autor:

Georgiana

» » Dulciuri diverse

Prajitura cu nuca de cocos

Autor: Georgiana (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 03 august 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Georgiana (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 03 august 2010

Ingrediente
10 oua, 400g zahar, 3 plicuri vanilie, 150g nuca de cocos, 7 linguri faina, 4 linguri ulei, 1-2 linguri cacao, 400ml lapte, 100g unt, 1/2 lingurita de praf de copt, ciocolata/nuca de cocos pentru ornat

Dificultate: Redusa Timp: 1h 15 min

23 voturi

Mod de preparare

Nu am nicio indoiala ca foarte multe persoane isi aduc aminte de acele seri de duminica petrecute alaturi de colegele de facultate.Isi aduc aminte de acele mancaruri,prajituri,discutii care faceau deliciul intalnirilor,care nu au fost niciodata mai gustoase,mai savuroase ca atunci.Aceasta reteta este una dintre preferatele mele cand vine vorba de prajituri testate in facultate.Probabil va ganditi ca am aceasta reteta de la prietena mea,dar ma tem ca ea a vrut sa o tina secreta(nu a vrut sa mi-o impartasesca indiferent cat am insistat).Dar rasfoind din intamplare o revista norocul mi-a zambit......
Pentru blatul intai avem nevoie de 6 albusuri pe care le batem spuma cu 200g zahar.Punem apoi zaharul vanilat,150g nuca de cocos si 3 linguri de faina.Ungem o tava cu unt,tapetam cu faina si turnam prima compozitia.
Blatul al doilea necesita 4 albusuri batute spuma cu 4 linguri de zahar,peste care se adauga 4 galbenusuri,4 linguri de ulei,4 linguri de faina amestecata cu praful de copt si cacaoa.
Se toarna cea de-a 2 compozitie peste prima si se da la cuptor.
Intre timp se amesteca cele 6 galbenusuri cu zaharul(200g),laptele,3 linguri de faina,zaharul vanilat si untul si se pune pe foc.Este gata cand a ajuns la consistenta unei smantani mai consistenta(groasa).
Dupa ce ati scos prajitura de la cuptor si ati lasat-o sa se raceasca turnati crema.Decorati prajitura cu nuca de cocos si ciocolata.
Pofta buna!!!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu nuca de cocos" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Prajitura cu blat de cafea si crema de nuca de cocos

Prajitura cu blat de cafea si crema de nuca de cocos

Pentru blat separam albusurile de galbenusuri si le batem spuma bine. Cafeaua fiarta o indulcin

11 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Prajitura cu nuca de cocos a la Laura S.

Prajitura cu nuca de cocos a la Laura S.

Din ingredientele(tava mijlocie) pt. blat se prepara un aluat.care,atunci cind luam cu lingura se

26 voturi    8 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Fara foto

    Viorica A. (Chef de cuisine):

    Ieri a fost ziua mea si au venit copiii sa ma felicite; am vrut sa le pregatesc ceva nou si vreau sa spun ca i-am dat gata cu prajitura cu nuca de cocos. Le-am dus cateva si colegelor la serviciu si mi-au cerut reteta. A fost atat de buna ca nu am reusit sa o mai pozez, s-a terminat repede. Am facut o tava mare si la ingredientele date am mai adaugat cam 1/3 cantitate. Nu am cronometrat cat mi-a luat mie, dar mi s-a parut ca a mers repede.

  • 11 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 03 iulie 2011

    Cred ca este o bunatate !

  • doru simona

    doru simona (Chef de cuisine) , 08 august 2010

    arata f bine,am salvat.o pt a o incerca si eu

  • mia

    mia (Chef de cuisine) , 07 august 2010

    Trebue sa fie un deliciu....sigur o sa prepar si eu , o sa vin si cu "dovezi"....salvat*****

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 07 august 2010

      Cred ca e o bunatate !

    • Catalina

      Catalina (Chef de cuisine) , 05 august 2010

      Ador retetele cu multa crema...

    • Georgiana

      Georgiana (Chef de cuisine) , 05 august 2010

      Draga Vio cele 2 blaturi se coc amandoua o data.Nu trebuie sa iti faci griji ca se vor amesteca pentru ca nu se va intampla acest lucru.Spor la lucru in cazul in care te-ai decis sa incerci aceasta reteta.Sigur nu vei regreta.

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 05 august 2010

      Super yummy!!!merçi de retetã :)

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 04 august 2010

      Ce bine arata,si cel mai important,este tare gustoasa.*****

    • vio

      vio (Chef de cuisine) , 04 august 2010

      interesanta reteta dar al doilea blet nu se pune dupa ce primul a copt

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 04 august 2010

      Doamne ce bunatate trebuie sa fie!!!!! IMI LASA GURA APA. 10 CU FELICITARI!

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 04 august 2010

      Ce buna prajiturica ai tu aici ! yami,yami, delicioasa ! Nota maxima si ******.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 15 min

23 voturi

Ingrediente

  • 10 oua
  • 400g zahar
  • 3 plicuri vanilie
  • 150g nuca de cocos
  • 7 linguri faina
  • 4 linguri ulei
  • 1-2 linguri cacao
  • 400ml lapte
  • 100g unt
  • 1/2 lingurita de praf de copt
  • ciocolata/nuca de cocos pentru ornat

Raporteaza reteta

Retete
de Georgiana
Ciorba de pui cu galusti

Ciorba de pui cu galusti

Care dintre noi nu are o mancare preferata?Sau acel ceva care iti aduce aminte de o persoana draga

18 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Borsuri si Ciorbe
Pui stir-fry

Pui stir-fry

In urma cu ceva vreme am lucrat intr-un restaurant,ca ospatarita.Desi regulile erau foarte stricte

9 voturi    5 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Tocanita cu carne de pui

Tocanita cu carne de pui

Astazi fiind in pana de inspiratie m-am gandit sa combin cumva ingredientele de care dispuneam in

8 voturi    4 comentarii
1h 45 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

constanta proca (Chef de cuisine)

Cred ca este o bunatate !

Adauga reteta
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

0 voturi    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
minciunele