Prajitura cu nuci si crema de vanilie - unul dintre cele mai bune deserturi de casa

Incearca reteta de prajitura cu nuci si crema de vanilie, unul dintre cele mai bune deserturi de casa. O combinatie perfecta de texturi si arome, ideala pentru orice ocazie speciala sau pur si simplu pentru un moment de rasfat.

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie
Prajitura cu nuci si crema de vanilie - unul dintre cele mai bune deserturi de casa

Ingrediente

  • 8 oua
  • 7 linguri zahar
  • 5 linguri nuca
  • 6 linguri faina
  • o jumatate de plic praf de copt
  • un praf de sare
  • Crema:
  • 3 galbenusuri
  • 500 ml lapte
  • 4 linguri amidon
  • 5 linguri zahar
  • semintele de la o pastaie vanilie
  • 200 ml frisca

Mod de preparare

Ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei.

Separam galbenusurile de albus.

Nucile macinate, impreuna cu faina si praful de copt le amestecam separat intr-un vas.

Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare. Cand si-au dublat volumul si sunt spumoase, adaugam zaharul. Batem pana cand se dizolva zaharul si nu se mai simt cristalele din el.

Adaugam galbenusurile si incorporam.

Adaugam din amestecul de nuca, faina si praf de copt cate o lingura si incorporam amestecand de jos in sus cat mai usor.

Intr-o tava (20x30) tapetata cu hartie turnam compozitia obtinuta si o punem in cuptorul incins la 175-180 grade C.

Coacem blatul circa 20 minute.

Crema:

Galbenusurile le amestecam cu zaharul, semintele de vanilie si cu amidonul. Laptele il incalzim, dar sa nu fiarba.

Incet adaugam peste galbenusuri si amestecam continuu. Cand am terminat de adaugat laptele, punem vasul cu galbenusuri pe foc. Fierbem, amestecand continu pana cand se ingroasa crema.

Lasam crema la racit, obligatoriu acoperita cu folie alimentara.

Cand este foarte bine racita, adaugam frisca si cu mixerul o mixam pana cand obtinem o crema pufoasa si destul de consistenta.

Blatul il taiem in patru parti egale.

* Daca nu va descurcati cu taierea blatului, il puteti imparti in 4 parti egale si coace pe rand cele 4 foi.

Impartim crema in 4 parti si asamblam prajitura.

O pastram la frigider cel putin 2 ore inainte de servire sau cel mai bine peste noapte.

Va mai recomandam si reteta de prajitura cu nuci si ciocolata, prajitura cu foi cu miere si crema de nuci sau prajitura cu mere si nuci. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise