autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Prajitura cu mere si trei mirodenii

Autor: Slowfoodcuisine (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 11 ianuarie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Slowfoodcuisine (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 11 ianuarie 2011

Ingrediente
-120g unt la temperatura camerei, -200g zahar, -2 oua, -250g faina, -100g nuci tocate, -1cana (poate si jumatate) mere rase, -cate 1 lingurita din: scortisoara, nucsoara, pudra de ghimbir, -zahar pudra vanilat

Dificultate: Redusa Timp: 1h 20 min

5 voturi

Mod de preparare

Se amesteca untul cu zahar, pana ce acesta din urma se topeste. Se incorporeaza ouale, unul cate unul. Se adauga si faina, merele scurse de zeama, nucile, si cele 3 condimente. Se pudreaza cu zaharul pudra vanilat (la cuptor va forma o crusta crocanta delicioasa). Se coace la cuptor timp de 1 ora la 180 grade. Eu am copt intr-o tava rotunda cu diametrul de 26 centimentri.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere si trei mirodenii" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Prajitura cu mere

Prajitura cu mere

Aluatul: Batem ouale cu praful de sare si zaharul, adaugam smantana, pe urma uleiul, mixam bine,

1 vot    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Pasca fara faina

Pasca fara faina

Ouale + zahar + praful de budinca se amesteca cu mixerul cateva minute dupa care se incorporeaza

5 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Luana

    Luana (Chef de cuisine):

    O prajitura simpla,nimic sofisticat,dar delicioasa.Am incercat-o ieri.Aveam 2 dileme la reteta,prima vis a vis de nuca;adica cum tocata?eu am pus intr-un final jumate nuca macinata si jumatate bucatele.A doua dilema era daca sa pun sau nu praf de copt pentru ca in reteta nu se specifica; am pus jumatate de lingurita.A iesit super.

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Slowfoodcuisine (Chef de cuisine) , 13 ianuarie 2011

    Dragele mele, nu ca e a mea, dar e o praji delicioasa si consistenta. La cafea sau ceai merge de minune. Are gust de Craciun- de la condimente i se trage!

  • Luana

    Luana (Chef de cuisine) , 12 ianuarie 2011

    Trebuie sa fie tare buna.

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 12 ianuarie 2011

    Delicioasa ! *****

    • Adriana K.D.

      Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 12 ianuarie 2011

      yami yami...:)

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 20 min

5 voturi

Ingrediente

  • -120g unt la temperatura camerei
  • -200g zahar
  • -2 oua
  • -250g faina
  • -100g nuci tocate
  • -1cana (poate si jumatate) mere rase
  • -cate 1 lingurita din: scortisoara
  • nucsoara
  • pudra de ghimbir
  • -zahar pudra vanilat

Raporteaza reteta

Retete
de Slowfoodcuisine
Pui in crusta de malai

Pui in crusta de malai

Se scoate pielea de pe pulpele de pui (optional), se bat ouale, se amesteca malaiul cu sare, piper

3 voturi    1 comentariu
1h
Mancaruri cu carne
Guacamole si cartofi copti

Guacamole si cartofi copti

Guacamole se prepara simplu de tot: se taie avocado in doua si se scoate pulpa cu o lingurita. In

13 voturi    6 comentarii
20 min
Aperitive
Frittata cu broccoli, ciuperci si pui

Frittata cu broccoli, ciuperci si pui

Intr-o tigaie punem ulei de masline si calim rapid ceapa rosie taiata rondele si ciupercile feliate.

4 voturi    3 comentarii
40 min
Aperitive

Slowfoodcuisine (Chef de cuisine)

Dragele mele, nu ca e a mea, dar e o praji delicioasa si consistenta. La cafea sau ceai merge de minune. Are gust de Craciun- de la condimente i se trage!

Adauga reteta
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

0 voturi    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Trigoane cu gutui si smochine