autor:

mihaela idriceanu

» » Dulciuri diverse

Prajitura cu mousse de caramel si ness

Autor: mihaela idriceanu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 noiembrie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: mihaela idriceanu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 noiembrie 2011

Ingrediente
blat: 3 oua, 100 g zahar,  15 ml apa,15 ml ulei, 10 g cacao, 4 linguri faina, mousse: 100 g zahar, 2 linguri apa, 500 ml frisca lichida, 2 g ness, 2 galbenusuri, 5 g gelatina.

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

11 voturi

Mod de preparare

Pentru blat: se bat albusurile spuma cu apa si cate putin zahar. Galbenusurile frecate cu ulei se toarna in fir in compozitia de albusuri. La urma faina amestecata cu cacao.Se pune in tava de 24/24 cm cu hartie de copt,la cuptorul preincalzit la 180 de grade pt cca 30 min.

Se lasa la racit si se insiropeaza din abundenta cu un sirop facut din apa, vanilie, rom dupa gust.

Mousse: Din zaharul amestecat cu apa se face caramel,se adauga 200 ml frisca fierbinte,se da deoparte pt 5 min,se adauga galbenusurile batute si se pune din nou pe foc pana la punctul de fierbere.Se ia de pe foc,se adauga nessul si gelatina lasata in prealabil la hidratat 10 minute in apa rece. Cand crema e complet rece se adauga 200 ml frisca batuta. Se pune deasupra blatului si se lasa cateva ore sau pana a doua zi cand se orneaza cu frisca ramasa.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mousse de caramel si ness" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Tarta cu dovleac

Tarta cu dovleac

Intr-un bol am pus margarina si am amestecat-o bine cu 100 g zahar. Am pus apoi ouale, esenta de

2 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
prajitura cu visine

prajitura cu visine

Se bat ouale cu zaharul + uleiul + faina amestecata cu praful de copt. Se pun visinele curatate

3 voturi    12 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Waves

- 20 %
289.99 lei
231.99 lei

Ondulator Pro 180 Large

- 28 %
179.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • In bucataria vesela

    In bucataria vesela (Chef de cuisine) , 06 septembrie 2012

    o prajiturica delicata si gustoasa

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 08 ianuarie 2012

    Foarte apetisanta!*****

  • Piri Piri e Canela

    Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 16 noiembrie 2011

    Super toate retetele tale:)

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 16 noiembrie 2011

      Un deliciu yumi,yumi si ce bine arata ! Felicitari !

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

11 voturi

Ingrediente

  • blat: 3 oua
  • 100 g zahar,  15 ml apa,15 ml ulei
  • 10 g cacao
  • 4 linguri faina
  • mousse: 100 g zahar
  • 2 linguri apa
  • 500 ml frisca lichida
  • 2 g ness
  • 2 galbenusuri
  • 5 g gelatina.

Raporteaza reteta

Retete
de mihaela idriceanu
prajitura cu ananas

prajitura cu ananas

Din 180 g zahar se face zahar ars.Dupa ce s-a racit se pun deasupra feliile de de ananas taiate in

17 voturi    4 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu mere

Prajitura cu mere

Oul se bate cu 150 de grame de zahar si praful de sare.Adaugam faina,alternand cu laptele,astfel

14 voturi    4 comentarii
40 min
Prajituri
Prajitura cu cocos si ricotta

Prajitura cu cocos si ricotta

Se bat ouale cu zahar cateva minute, se adauga ricotta, nuca de cocos si la urma laptele sau lichiorul.

4 voturi    2 comentarii
1h 5 min
Prajituri

In bucataria vesela (Chef de cuisine)

o prajiturica delicata si gustoasa

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de visine Gem de visine

Visinele se spala bine. Se scot samburii si se adauga peste ele zaharul. Se amesteca intr-un ceaun de tuci cu zaharul pana isi lasa

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Conserve si muraturi
Dulceata de coacaze negre Dulceata de coacaze negre

Coacazele se spala, se scurg si se pun in cratita. Adaugam zaharul, apoi apa si fierbem 20 minute, spumam. Cand este gata, o punem

4 voturi    0 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
Crema de zahar ars