Prajitura aceasta se poate face cu orice fruct doriti voi.
Prunele le spalam si apoi le scoatem samburii.
Margarina taiata feliute o amestecam cu o cana cu faina , frecando intre degete pina obtinem frecatei.
Celelalte doua cani cu faina si praful de copt le punem in vasul in care vom pregati prajitura.
Adaugam apoi pe rand frecateii, oul, 3 linguri de zahar, smantana,untura, zaharul vanilat si coaja de lamaie razuita.
Framantam aluatul pina se omogenizeaza bine si apoi il impartim in doua.
Celelalte doua linguri de zahar le amestecam cu scortisoara.
Intr-o tava de aragaz( mare) tapetata cu hartie de copt si unsa putin, intindem una dintre foi pe care am pregatito cu un sucitor.
Presaram pesmetul sau grisul peste foaie, ca sa absoarba zeama lasata de fructe, asezam apoi prunele cu gura in sus si punem in ele zaharul amestecat cu scortisoara.
Deasupra asezam cea de-a doua foaie intinsa si dam la cuptorul dinainte incalzit ( la 160 de grade C) pina cand se rumeneste putin foaia de deasupra, cam 40-50 de minute.
Cand prajitura este gata , o lasam sa se raceasca in tava , apoi o presaram cu zahar pudra si o portionam.
Pofta mare sa aveti !
POZE mai multe gasiti aici : http://sidyskitchen.blogspot.ro/2013/07/prajitura-cu-prune.html
Descopera cum sa faci acasa un jeleu de capsuni fin si aromat, perfect pentru a fi savurat la micul dejun sau adaugat in...
Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituriGateste rapid ficatei de pui cu ceapa si ciuperci, fragezi si aromati! Reteta simpla, perfecta pentru un pranz gustos sau o...
Ficatei de pui cu ceapa si ciuperci – reteta rapida si super gustoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii