autor:

tania

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Prajitura cu piersici si zmeura

Autor: tania (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 19 august 2017

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: tania (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 19 august 2017

Ingrediente
6oua, 400 g zahar, 120 g unt topit, 160 ml ulei, 220 g iaurt, 550-600 g faina, 1 praf de copt, 1/4 lingurita bicarbonat de sodiu, 1praf de sare, 850 g piersici coapte, esenta de vanilie, 1 pahar de zmeura

Dificultate: Redusa Timp: 1h 20 min

22 voturi

Mod de preparare

Aceasta tarta este de sezon si vom putea inlocui fructele cu orice fel de fructe dorim noi din sezonul de vara. Eu am facut-o cu piersici pentru ca le-am gasit mai aromate si nu prea dulci, iar pentru culoare, am adaugat si cateva bucati de zmeura, care i-au dat tartei o aroma placuta si fina. Si acum sa trecem la lucru.

Mai intai, vom separa albusul de galbenus, iar cu ajutorul unui mixer, vom mixa albusul, pana cand devine o spuma consistenta, apoi vom adauga o jumatate din cantitatea de zahar si vom mixa in continuare pana cand nu se mai simt cristalele de zahar.

Separat, vom mixa galbenusul cu cantitatea de zahar ramasa, sarea si vanilia, pana cand compozitia va deveni asemanatoare unei creme. Intre timp, vom amesteca faina cu praful de copt si bicarbonatul de sodiu. Peste ouale cu zahar vom adauga treptat, untul semitopit, uleiul, iaurtul si faina, iar la sfarsit, spuma de albus. Vom amesteca totul bine cu o spatula de jos in sus ca sa nu se diminueze volumul spumos al albusului. Prajitura o vom coace intr-o tava sau vas yena imbracat(a) cu hartie de copt. Eu am folosit o tava care nu avea peretii prea inalti, dar ca sa nu depaseasca marginile tavii am suplimentat cu niste fasii de carton. Piersicile, dupa ce le vom spala bine, le vom usca si le vom felia, in felii nu prea subtiri. Vom turna mai intai, mai bine de jumatate din compozitie in tava, peste care vom aranja feliile de piersici una langa alta. Dupa ce am pus toate bucatile de piersici, intre spatiile goale, vom pune gramajoare de zmeura, apoi vom turna restul de compozitie, pe care o vom intinte uniform pe toata suprafata tavii.Se va porni cuptorul la 180 grade C, apoi vom introduce prajitura lasand-o la copt cca. 40-50 de minute, dar inainte de a o scoate, facem testul cu scobitoarea. Dupa ce s-a copt, lasam sa se raceasca, apoi o rasturnam pe un platou si o pudram cu zahar vanilat, iar dupa ce s-a racit bine, o putem portiona, dupa preferintele noastre. Am obtinutt o tarta foarte buna si aspectoasa, fiind apreciata de toti.

Pofta buna!


Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu piersici si zmeura" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Placinta fara zahar - din seria prajiturilor fara zahar ideale pentru dieta si diabet...

Placinta fara zahar - din seria prajiturilor fara zahar ideale pentru dieta si diabet...

Intr-un vas amestecam drojdia cu putina faina, sare, si putina apa, lasand amestecul la caldura pana

12 voturi    3 comentarii
20 min
Prajituri
Negresa

Negresa

Mod de preparare: Laptele impreuna cu untul taiat cubulete, zaharul si cacaua se pun pe foc mic

1 vot    0 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Gabriela_dinca10@yahoo.com , 24 august 2017

    O prajitura super delicioasa

  • Fara foto

    Clara Fodor , 22 august 2017

    Arata foarte bine ,felicitari

Dificultate

Redusa

Timp

1h 20 min

22 voturi

Ingrediente

  • 6oua
  • 400 g zahar
  • 120 g unt topit
  • 160 ml ulei
  • 220 g iaurt
  • 550-600 g faina
  • 1 praf de copt
  • 1/4 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1praf de sare
  • 850 g piersici coapte
  • esenta de vanilie
  • 1 pahar de zmeura

Raporteaza reteta

Retete
de tania
DOVLECEI ,VINETE SI ARDEI UMPLUTI CU CARNE SI OREZ

DOVLECEI ,VINETE SI ARDEI UMPLUTI CU CARNE SI OREZ

MOD DE PREPARARE Se vor spala dovleceii, vinetele si ardeii si se vor lasa putin la scurs. Vom

1 vot    0 comentarii
2h 40 min
Mancaruri cu carne
Chiftelute de dovlecei

Chiftelute de dovlecei

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute de dovlecei: Se spala dovleceii, se curata de coaja si

3 voturi    2 comentarii
35 min
Aperitive
BAME CU CARNE DE VITA SI GARNITURA DE OREZ

BAME CU CARNE DE VITA SI GARNITURA DE OREZ

Mod de preparare BAME CU CARNE DE VITA Carnea de vita se spala si se portioneaza. Ceapa se curata,

1 vot    0 comentarii
2h 15 min
Mancaruri cu carne

Gabriela_dinca10@yahoo.com

O prajitura super delicioasa

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura cremoasa cu dovleac si paste, desert perfect de toamna Prajitura cremoasa cu dovleac si paste, desert perfect de toamna

Pornim cuptorul la treapta medie. Pregatim o tava cu dimensiunea de 20/30 cm.O tapetam pe fund cu hartie de copt si marginile le gresam

0 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Prajitura magica Prajitura magica

Este intr-adevar o prajitura "magica" datorita faptului ca se face foarte repede, se topeste in gura, si asa cum observati,

0 voturi    0 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
Reţetă de preparare a papanaşilor cu glazură de ciocolată