Se rade o portocala,toate cele trei se storc iar in sucul obtinut se amesteca bine mierea apoi se lasa deoparte.
Se bat bine albusurile cu un praf de sare,zahar si zahar vanilat,se amesteca apoi cu galbenusurile frecate cu ulei ca la maioneza,coaja de portocala rasa iar la sfarsit se incorporeaza amestecand usor cu o spatula,faina cernuta cu praful de copt si pepitele de ciocolata sau in lipsa lor,ciocolata taiata marunt;se rastoarna compozitia in forma cu hartie de copt sau unsa si tapetata cu faina,se lasa la cuptor 30-40min pana se rumeneste dar facand testul cu scobitoarea.
Se scoate tava din cuptor si cat este fierbinte,se insiropeaza cu sucul de portocala si miere de albine;dupa ce a absorbit tot sucul,se presara deasupra ciocolata si se scoate prajitura din tava pe un platou.
Se taie si se serveste.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii