Prunele spalate, curatate de coaja (ca pe mere)si samburi, le punem intr-un vas,presaram 1lingura zahar, scortisoara, amestecam si lasam deoparte; facem o crema din unt moale, zahar, 3 galbenusuri, 2 linguri apa rece, apoi faina; framantam bine aluatul, formam o sfera iar dupa ce s-a odihnit 30min la frigider, intindem o foaie groasa de 1 deget, o punem in tava unsa,aplatizam foaia cu palmele,o ridicam putin si pe peretii tavei iar in mijloc punem prunele;batem bine albusurile cu un praf de sare, 3 linguri zahar pana rezulta o bezea; intr-un bol amestecam cele 2 galbenusuri ramase cu smantana apoi cu grija adaugam la bezea;rasturnam compozitia peste prune si lasam la cuptor 40-50 de minute. Servim pudrata cu zahar.
Se fierb pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj.
Salata cu paste, piept de pui si porumbRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii