autor:

Fara foto

» » , , Dulciuri diverse, Prajituri, Torturi

Prajitura cu nuca de cocos,ciocolata si crema de vanilie

Autor: Dragoe Ana (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 27 mai 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dragoe Ana (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 27 mai 2008

Ingrediente
Blat: 4 albusuri zahar300 g, nuca de cocos (250 grame), Ciocolata: 2 linguri cacao 2 linguri zahar 1 lingura ness cafe 100 g ciocolata amaruie putin lapte sau smantana de frisca, Crema 1 cutie de smantana pt frisca 38% grasime-personal eu pun doua cutii 1 plic praf instant de budinca de vanilie, Ciocolata rasa

Dificultate: Ridicata Timp: 1h

4 voturi

Mod de preparare

Batem albusurile spuma ,impreuna cu zaharul,pana rezulta o spuma tare si lucioasa se pune nuca de cocos si se amesteca cu o paleta Punem compozitia la copt,la 160 grade,pana se aureste deasupraPt cioco,punem toate ingredientele intr-un vas pe bain-marie,pana se omogenizeazase pune imediat peste blatul racitpt crema de vanilie,punem impreuna smantana cu praful si le mixam crema rezultata se pune peste stratul de cioco se rade deasupra ciocolata se pune la frigider cateva ore,apoi se taie :)
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu nuca de cocos,ciocolata si crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu iaurt

Tort cu iaurt

Biscuitii simpli au fost macinati, amestecati cu 200 g unt , asezati in tava si dati la cuptor pentru

5 voturi    3 comentarii
1h
Torturi
Tort cu mousse de ciocolata

Tort cu mousse de ciocolata

Prepararea blatului Se separa galbenusurile de albusuri. Galbenusurile se freaca cu zaharul iar

62 voturi    22 comentarii
40 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • mirey

    mirey (Chef de cuisine):

    De iesit a iesit foarte bine.Desi musafirilor le-a placut, a doua oara as mai schimba cate ceva la reteta. Acum am respectat toate gramajele,dar nuca de cocos cred ca este mult prea multa.Blatul nu a fost casant deloc,mai degraba sfarimicios,si nu s-a taiat chiar grozav.

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 13 august 2009

    Am facut aceasta reteta,a iesit foarte bine,doar ca blatul nu e chiar pe gustul meu.Are prea mult cocos si nu se simte asa placut la mestecat.Data viitoare am sa pun mai putin(cred eu ca in jur de 150 g).Am scos si poze,dar nu am avut timp sa le incarc in calculator. In cateva zile revin si cu materialul.Ca aspect este o prajitura fina.

Dificultate

Ridicata

Timp

1h

4 voturi

Ingrediente

  • Blat: 4 albusuri zahar300 g
  • nuca de cocos (250 grame)
  • Ciocolata: 2 linguri cacao 2 linguri zahar 1 lingura ness cafe 100 g ciocolata amaruie putin lapte sau smantana de frisca
  • Crema 1 cutie de smantana pt frisca 38% grasime-personal eu pun doua cutii 1 plic praf instant de budinca de vanilie
  • Ciocolata rasa

Raporteaza reteta

Retete
de Dragoe Ana
Salata cu ton

Salata cu ton

Intr-un cstron se taie ceapa marunt se amesteca cu maioneza,maslinele(fara sambure) si porumb,sarea

12 voturi    4 comentarii
10 min
Salate cu peste
Piure de spanac

Piure de spanac

Spanacul congelat se decongeleaza se scurge de apa, se amesteca cu o cutie de smantana, sare, piper

3 voturi    4 comentarii
20 min
Sosuri
Pizza hot!

Pizza hot!

Se unge blatul cu ketchup.Apoi intr.un bol se amesteca 1 lingura de ketchup cu oul si se pun acolo

5 voturi    2 comentarii
45 min
Paste si pizza
mirey

mirey (Chef de cuisine)

Am facut aceasta reteta,a iesit foarte bine,doar ca blatul nu e chiar pe gustul meu.Are prea mult cocos si nu se simte asa placut la mestecat.Data viitoare am sa pun mai putin(cred eu ca in jur de 150 g).Am scos si poze,dar nu am avut timp sa le incarc in calculator. In cateva zile revin si cu materialul.Ca aspect este o prajitura fina.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Halloween pumpkin and chocolate cake Halloween pumpkin and chocolate cake

Pornim cuptorul la 250 grade C. Tapetam doua forme pentru dovleac cu unt si faina. Pregatim o tava cu hartii mici pentru muffins. Muffins: Cernem

0 voturi    0 comentarii
5h 30 min
Dulciuri diverse
Tort de toamna pentru siluete fine Tort de toamna pentru siluete fine

Pentru blat Semintele si nucile se vor frula pana a obtine o faina. Se amesteca toate ingredientele pana ad avea o consistenta omogena Se

0 voturi    0 comentarii
55 min
Dulciuri diverse
Red Velvet
Crockpot Romania Kuvings Romania Oster Romania Breville Romania Ozen Foodsaver Romania Homedics Babyliss Romania Yellowstore Inchide
Crockpot Romania Kuvings Romania Oster Romania Breville Romania Ozen Foodsaver Romania Homedics Babyliss Romania Yellowstore Inchide