autor:

Fara foto

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Prajitura cu ness si caise

Autor: angela (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 28 noiembrie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: angela (Chef de cuisine)   
Specific:  

Italia


Reteta postata pe: 28 noiembrie 2012

Ingrediente
Pentru aluat:, 150g faina, 100g unt, 40g zahar, 2 lingurite ness, 1 lingurita cacao, 1 albus, un praf de sare, , Pentru umplutura:, 400g caise din conserva, 500g kefir, 75g zahar, 6 foi de gelatina, 1 zahar vanilinat, 3 lingurite suc de lamaie, 40ml lichior de migdale, 200ml frisca lichida(din lapte), 1 plic gelatina transparenta

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

0 voturi

Mod de preparare

Amestecati nessul cu o lingura de apa pana e bine dizolvat ca o crema. Intr-un castron amestecati faina cu cacao, zaharul, sarea, albusul, untul moale si nessul pana obtineti un aluat omogen pe care il lasati sa se odihneasca min 30 minute.

Incalziti cuptorul la 200°C.

Puneti caisele la scurs intr-o sita.Tineti 3-4-bucati pt decor, iar din restul de caise 1/3 le taiati bucatele mici iar celelalte le strviti ca la piure.

Intindeti aluatul intr-o forma de tort cu pereti detasabili si coaceti 10 minute. Lasati sa se raceasca blatul in tava.

Puneti gelatina foi la inmuiat in apa rece. Amestecati kefirul cu zaharul, vanilia, sucul de lamaie si lichiorul. Incalziti piureul de caise si dizolvati in el gelatina. Amestecati lingura cu lingura amestecul de kefir in piureul cu gelatina si adaugati si caisele bucatele. Bateti frisca tare si incorporati-o la crema de caise. Varsati compozitia peste blat si puneti in frigider pt minim 4 ore.

Taiati felii caisele pastrate decorati prajitura pudrati apoi cu putina cacao si moturi de frisca. Delicioasa!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu ness si caise" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Banofee pie

Banofee pie

Mai intai de toate facem caramelul după cum urmează: punem toate ingredientele la foc foarte mic

4 voturi    10 comentarii
30 min
Prajituri
Banana bread

Banana bread

Intr-un castron se amesteca untul topit cu zaharul pana se foarmeaza o compozitie spumoasa.Adaugam

4 voturi    2 comentarii
1h 15 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

45 min

0 voturi

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 150g faina
  • 100g unt
  • 40g zahar
  • 2 lingurite ness
  • 1 lingurita cacao
  • 1 albus
  • un praf de sare
  • Pentru umplutura:
  • 400g caise din conserva
  • 500g kefir
  • 75g zahar
  • 6 foi de gelatina
  • 1 zahar vanilinat
  • 3 lingurite suc de lamaie
  • 40ml lichior de migdale
  • 200ml frisca lichida(din lapte)
  • 1 plic gelatina transparenta

Raporteaza reteta

Retete
de angela
Rustic cu ardei si praz

Rustic cu ardei si praz

Curatati ardeii si prazul.Intr-o tigaie incapatoare, puneti putin ulei de masline si puneti la calit

5 voturi    2 comentarii
45 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tort Delicios

Tort Delicios

Blatul: Se separa ouale si se bat spuma tare albusurile dupa care se bat si galbenusurile cu zaharul

4 voturi    3 comentarii
1h 10 min
Torturi
Paste cu ton

Paste cu ton

In primul rand punem la foc o oala cu apa in care punem sare (la 5 lt de apa o lingurita plina). Intr-o

3 voturi    0 comentarii
40 min
Retete de post
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Chec marmorat Chec marmorat

Se separa albusurile de galbenusuri, punandu-se fiecare in cate un vas mare de mixer. Se bat albusurile spuma tare, se adauga zeama

0 voturi    0 comentarii
25 min
Dulciuri diverse
Dulce cu curmale Dulce cu curmale

Intr-o tigaie, punem la incalzit curmalele macinate cu zaharul si adaugam si margarina si lasam sa se topeasca impreuna pana devine

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
PAPANASI CU DULCEATA DE AFINE