autor:

CulinaryRainbow

» » Prajituri

Prajitura cu mousse de coacaze

Autor: CulinaryRainbow (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Franta


    Reteta postata pe: 26 ianuarie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: CulinaryRainbow (Chef de cuisine)   
Specific:  

Franta


Reteta postata pe: 26 ianuarie 2015

Ingrediente
Ingrediente blat:, 5 ouă, 6 linguri cu făină, 5 linguri cu zahăr, o lingură cu apă minerală, o lingură cu ulei, un praf de sare, , Ingrediente sirop:, 100 ml lichior de coacăze ( opțional ), 50 g zahăr, 100 ml apă, 3 linguri cu zeamă de lămâie, , Ingrediente pentru mousse-ul de coacăze:, 500 ml frișcă lichidă, 700 g coacăze roșii și negre, proaspete sau congelate, 150 g zahăr, o păstaie de vanilie, 30 g gelatina vegetală, , Ingrediente pentru ganache:, 250 g ciocolată neagră, 5 linguri cu smântână pentru gătit ( sau smântână grasă ), o linguriță cu unt

Dificultate: Medie Timp: 1h 10 min

7 voturi

Mod de preparare

Blatul este cel obișnuit. După ce separăm ouăle, batem albușurile spumă tare. Nu uităm să adăugăm praful de sare. Când bezeaua este tare adăugăm alternativ gălbenușurile, uleiul și apa minerală. Cernem, treptat, făina și o încorporăm cu o spatulă.

Până când cuptorul se-ncinge, tapetăm tava ( 35x25 cm ) cu hârtie de copt și răsturnăm compoziția pentru blat în tavă.

În funcție de cuptor, vom coace blatul timp de 15-20 de minute la 175 de grade. Facem testul cu scobitoarea.



Pentru a pregăti mousse-ul, vom începe prin a fierbe coacăzele împreună cu zahărul până când acesta se va topi + 10 minute.

Vom obține o compoziție asemănătoare dulceții, pe care o vom lăsa să se răcească bine ( este important să nu fie caldă, altfel vom compromite mousse-ul ).

Până când aceasta se răcește, pregătim frișca pe care o mixăm foarte bine ( când începe să se separe oprim mixerul și punem frișca de-o parte ).

Ne-ntoarcem la sosul de coacăze și adăugăm conținutul păstăii de vanilie, apoi, după ce ne-am asigurat că s-a răcit suficient, îl turnăm peste frișcă și mixăm la viteză mică spre medie până când se încorporează.



Însiropăm blatul cu siropul pregătit din ingredientele de mai sus ( se fierb toate, împreună, două minute ).

Întindem mousse-ul de coacăze peste blatul însiropat și dăm la la rece până când pregătim ganache-ul.

Punem ciocolata împreună cu smântâna pentru gătit pe foc mic. Amestecăm continuu. Adăugăm untul și continuăm să amestecăm până când ciocolata se va topi complet. Vom obține un ganache lucios și fin pe care îl vom turna cald peste mousse-ul de coacăze.



Dăm prăjitura la rece pentru cel puțin o oră. Cel mai ușor se taie cu un cuțit cu lama subțire pe care o trecem sub un jet de apă.

Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mousse de coacaze" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Placinta cu gutui

Placinta cu gutui

Curatati gutuile si dati-le pe razatoarea mare, curatati para si taiati-o cubulete. Puneti intr-o

5 voturi    2 comentarii
1h
Prajituri
Chec

Chec

Se amesteca ouale cu zaharul si coaja de lamâie rasa pina devine cremos apoi se adauga alternativ

1 vot    1 comentariu
35 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 10 min

7 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente blat:
  • 5 ouă
  • 6 linguri cu făină
  • 5 linguri cu zahăr
  • o lingură cu apă minerală
  • o lingură cu ulei
  • un praf de sare
  • Ingrediente sirop:
  • 100 ml lichior de coacăze ( opțional )
  • 50 g zahăr
  • 100 ml apă
  • 3 linguri cu zeamă de lămâie
  • Ingrediente pentru mousse-ul de coacăze:
  • 500 ml frișcă lichidă
  • 700 g coacăze roșii și negre
  • proaspete sau congelate
  • 150 g zahăr
  • o păstaie de vanilie
  • 30 g gelatina vegetală
  • Ingrediente pentru ganache:
  • 250 g ciocolată neagră
  • 5 linguri cu smântână pentru gătit ( sau smântână grasă )
  • o linguriță cu unt

Raporteaza reteta

Retete
de CulinaryRainbow
Shaorma... cu sănătate! :)

Shaorma... cu sănătate! :)

Am așezat lipia pe folie de aluminiu. Am întins crema de brânză, am presărat semințele, apoi

2 voturi    4 comentarii
15 min
Salate cu carne
Ciorbă rădăuțeană

Ciorbă rădăuțeană

Se pun la fiert legumele întregi, pieptul de pui și piperul boabe. Când pieptul s-a fiert, se

10 voturi    6 comentarii
3h
Borsuri si Ciorbe
Ciorbă de crap

Ciorbă de crap

Peștele se fierbe în 5 l de apă cu sare. Când acesta a fiert am scos bucățile de crap pe o

7 voturi    6 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Amandine Amandine

Separa albusurile de galbenusuri. Bate albusurile spuma, adauga zaharul, apoi galbenusurile unul cate unul, iar la final faina cernuta

35 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Tarta cu mere caramelizate si frisca Tarta cu mere caramelizate si frisca

O reteta pentru familie si prieteni in care bineinteles ca am pus ingredientul secret dragoste. Am inceput cu zaharul caramelizat.

0 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu crema de vanilie