Se prepara blatul mixand albusurile cu un praf dec sare apoi cu zaharul,pana se intaresc ca bezeaua.Se freaca galbenusurile cu uleiul,se incorporeaza in albusuri apoi se adauga faina.Se coace blatul 15 minute,la foc potrivit,in cuptorul preincalzit,in tava tapetata cu hartie pentru copt.Se desprinde hartia de pe blat apoi sae taie in 2 jumatati egale.
Se mixeaza frisca pana se intareste .Se mixeaza branza cu smantana pana obtinem o crema pufoasa acare se amesteca cxu frisca batuta.Se imparte in 2 cantitati egale.Se aseaza prima jumatate de blat intr-o forma dreptunghiulara reglabila apoi se toarna deasupra prima parte de amestec de frisca in care am incorporat dulceata de mure si un plic de gelatina hidratat in 100 ml apa rece si apoi topit(nu fiert)la bain marin.Deasupra se aseaza a 2 a bucata de blat,se preseaza usor cu mana si se toarna cealalta parte de crema amestecata cu dulceata de afine si gelatina topita.Se da la rece 3 ore inante de ataia prajitura.
Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructeIn tuci se incinge un pic de ulei in care calim scarita taiata si costita proaspata, taiata in bucatele mai mici.
Varza noua calita in tuciRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii