autor:

Alina

» » Prajituri

Prajitura cu migdale si crema de zmeura (fara zahar)

Autor: Alina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 27 februarie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Alina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 27 februarie 2015

Ingrediente
Blat, , 3 albusuri de la oua foarte mari (137g), 120 g indulcitor natural (Green Sugar), 95 g faina de migdale, 5 g pudra de portocale (2 lgt), 10 g faina de grau, 10 g amidon de porumb, , Curd zmeura, , 400 g zmeura, 3 galbenusuri de la oua foarte mari, 20 g indulcitor natural (Green Sugar), 4 g gelatina granule, 15 ml apa rece, , Crema zmeura, , 100g curd zmeura, 200 g frisca lichida neindulcita (30%grasime, Pilos), 1 lgt indulcitor natural (Green Sugar), 3g gelatina granule(dr. Oetker), 10 ml apa, , Decor, , blat faramitat, 50 g ciocolata amaruie

Dificultate: Medie Timp: 4h

3 voturi

Mod de preparare

Blat:
1. Preincalzeste cuptorul la 170 grade Celsius.
2. mixeaza albusurile spuma tare cu praful de sare. Adauga indulcitorul treptat si mixeaza pana cand spuma creste in volum si devine ferma.
3. Adauga faina de migdale, faina de grau amestecata cu amidonul si pudra de portocale si inglobeaza-le cu o spatula cu miscari fine, circulare, de sus in jos.
4.Toarna compozitia intr-o tava dreptunghiulara (32 x 22 cm) tapetata cu hartie de copt si introdu in cuptor pentru 30 minute, sau pana trece testul scobitorii.
5. Scoti tava din cuptor si lasi blatul sa se raceasca complet. Scoti blatul din tava cu tot cu hartie.
6. Decupezi un patrat din blat (20x20 cm) fara a scoate hartia de copt (fiindca blatul se va rupe). Portiunea de blat data deoparte o vom folosi la ornat.

Curd de zmeura:
1. Il prepari in momentul in care asamblezi prajitura.
2. Dai zmeura decongelata prin blender, apoi o treci printr-o sita ca sa separi sosul de seminte, vor rezulta 300g de piure.
3. Intr-un vas (eu am folosit un castronel din inox, dar puteti folosi un vas termorezistent) mixezi galbenusurile cu indulcitorul pana cand se deshid la culoare, adaugi sosul de zmeura, pui vasul pe bain-marie si amesteci pana cand compozitia se ingroasa. Iei vasul de pe foc, dai deoparte 100 g curd de zmeura (pe care il vei folosi la crema de zmeura), iar in restul pui gelatina (hidratata 10 minute in apa rece), cat este inca cald (daca curdul a apucat sa se raceasca dizolvi gelatina pe bain-marie si abia apoi o inglobezi in curd).

Decor:
1. Topesti ciocolata pe bain-marie, o intinzi pe o foaie de acetat sau pe hartie de copt. O lasi 5 minute la temperatura camerei apoi trasezi dreptunghiuri de 3-4 cm si introduci in frigider pentru 30-40 minute. 2. Scoti din frigider in momentul decorarii si tai dreptunghiurile cu un cutit incalzit. Bagi din nou in frigider pentru cateva minute.

Asamblare:
1. Pune blatul cu tot cu hartia de copt intr-o tava patrata (20x20cm), toarna curdul de zmeura deasupra si introdu in congelator 20 minute.

2. Intre timp prepari crema de zmeura astfel: hidratezi gelatina in apa rece 10 minute apoi o dizolvi pe bain-marie. Mixezi smantana lichida rece cu indulcitorul pana cand creste in volum si devine aerata, adaugi curd-ul de zmeura dat departe (100g) si gelatina dizolvata si mixezi pana la inglobarea acestora.
3. Scoti prajitura din congelator, torni deasupra cam 70% din crema de zmeura, crema ramasa o vei pune intr-un pos cu dui stea inchisa si vei sprita deasupra. Introduci apoi prajitura in congelator pentru cateva ore (eu am lasat-o de pe o zi pe alta).

4. Scoti prajitura din congelator, o scoti din tava, dai deoparte hartia de copt si lasi 5 minute la temparatura camerei apoi o portionezi cu un cutit cu lama infierbantata (de regula eu tin cutitul in apa fierbinte, il scot, il sterg si apoi tai repetand operatiunea dupa fiecare rand taiat).
5. Pui deasupra dreptunghiurile de ciocolata, ornezi cu zmeura congelata faramata si cu firimituri de blat.

S-aveti pofta!

Nota: Blatul este cam faramicios de aceea va trebui sa lucrati cu grija.
Puteti folosi ciocolata amaruie fara zahar. :)
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu migdale si crema de zmeura (fara zahar)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Angel Food Cake

Angel Food Cake

Prima data vom pregati umplutura. Capsunile congelate (pot fi si proaspete) le punem pe foc mic impreuna

15 voturi    16 comentarii
1h
Prajituri
Briose super pufoase cu mere

Briose super pufoase cu mere

Mixam ouale cu zaharul pana se tripleaza in volum , adaugam, iaurtul si mai mixam 2~3 minute, adaugam

18 voturi    3 comentarii
50 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

4h

3 voturi

Ingrediente

  • Blat
  • 3 albusuri de la oua foarte mari (137g)
  • 120 g indulcitor natural (Green Sugar)
  • 95 g faina de migdale
  • 5 g pudra de portocale (2 lgt)
  • 10 g faina de grau
  • 10 g amidon de porumb
  • Curd zmeura
  • 400 g zmeura
  • 3 galbenusuri de la oua foarte mari
  • 20 g indulcitor natural (Green Sugar)
  • 4 g gelatina granule
  • 15 ml apa rece
  • Crema zmeura
  • 100g curd zmeura
  • 200 g frisca lichida neindulcita (30%grasime
  • Pilos)
  • 1 lgt indulcitor natural (Green Sugar)
  • 3g gelatina granule(dr. Oetker)
  • 10 ml apa
  • Decor
  • blat faramitat
  • 50 g ciocolata amaruie

Raporteaza reteta

Retete
de Alina
Mancare de Vinete

Mancare de Vinete

Se curata vinetele partial de coaja si se spala, se pun apoi in apa cu sare pentru 20 minute. Se

2 voturi    1 comentariu
1h 10 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Paine cu mei si seminte

Paine cu mei si seminte

1. Preparam maiaua astfel: dizolvam drojdia in apa calduta si amestecam cu lingurita de zahar si

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu visine, cacao si ciocolata

Prajitura cu visine, cacao si ciocolata

1. Preincalzim cuptorul la 190 grade Celsius. 2. Separam albusurile de galbenusuri. 3. Batem albusurile

1 vot    0 comentarii
45 min
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Chec marmorat Chec marmorat

Se separa albusurile de galbenusuri, punandu-se fiecare in cate un vas mare de mixer. Se bat albusurile spuma tare, se adauga zeama

0 voturi    0 comentarii
25 min
Dulciuri diverse
Dulce cu curmale Dulce cu curmale

Intr-o tigaie, punem la incalzit curmalele macinate cu zaharul si adaugam si margarina si lasam sa se topeasca impreuna pana devine

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Inimioare cu gutui si merisoare