autor:

mihaela idriceanu

» » Dulciuri diverse

Prajitura cu mousse de caramel si ness

Autor: mihaela idriceanu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 noiembrie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: mihaela idriceanu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 noiembrie 2011

Ingrediente
blat: 3 oua, 100 g zahar,  15 ml apa,15 ml ulei, 10 g cacao, 4 linguri faina, mousse: 100 g zahar, 2 linguri apa, 500 ml frisca lichida, 2 g ness, 2 galbenusuri, 5 g gelatina.

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

11 voturi

Mod de preparare

Pentru blat: se bat albusurile spuma cu apa si cate putin zahar. Galbenusurile frecate cu ulei se toarna in fir in compozitia de albusuri. La urma faina amestecata cu cacao.Se pune in tava de 24/24 cm cu hartie de copt,la cuptorul preincalzit la 180 de grade pt cca 30 min.

Se lasa la racit si se insiropeaza din abundenta cu un sirop facut din apa, vanilie, rom dupa gust.

Mousse: Din zaharul amestecat cu apa se face caramel,se adauga 200 ml frisca fierbinte,se da deoparte pt 5 min,se adauga galbenusurile batute si se pune din nou pe foc pana la punctul de fierbere.Se ia de pe foc,se adauga nessul si gelatina lasata in prealabil la hidratat 10 minute in apa rece. Cand crema e complet rece se adauga 200 ml frisca batuta. Se pune deasupra blatului si se lasa cateva ore sau pana a doua zi cand se orneaza cu frisca ramasa.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mousse de caramel si ness" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Prajitura zi si noapte a la Laura

Prajitura zi si noapte a la Laura

Blatul: Se separa galbenusurile de albus, se bate albusul cu un praf de sare si treptat se adauga

13 voturi    11 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Rulada cu ciocolata

Rulada cu ciocolata

Mod de preparare blat: Separam galbenusurile de albusuri. Se bat spuma albusurile cu un praf de

1 vot    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • In bucataria vesela

    In bucataria vesela (Chef de cuisine) , 06 septembrie 2012

    o prajiturica delicata si gustoasa

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 08 ianuarie 2012

    Foarte apetisanta!*****

  • Piri Piri e Canela

    Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 16 noiembrie 2011

    Super toate retetele tale:)

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 16 noiembrie 2011

      Un deliciu yumi,yumi si ce bine arata ! Felicitari !

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

11 voturi

Ingrediente

  • blat: 3 oua
  • 100 g zahar,  15 ml apa,15 ml ulei
  • 10 g cacao
  • 4 linguri faina
  • mousse: 100 g zahar
  • 2 linguri apa
  • 500 ml frisca lichida
  • 2 g ness
  • 2 galbenusuri
  • 5 g gelatina.

Raporteaza reteta

Retete
de mihaela idriceanu
prajitura cu ananas

prajitura cu ananas

Din 180 g zahar se face zahar ars.Dupa ce s-a racit se pun deasupra feliile de de ananas taiate in

17 voturi    4 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu mere

Prajitura cu mere

Oul se bate cu 150 de grame de zahar si praful de sare.Adaugam faina,alternand cu laptele,astfel

13 voturi    4 comentarii
40 min
Prajituri
Prajitura cu cocos si ricotta

Prajitura cu cocos si ricotta

Se bat ouale cu zahar cateva minute, se adauga ricotta, nuca de cocos si la urma laptele sau lichiorul.

4 voturi    2 comentarii
1h 5 min
Prajituri

In bucataria vesela (Chef de cuisine)

o prajiturica delicata si gustoasa

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Tarta Rapsodia Tarta Rapsodia

Lasi aluatul la dezghetat la temperatura camerei. Întinzi aluatul într-o formă de tartă unsă cu unt, o dai la cuptor

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu branza si stafide Prajitura cu branza si stafide

Intr-un castron mai mare, se amesteca branza rasa impreuna cu zaharul, zaharul pudra vanilat si galbenusurile. Se adauga albusurile

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Chec pufos cu ciocolata si alune
Black Friday Oster Romania
Black Friday Oster Romania