Se freaca f.bine zaharul cu uleiul;se pune apoi oul si mierea de albine.
Dupa ce compozitia s-a omogenizat,se pune cam jumatate din cantitatea de lapte;se pune pe urma faina(cernuta cu praful de copt);se mesteca bine,apoi se pune a 2-a jumatate de lapte;se mesteca.Cind compozitia e omogena,se toarna intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina.Se pune in cuptor,la foc potrivit(cuptorul incalzit dinainte),cca45 minute.Inainte de a fi gata, cu cca 10 minute,se face glazura asa:zaharul+cacaua+laptele se pun pe foc mic;se mesteca tot timpul;cind zaharul s-a topit si compozitia fierbe,se adauga untul;se mesteca tot timpul;trebuie sa devina o pasta omogena.
Cind checul(aluatul) e facut,se scoate din cuptor, se lasa putin sa se odihneasca(cca 1 minut).Se fac,apoi,gauri (in chec),cu o andrea, mai grosuta,cam la 4-5 cm.Se toarna, apoi,glazura fierbinte(daca se raceste,se intareste putin) peste checul tot fierbinte.Glazura, va intra si-n orificiile facute.
Cind glazura s-a racit PUTIN,se pune deasupra nuca de cocos(cita vrem).Se lasa sa se raceasca(nu in frigider).O taiem, rece.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii