autor:

Fara foto

» » , , Dulciuri diverse, Prajituri, Torturi

Prajitura cu nuca de cocos,ciocolata si crema de vanilie

Autor: Dragoe Ana (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 27 mai 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dragoe Ana (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 27 mai 2008

Ingrediente
Blat: 4 albusuri zahar300 g, nuca de cocos (250 grame), Ciocolata: 2 linguri cacao 2 linguri zahar 1 lingura ness cafe 100 g ciocolata amaruie putin lapte sau smantana de frisca, Crema 1 cutie de smantana pt frisca 38% grasime-personal eu pun doua cutii 1 plic praf instant de budinca de vanilie, Ciocolata rasa

Dificultate: Ridicata Timp: 1h

4 voturi

Mod de preparare

Batem albusurile spuma ,impreuna cu zaharul,pana rezulta o spuma tare si lucioasa se pune nuca de cocos si se amesteca cu o paleta Punem compozitia la copt,la 160 grade,pana se aureste deasupraPt cioco,punem toate ingredientele intr-un vas pe bain-marie,pana se omogenizeazase pune imediat peste blatul racitpt crema de vanilie,punem impreuna smantana cu praful si le mixam crema rezultata se pune peste stratul de cioco se rade deasupra ciocolata se pune la frigider cateva ore,apoi se taie :)
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu nuca de cocos,ciocolata si crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort Tiramisu

Tort Tiramisu

Turta dulce si miezul de nuca se baga la robot si se macina, nu foarte fin, dar nici grosier. Dam

16 voturi    8 comentarii
1h
Torturi
Tort Urs Panda

Tort Urs Panda

Blaturile: Se bat albusurile cu zaharul, se adauga galbenusurile, nuca, faina, cacaoa, praful de

21 voturi    10 comentarii
5h
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • mirey

    mirey (Chef de cuisine):

    De iesit a iesit foarte bine.Desi musafirilor le-a placut, a doua oara as mai schimba cate ceva la reteta. Acum am respectat toate gramajele,dar nuca de cocos cred ca este mult prea multa.Blatul nu a fost casant deloc,mai degraba sfarimicios,si nu s-a taiat chiar grozav.

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 13 august 2009

    Am facut aceasta reteta,a iesit foarte bine,doar ca blatul nu e chiar pe gustul meu.Are prea mult cocos si nu se simte asa placut la mestecat.Data viitoare am sa pun mai putin(cred eu ca in jur de 150 g).Am scos si poze,dar nu am avut timp sa le incarc in calculator. In cateva zile revin si cu materialul.Ca aspect este o prajitura fina.

Dificultate

Ridicata

Timp

1h

4 voturi

Ingrediente

  • Blat: 4 albusuri zahar300 g
  • nuca de cocos (250 grame)
  • Ciocolata: 2 linguri cacao 2 linguri zahar 1 lingura ness cafe 100 g ciocolata amaruie putin lapte sau smantana de frisca
  • Crema 1 cutie de smantana pt frisca 38% grasime-personal eu pun doua cutii 1 plic praf instant de budinca de vanilie
  • Ciocolata rasa

Raporteaza reteta

Retete
de Dragoe Ana
Salata cu ton

Salata cu ton

Intr-un cstron se taie ceapa marunt se amesteca cu maioneza,maslinele(fara sambure) si porumb,sarea

12 voturi    4 comentarii
10 min
Salate cu peste
Piure de spanac

Piure de spanac

Spanacul congelat se decongeleaza se scurge de apa, se amesteca cu o cutie de smantana, sare, piper

3 voturi    4 comentarii
20 min
Sosuri
Pizza hot!

Pizza hot!

Se unge blatul cu ketchup.Apoi intr.un bol se amesteca 1 lingura de ketchup cu oul si se pun acolo

5 voturi    2 comentarii
45 min
Paste si pizza
mirey

mirey (Chef de cuisine)

Am facut aceasta reteta,a iesit foarte bine,doar ca blatul nu e chiar pe gustul meu.Are prea mult cocos si nu se simte asa placut la mestecat.Data viitoare am sa pun mai putin(cred eu ca in jur de 150 g).Am scos si poze,dar nu am avut timp sa le incarc in calculator. In cateva zile revin si cu materialul.Ca aspect este o prajitura fina.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si capsune Tort cu ciocolata si capsune

Blat - intr-un vas cernem faina, cacaua, adaugam zaharul ,praful de copt, sarea, amestecam pana ce se omogenizeaza. In alt vas amestecam

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Tango cu cirese Tango cu cirese

Pentru foi: intr-o craticioara cu fund dublu se pune zaharul alb, cel brut, mierea, untul, laptele si sarea. Se pun pe foc, se amesteca

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Tort Delicios