Ingrediente
blat: 3 oua, 100 g zahar,  15 ml apa,15 ml ulei, 10 g cacao, 4 linguri faina, mousse: 100 g zahar, 2 linguri apa, 500 ml frisca lichida, 2 g ness, 2 galbenusuri, 5 g gelatina.
Dificultate: Medie | Timp: 1h 30 min
11 voturi
Mod de preparare
Se lasa la racit si se insiropeaza din abundenta cu un sirop facut din apa, vanilie, rom dupa gust.
Mousse: Din zaharul amestecat cu apa se face caramel,se adauga 200 ml frisca fierbinte,se da deoparte pt 5 min,se adauga galbenusurile batute si se pune din nou pe foc pana la punctul de fierbere.Se ia de pe foc,se adauga nessul si gelatina lasata in prealabil la hidratat 10 minute in apa rece. Cand crema e complet rece se adauga 200 ml frisca batuta. Se pune deasupra blatului si se lasa cateva ore sau pana a doua zi cand se orneaza cu frisca ramasa.
Lia Maria (Chef de cuisine) , 16 noiembrie 2011
Un deliciu yumi,yumi si ce bine arata ! Felicitari !