Ingrediente
-blat:8 albusuri,250g zahar,150g nuca macinata,4 linguri faina,un praf de sare., -crema:750ml lapte,doua plicuri budinca de ciocolata,8 linguri zahar,200g unt sau margarina., -decor:100g ciocolata cu lapte.
Dificultate: Medie | Timp: 1h 30 min
14 voturi
Mod de preparare
Se tapeteaza o tava cu hartie de copt si se toarna compozitia,se niveleaza si se da la cuptor, la foc potrivit, pentru 30-35 minute (se incearca cu scobitoarea).
Pentru crema se prepara budincile conform instructiunilor de pe ambalaj,apoi se lasa crema la racit.Cand este aproape racita,se amesteca cu untul la temperatura camerei.
Blatul racit se asaza pe o tava, se toarna crema deasupra si se niveleaza, apoi se da la frigider.
Intre timp se rade ciocolata pe razatoarea mare, apoi se da 1-2 minute la congelator. Se scoate,apoi se presara peste prajitura si se pastreaza la rece pana la servire.
Ioana Barsan Palievici , 25 octombrie 2013
Nu scrie numarul de plicuri de budinca.
Mariana Sava , 24 octombrie 2013
eu pun galbenusurile la crema
Meki Salca , 24 octombrie 2013
dar cele 8 galbenusuri unde sunt ?
Timaru Milica , 24 octombrie 2013
milica timaru buna