autor:

» » Prajituri

Prajitura cu piscoturi si crema de vanilie

Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 17 octombrie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 17 octombrie 2014

Ingrediente
Pentru blat:, , 3 albusuri, 4 linguri zahar, 2 linguri ulei, 2 linguri lapte, 1 lingura cappucino, 3 linguri si 1/2 faina, 1 lingura si 1/2 cacao, 1 lingurita praf de copt, , Pentru crema:, , 500 ml lapte, 3 linguri zahar, 4 linguri amidon, 150 unt 65 % grasime, 2 linguri zahar pudra, 2 lingurite extract de vanilie, 40 gr ciocolata pentru decor, 1 cana cu cafea preparata, rece, 12 piscoturi

Dificultate: Medie Timp: 1h 10 min

18 voturi

Mod de preparare

Blatul:
Mixam albusurile spuma cu zaharul pana se intaresc.
Adaugam uleiul, laptele si praful de copt.
La final incorporam faina, cappucino si cacaoa.
Tapetam cu hartie de copt o tava de 24/37 cm, turnam compozitia si o nivelam.
Introducem blatul in cuptorul incins, la o tempertura potrivita, pentru 10-12 minute.
Cand este gata il scoatem din cuptor si il lasam sa se raceasca.
Crema:
Intr-un bol amestecam amidonul cu zaharul si 5-6 linguri de lapte.
Punem restul de lapte intr-o cratita la fiert, cand da in clocot turnam amestecul cu amidon, dam focul la mic si amestecam continuu pana se ingroasa ca o budinca.
O tragem de pe foc, o lasam sa se raceasca.
Mixam untul spuma cu zaharul pudra, incorporam crema rece lingura cu lingura, iar la final extractul de vanilie.
Blatul il intepam cu o furculita si il insiropam cu putina cafea.
Punem cam jumatate din crema peste blat, o nivelam.
Piscoturile le inmuiem in cafea, apoi le rupem bucatele si le asezam peste crema.
Venim cu restul de crema deasupra, usor. Cu un curatitor de legume facem carlionti din ciocolata pe care ii presaram deasupra.
Dam prajitura la rece 2-3 ore apoi servim.
Sa aveti pofta!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu piscoturi si crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu capsuni si bezea

Prajitura cu capsuni si bezea

Amestecam zaharul cu galbenusurile, adaugam untul,smantana si restul ingredientelor. Se obtine o

38 voturi    27 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura mea de Halloween

Prajitura mea de Halloween

Incepem asa: pentru un blat folosim: 4 galbenusuri amestecate cu 4 linguri de zahar si 6 linguri

1 vot    1 comentariu
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii

  • Rocsi (Chef de cuisine) , 17 octombrie 2018

    Cu mare drag, Vicol Maria!

  • Vicol Maria , 16 octombrie 2018

    Mulțumesc!

  • Rocsy Ciobanu , 08 noiembrie 2014

    Piscoturile le inmuiem in cafea, apoi le rupem bucatele si le asezam peste crema.

    • Lucia Ursu , 07 noiembrie 2014

      Si unde sunt piscoturile?

    • Rocsi (Chef de cuisine) , 22 octombrie 2014

      Sima Elena, multumesc mult :)

    • Sima Elena , 21 octombrie 2014

      Super buna, nota 10 pentru gospodina.

    • Super buna, nota 10 pentru gospodina. , 21 octombrie 2014

      Super buna, nota 10 pentru gospodina.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 10 min

18 voturi

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 3 albusuri
  • 4 linguri zahar
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri lapte
  • 1 lingura cappucino
  • 3 linguri si 1/2 faina
  • 1 lingura si 1/2 cacao
  • 1 lingurita praf de copt
  • Pentru crema:
  • 500 ml lapte
  • 3 linguri zahar
  • 4 linguri amidon
  • 150 unt 65 % grasime
  • 2 linguri zahar pudra
  • 2 lingurite extract de vanilie
  • 40 gr ciocolata pentru decor
  • 1 cana cu cafea preparata
  • rece
  • 12 piscoturi

Raporteaza reteta

Retete
de Rocsi
Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Lasam foietajul sa se dezghete la temperatura camerei. Pieptul de pui il spalam si il tamponam cu

6 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Aperitive cu carne
Salata cu ton si tofu

Salata cu ton si tofu

Ardeiul kapia il spalam, indepartam cotorul si toate semintele si il taiem cubulete. Ceapa verde

9 voturi    4 comentarii
20 min
Salate cu peste
Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatitele: Intr-un bol amestecam cu un tel apa minerala cu zaharul pudra,uleiul si coaja rasa de

6 voturi    7 comentarii
45 min
Retete de post

Rocsi (Chef de cuisine)

Cu mare drag, Vicol Maria!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Pandispan zebra cu nectarine Pandispan zebra cu nectarine

Bați albușurile spumă tare împreună cu zahărul și praful de sare ,apoi adaugi pe rând galbenusurile, mixând

3 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Strudel cu visine si zmeura Strudel cu visine si zmeura

Incepeti cu pregatirea umpluturii, ca sa aiba timp sa se raceasca. Visinele spalate, le curatati de codite, scoateti samburii. Zmeura

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Fantezie exotica