autor:

anuta

» » Prajituri

Prajitura cu nectar si caise

Autor: anuta (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 10 februarie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: anuta (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 10 februarie 2016

Ingrediente
2 blaturi din cate4 oua,4 linguri de ZAHAR,4 linguri de faina,2 linguri de ulei,un praf de sare ,esenta vanilie, crema350 g branza proaspta de vaci,150 g ZAHAR pudra cu aroma de vanilie,200 ml smantana,250 ml nectar de caise,2 pliculete de gelatina,cateva caise din compot, decorsiropul de la un compot de caise(borcan de 800 ml)si restul de caise scurse de suc,2 plicuri de Gelle-Tort

Dificultate: Medie Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

1.Se prepara 2 blaturi,fiecare separat, din albusurile batute spuma tare cu un praf de sare si zahar,apoi se incorporeaza galbenusurile frecate un pic cu uleiul si esenta,la sfarsit faina cernuta.
Se toarna in tavi tapetate cu hartie pentru copt si se coace cca.20 minute,la foc potrivit.
Se desprinde blatul inca cald de pe hartie,cu lama unui cutit
2. Se aseaza primul blat in tava in care l-am copt apoi turnam crema din branza frecata un pic cu zaharul si smantana,se adauga si nectarul de caise si geletina hidratata un pic in 100 ml apap rece si apoi topita la bain marin.Se presara deasupra feliute de caise din compot,scurse bine de suc apoi se vine cu al 2 lea blat deasupra ,se preseaza usor cu mana sa uniformizam suprafata apoi deasupra se repartizeaza restul caiselor scurse din compot,taiate feliute subtiri)
3.Se amesteca zeama de compot ramasa cu 2 pliculete de Tort-Gelle si apoi se dau intr-un clocot ,amestecand continuu.Daca dorim o aroma a caiselor mai mare ,se mai adauga in compot si un paharel de nectar de caise.
Se toarna firbinte peste prajitura si apoi se da la rece cel putin 2 ore inante de a portiona prajiturica.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu nectar si caise" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise

Separam ouale, albusurile le batem bine cu sarea, zaharul si zaharul vanilat pana se topesc, pe urma

1 vot    0 comentarii
1h
Prajituri
ecler cu frisca

ecler cu frisca

Aluatul oparit Se pune apa cu sarea si uleiul la fiert, in momentul cand a inceput sa fiarba, se

27 voturi    7 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • 2 blaturi din cate4 oua,4 linguri de ZAHAR,4 linguri de faina,2 linguri de ulei,un praf de sare ,esenta vanilie
  • crema350 g branza proaspta de vaci,150 g ZAHAR pudra cu aroma de vanilie,200 ml smantana,250 ml nectar de caise,2 pliculete de gelatina,cateva caise din compot
  • decorsiropul de la un compot de caise(borcan de 800 ml)si restul de caise scurse de suc,2 plicuri de Gelle-Tort

Raporteaza reteta

Retete
de anuta
Supa de porumbei

Supa de porumbei

Porumbelul curatat si spalat bine se taie in 2 jumatati apoi impreuna cu maruntaiele,cu un praf de

1 vot    0 comentarii
1h
Supe de carne
Piept de pui in crusta de alune

Piept de pui in crusta de alune

Pieptul spalat si zvantat se intoarce cu parte taiata de pe os in sus, se sareaza, pipereaza si condimenteaza

5 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Prajitura cu zmeura si piure de castane

Prajitura cu zmeura si piure de castane

Se maruntesc biscuitii la robot apoi se amesteca cu miezul de nuca prajit si maruntit cu ciocolata

0 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Eclere cu crema de vanilie Eclere cu crema de vanilie

Punem la fiert apa, uleiul si un praf de sare. Cand da in clocot dam deoparte si punem toata faina si amestecam bine pana cand se omogenizeaza.

4 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Prajitura cu afine si lavanda Prajitura cu afine si lavanda

Se prepara blatul din albusurile batute cu un praf de sare, apoi cu zaharul, pana se intaresc; se adauga galbenusul frecat un pic cu

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Crumble cu mere