autor:

Alina

» » Dulciuri diverse

Prajitura cu migdale si dulceata de pere (de post)

Autor: Alina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 04 martie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Alina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 04 martie 2014

Ingrediente
Blat, , 330 g faina, 100 g migdale tocate, 115 g zahar, 300 ml apa calduta spre fierbinte, 50 ml ulei, 2 lg dulceata de pere, coaja de la 1/2 lamaie, 1 lgt praf de copt, 1 si 1/2 lgt otet alb, , , Decor, , Optional - 1 cutie de lapte de cocos (doar partea solida), fulgi de migdale

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

11 voturi

Mod de preparare

1. Preincalzim cuptorul la 190 grade Celsius.
2. Faina o amestecam cu migdalele zdrobite si cu praful de copt.
3. Apa o amestecam cu zaharul, uleiul, otetul si o incorporam in faina.
4. La final incorporam dulceata de pere si coaja de lamaie.
5. Punem compozitia intr-o tava (32 x 22 cm) tapetata cu hartie de copt si introducem in cuptor 30 min. Testati cu o scobitoare - daca iese curata = blatul este copt. Lasam sa se raceasca in tava.
6. Omogenizam putin laptele de cocos cu ajutorul mixerului.
7. Taiem prajitura in patrate pe care le ornam cu lapte de cocos si cu fulgi de migdale.
Enjoy!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu migdale si dulceata de pere (de post)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Chec cu gutui si nuci

Chec cu gutui si nuci

Se separa albusurile de galbenusuri. Se adauga zaharul/zaharul vanilat si se bat spuma separat. Dupa

3 voturi    5 comentarii
1h 5 min
Dulciuri diverse
Glazură la rece

Glazură la rece

Se freacă zahărul praf cu cacaua sa nu aibă cocoloaşe. Se adaugă apa, uleiul şi oţetul şi

13 voturi    2 comentarii
15 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    dantes (Chef de cuisine) , 08 august 2018

    Buna prajitura

  • Fara foto

    NELU SOVAR , 08 august 2018

    OK, POFTA MARE

  • Fara foto

    M , 17 noiembrie 2017

    Nu inteleg cum ai facut laptele ala sa arate ca o frisca. Ce este mai exact și u de se poate gasi.

    • Fara foto

      Mihaela Ella , 17 februarie 2015

      bun bun

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

40 min

11 voturi

Ingrediente

  • Blat
  • 330 g faina
  • 100 g migdale tocate
  • 115 g zahar
  • 300 ml apa calduta spre fierbinte
  • 50 ml ulei
  • 2 lg dulceata de pere
  • coaja de la 1/2 lamaie
  • 1 lgt praf de copt
  • 1 si 1/2 lgt otet alb
  • Decor
  • Optional - 1 cutie de lapte de cocos (doar partea solida)
  • fulgi de migdale

Raporteaza reteta

Retete
de Alina
Mancare de Vinete

Mancare de Vinete

Se curata vinetele partial de coaja si se spala, se pun apoi in apa cu sare pentru 20 minute. Se

2 voturi    2 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Paine cu mei si seminte

Paine cu mei si seminte

1. Preparam maiaua astfel: dizolvam drojdia in apa calduta si amestecam cu lingurita de zahar si

2 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu visine, cacao si ciocolata

Prajitura cu visine, cacao si ciocolata

1. Preincalzim cuptorul la 190 grade Celsius. 2. Separam albusurile de galbenusuri. 3. Batem albusurile

2 voturi    0 comentarii
45 min
Prajituri

dantes (Chef de cuisine)

Buna prajitura

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gogosi cu branza dulce si potisa Gogosi cu branza dulce si potisa

Se pune branza dulce intr-un vas; peste ea se adauga laptele dulce, potisa in amestec cu faina, sare, esenta, oul si se omogenizeaza

1 vot    0 comentarii
1h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Ciambelle- Gogosi italiene Ciambelle- Gogosi italiene

Pentru reusita acestor gogosi italiene, este foarte important sa se respecte modul de pregatire al aluatului si al felului de framantare. In

1 vot    0 comentarii
2h 45 min
Dulciuri diverse
Gogosi glazurate cu ciocolata alba