana

    Luana (Chef de cuisine):

    O prajitura simpla,nimic sofisticat,dar delicioasa.Am incercat-o ieri.Aveam 2 dileme la reteta,prima vis a vis de nuca;adica cum tocata?eu am pus intr-un final jumate nuca macinata si jumatate bucatele.A doua dilema era daca sa pun sau nu praf de copt pentru ca in reteta nu se specifica; am pus jumatate de lingurita.A iesit super.

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Slowfoodcuisine (Chef de cuisine) , 13 ianuarie 2011

    Dragele mele, nu ca e a mea, dar e o praji delicioasa si consistenta. La cafea sau ceai merge de minune. Are gust de Craciun- de la condimente i se trage!

  • Luana

    Luana (Chef de cuisine) , 12 ianuarie 2011

    Trebuie sa fie tare buna.

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 12 ianuarie 2011

    Delicioasa ! *****

    • Adriana K.D.

      Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 12 ianuarie 2011

      yami yami...:)

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 20 min

6 voturi

Ingrediente

  • -120g unt la temperatura camerei
  • -200g zahar
  • -2 oua
  • -250g faina
  • -100g nuci tocate
  • -1cana (poate si jumatate) mere rase
  • -cate 1 lingurita din: scortisoara
  • nucsoara
  • pudra de ghimbir
  • -zahar pudra vanilat

Raporteaza reteta

Retete
de Slowfoodcuisine
Pui in crusta de malai

Pui in crusta de malai

Se scoate pielea de pe pulpele de pui (optional), se bat ouale, se amesteca malaiul cu sare, piper

3 voturi    1 comentariu
1h
Mancaruri cu carne
Guacamole si cartofi copti

Guacamole si cartofi copti

Guacamole se prepara simplu de tot: se taie avocado in doua si se scoate pulpa cu o lingurita. In

13 voturi    6 comentarii
20 min
Aperitive
Frittata cu broccoli, ciuperci si pui

Frittata cu broccoli, ciuperci si pui

Intr-o tigaie punem ulei de masline si calim rapid ceapa rosie taiata rondele si ciupercile feliate.

5 voturi    3 comentarii
40 min
Aperitive

Slowfoodcuisine (Chef de cuisine)

Dragele mele, nu ca e a mea, dar e o praji delicioasa si consistenta. La cafea sau ceai merge de minune. Are gust de Craciun- de la condimente i se trage!

Adauga reteta
Adauga articol
CONCURS CULINAR: Delicii culinare de vara
Retete

din Dulciuri diverse

Trandafiri din uscatele Trandafiri din uscatele

Untul se freaca cu faina intre palme sa se disperseze bine, fara sa ramana bucatele mici de unt. Apoi se adauga galbenusurile, smantana,

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Gogosi (reteta bunicii) Gogosi (reteta bunicii)

Drojdia se inmoaie in putin lapte, apoi se pune intr-un bol mai mare faina se face o gaura in miljocul faini unde se pune oul, zaharul,

41 voturi    4 comentarii
4h
Aluaturi si Foietaje
tort cu rulada si crema de iaurt