Prajitura cu migdale si dulceata de pere (de post)

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Prajitura cu migdale si dulceata de pere (de post)

Ingrediente

  • Blat
  • 330 g faina
  • 100 g migdale tocate
  • 115 g zahar
  • 300 ml apa calduta spre fierbinte
  • 50 ml ulei
  • 2 lg dulceata de pere
  • coaja de la 1/2 lamaie
  • 1 lgt praf de copt
  • 1 si 1/2 lgt otet alb
  • Decor
  • Optional - 1 cutie de lapte de cocos (doar partea solida)
  • fulgi de migdale

Mod de preparare

1. Preincalzim cuptorul la 190 grade Celsius.

2. Faina o amestecam cu migdalele zdrobite si cu praful de copt.

3. Apa o amestecam cu zaharul, uleiul, otetul si o incorporam in faina.

4. La final incorporam dulceata de pere si coaja de lamaie.

5. Punem compozitia intr-o tava (32 x 22 cm) tapetata cu hartie de copt si introducem in cuptor 30 min. Testati cu o scobitoare - daca iese curata = blatul este copt. Lasam sa se raceasca in tava.

6. Omogenizam putin laptele de cocos cu ajutorul mixerului.

7. Taiem prajitura in patrate pe care le ornam cu lapte de cocos si cu fulgi de migdale.

Enjoy!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Mancaruri cu carne

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta

Carnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Salata de primavara cu oua

Salata de primavara cu oua

Reteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....

Salata de primavara cu oua
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise