autor:

maria mihalache

» » Dulciuri diverse

Prajitura cu mure si frisca

Autor: maria mihalache (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 14 noiembrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: maria mihalache (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 14 noiembrie 2013

Ingrediente
4 oua, 5 linguri cu faina, 5 linguri cu zahar, 3 linguri cu ulei, 250 g mure, 2 lingurite zeama de lamaie, coaja rasa de la o lamaie, 2 plicuri zahar vanilat, un praf de sare, 2 linguri faina pentru pudrat murele, 100 g mure pentru decor, 300 g frisca pentru ornat, unt cat nuca pentru tapetat forma, 2 linguri cu zahar pentru tapetat forma, cate 2 lingurite sirop de mure pentru fiecare patrat in parte

Dificultate: Medie Timp: 1h 40 min

15 voturi

Mod de preparare

Mai intai ne ocupam de fructe..............punem murele intr-o strecuratoare si le spalam cu apa rece.Le lasam la scurs pana sunt bine uscate si apoi le punem intr-un bol si le amestecam cu faina.
Trecem la prepararea aluatului.................separam galbenusurile de albusuri.
Adaugam treptat zaharul peste albusuri si mixam circa 10 min la treapta superioara.Adaugam galbenusurile si mixam incontinuare .Adaugam in ploaie faina cernuta si amestecam cu ajutorul unei palete, de aceasta data.
Incorporam uleiul,zeama de lamaie,sarea,coaja de lamaie si zaharul vanilat.
Amestecam usor .
Preincalzim cuptorul.
La finl adaugam fructele si amestecam usor pentru a nu le zdrobi.
Ungem o tava cu unt si o tapetam cu zahar.Scuturam tava pentru a indeparta surplusul de zahar.
Turnam compozitia in tava ,nivelam si dam la cuptor la 180 grade la foc mic.
Facem testul scobitorii si cand prajitura este coapta o scoatem din cuptor ,o lasam sa se racoreasca si apoi taiem patratele mai mari.(circa 7/7 cm).
Lasam sa se raceasca bine dupa care glazuram cu frisca pe partea de sus si pe partile laterale ale prajiturii.
Decoram cu mure si stropim cu sirop de mure.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mure si frisca" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Bavarese  cu fructe de sezon

Bavarese cu fructe de sezon

Puneti gelatina la inmuiat in apa rece cu o jumatate de ora prima de prepararea desertului. Laptele

3 voturi    3 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Desert la pahar

Desert la pahar

Punem biscuitii in blender si ii facem praf. Ii amestecam cu stafide si suc de portocale si ii lasam

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 15 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Miha Mirela , 11 noiembrie 2014

    fara praf de copt nu cred ca o sa creasca

  • Fara foto

    Diana Fröhle , 17 august 2014

    arata foarte apetisant,nu stiu cit va fii de buna

  • Fara foto

    Dana Suciu , 03 iulie 2014

    delicioasa

    • maria mihalache

      maria mihalache (Chef de cuisine) , 23 februarie 2014

      multumesc Lucia!

    • Fara foto

      Lucia Ana Halasu , 23 februarie 2014

      delicioasa si aspectoasa

    • maria mihalache

      maria mihalache (Chef de cuisine) , 20 noiembrie 2013

      COMY.M.,multumesc!

    • maria mihalache

      maria mihalache (Chef de cuisine) , 20 noiembrie 2013

      multumesc Nela!

    • maria mihalache

      maria mihalache (Chef de cuisine) , 20 noiembrie 2013

      pup Laura!

    • maria mihalache

      maria mihalache (Chef de cuisine) , 20 noiembrie 2013

      coca ispir ,te tenteaza,da?

    • maria mihalache

      maria mihalache (Chef de cuisine) , 20 noiembrie 2013

      tab1ta,multumesc!

    • Fara foto

      COMY.M. (Chef de cuisine) , 18 noiembrie 2013

      yummy. DELICIOS.

    • nela

      nela (Chef de cuisine) , 18 noiembrie 2013

      arata foarte bine!

    • Laura_Nechita

      Laura_Nechita (Chef de cuisine) , 16 noiembrie 2013

      yummy tare!

    • Fara foto

      coca ispir , 15 noiembrie 2013

      mmmmmm

    • tab1ta

      tab1ta (Chef de cuisine) , 15 noiembrie 2013

      Delicioasa!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 40 min

15 voturi

Ingrediente

  • 4 oua
  • 5 linguri cu faina
  • 5 linguri cu zahar
  • 3 linguri cu ulei
  • 250 g mure
  • 2 lingurite zeama de lamaie
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • un praf de sare
  • 2 linguri faina pentru pudrat murele
  • 100 g mure pentru decor
  • 300 g frisca pentru ornat
  • unt cat nuca pentru tapetat forma
  • 2 linguri cu zahar pentru tapetat forma
  • cate 2 lingurite sirop de mure pentru fiecare patrat in parte

Raporteaza reteta

Retete
de maria mihalache
Omleta cu ceapa rosie

Omleta cu ceapa rosie

Se spala ceapa,se taie marunt si se pune intr-o tigaie unde am pus ulei in prealabil.Se adauga si

4 voturi    17 comentarii
20 min
Aperitive cu oua
CIORBA DE FASOLE BOABE CU KAIZER

CIORBA DE FASOLE BOABE CU KAIZER

Fasolea se lasa de pe o zi pe alta la inmuiat.A doua zi se scurge de apa si se pune la fiert cu apa

24 voturi    7 comentarii
2h 30 min
Borsuri si Ciorbe
TARTA CU OREZ SI DOVLECEI

TARTA CU OREZ SI DOVLECEI

Se spala orezul si se fierbe in apa sarata.Separat , se caleste in ulei ceapa taiata marunt si dovleceii

4 voturi    8 comentarii
50 min
Budinci

maria mihalache (Chef de cuisine)

multumesc Lucia!

Adauga reteta
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

0 voturi    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Negresa insiropata cu glazura de ciocolata si frisca