Prajitura cu nuca de cocos

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
redusa
Prajitura cu nuca de cocos

Ingrediente

  • 10 oua
  • 400g zahar
  • 3 plicuri vanilie
  • 150g nuca de cocos
  • 7 linguri faina
  • 4 linguri ulei
  • 1-2 linguri cacao
  • 400ml lapte
  • 100g unt
  • 1/2 lingurita de praf de copt
  • ciocolata/nuca de cocos pentru ornat

Mod de preparare

Nu am nicio indoiala ca foarte multe persoane isi aduc aminte de acele seri de duminica petrecute alaturi de colegele de facultate.Isi aduc aminte de acele mancaruri,prajituri,discutii care faceau deliciul intalnirilor,care nu au fost niciodata mai gustoase,mai savuroase ca atunci.Aceasta reteta este una dintre preferatele mele cand vine vorba de prajituri testate in facultate.Probabil va ganditi ca am aceasta reteta de la prietena mea,dar ma tem ca ea a vrut sa o tina secreta(nu a vrut sa mi-o impartasesca indiferent cat am insistat).Dar rasfoind din intamplare o revista norocul mi-a zambit......

Pentru blatul intai avem nevoie de 6 albusuri pe care le batem spuma cu 200g zahar.Punem apoi zaharul vanilat,150g nuca de cocos si 3 linguri de faina.Ungem o tava cu unt,tapetam cu faina si turnam prima compozitia.

Blatul al doilea necesita 4 albusuri batute spuma cu 4 linguri de zahar,peste care se adauga 4 galbenusuri,4 linguri de ulei,4 linguri de faina amestecata cu praful de copt si cacaoa.

Se toarna cea de-a 2 compozitie peste prima si se da la cuptor.

Intre timp se amesteca cele 6 galbenusuri cu zaharul(200g),laptele,3 linguri de faina,zaharul vanilat si untul si se pune pe foc.Este gata cand a ajuns la consistenta unei smantani mai consistenta(groasa).

Dupa ce ati scos prajitura de la cuptor si ati lasat-o sa se raceasca turnati crema.Decorati prajitura cu nuca de cocos si ciocolata.

Pofta buna!!!!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise