Mai intai, se prepara blatul, mixand albusurile cu un praf de sare, apoi cu zaharul pana se intareste ca o bezea.
Mai intai, se prepara blatul, mixand albusurile cu un praf de sare, apoi cu zaharul pana se intareste ca o bezea, apoi se incorporeaza galbenusurile mixate cu uleiul. Se toarna in forma cu inel detasabil si se da la copt cca. 20 minute, la foc potrivit. Se scoate blatul din forma, se lasa sa se raceasca, apoi se taie in doua discuri egale, pe orizontala.
Se asaaza primul disc de blat in forma in care am copt blatul, se asaza pe marginea formei, bucati de rulouri de napolitana, apoi mixam frisca pana se intareste; adaugam piureul de castane, oprind 5 linguri pentru decor, apoi adaugam si gelatina hidratata in 100 ml apa rece si apoi topita la bain marie, oprind jumate din cantitate in ibric. Mixam totul apoi turnam deasupra blatului din forma, asezam usor deasupra si cealalta parte de blat, presam usor cu mana si deasupra turnam restul de piure de castane in care adaugam restul de gelatina oprita.
Decoram cu castane prajite, curatate de coaja.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii