Se mixeaza albusurile cu un praf de sare apoi cu zaharul pana se intaresc apoi se adauga si nesul.Separat se freaca galbenusurile cu untul sau uleiul apoi se incorporeaza in albusuri.Se adauga si faina si se coace in tava tapetata cu hartie pentru copt,cca 20 min,la foc potrivit.Se desprinde blatul cald de pe hartia de copt apoi se taie in 2 jumatati egale si se lasa a racit.
Se pregateste crema mixand frisca pana se intareste apoi se adauga smantana,nesul si ciocolata topita la bain marin.Se adauga gelatina hidratata in 100 ml apa rece si apoi topita la bain marin.
Se pune intr-o forma patarata reglabila prima jumatate apoi se toarna crema ,se vine cu a2 a jumatate peste crema ,se preseaza usor cu mana si se da 2 ore la frigider.Se scoate si se decoreaza cu ciocolata alba topita la bain marin.
Pofta buna!
Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de...
Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosieIncearca reteta noastra de fursecuri fragede umplute cu gem: un desert simplu si delicios, perfect pentru orice ocazie. Afla...
Fursecuri fragede umplute cu gem. Reteta simpla si delicioasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii