Se face un aluat din 8 galbenusuri, 8 linguri zahar tos, 8 linguri de ulei,8 linguri de faina care se intinde intr-o tava de marime mijlocie foarte bine unsa si tapetata cu faina. Aluatul se intinde in tava cu mana deoarece este foarte fraged.Se lasa din acest aluat cam un pumn pentru a-l da pe razatoare.
Foaia se unge cu gem, peste care se adauga rahatul taiat, stafidele si alte fructe confiate.
Se bat spuma cele 8 albusuri cu 8 linguri zahar tos, se adauga 8 linguri nuca macinata, 3 linguri faina si putina esenta de rom.
Aceasta spuma se pune in tava peste stafide, rahat etc
Deasupra se rade aluatul ramas care se mai framanta cu putina faina. Se coace 3-40 de minute.
Se pudreaza cu zahar praf.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii