Prajitura aceasta se poate face cu orice fruct doriti voi.
Prunele le spalam si apoi le scoatem samburii.
Margarina taiata feliute o amestecam cu o cana cu faina , frecando intre degete pina obtinem frecatei.
Celelalte doua cani cu faina si praful de copt le punem in vasul in care vom pregati prajitura.
Adaugam apoi pe rand frecateii, oul, 3 linguri de zahar, smantana,untura, zaharul vanilat si coaja de lamaie razuita.
Framantam aluatul pina se omogenizeaza bine si apoi il impartim in doua.
Celelalte doua linguri de zahar le amestecam cu scortisoara.
Intr-o tava de aragaz( mare) tapetata cu hartie de copt si unsa putin, intindem una dintre foi pe care am pregatito cu un sucitor.
Presaram pesmetul sau grisul peste foaie, ca sa absoarba zeama lasata de fructe, asezam apoi prunele cu gura in sus si punem in ele zaharul amestecat cu scortisoara.
Deasupra asezam cea de-a doua foaie intinsa si dam la cuptorul dinainte incalzit ( la 160 de grade C) pina cand se rumeneste putin foaia de deasupra, cam 40-50 de minute.
Cand prajitura este gata , o lasam sa se raceasca in tava , apoi o presaram cu zahar pudra si o portionam.
Pofta mare sa aveti !
POZE mai multe gasiti aici : http://sidyskitchen.blogspot.ro/2013/07/prajitura-cu-prune.html

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii