Prajitura cu prune

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Prajitura cu prune

Ingrediente

  • 3 cani faina
  • 200 g margarina
  • 100 g untura
  • 1 ou
  • 5 linguri zahar
  • 3 linguri smantana
  • 2-3 linguri gris ( pesmet)
  • 1 praf de copt
  • 1 zahar vanilat
  • scortisoara
  • coaja de lamaie

Mod de preparare

Prajitura aceasta se poate face cu orice fruct doriti voi.

Prunele le spalam si apoi le scoatem samburii.

Margarina taiata feliute o amestecam cu o cana cu faina , frecando intre degete pina obtinem frecatei.

Celelalte doua cani cu faina si praful de copt le punem in vasul in care vom pregati prajitura.

Adaugam apoi pe rand frecateii, oul, 3 linguri de zahar, smantana,untura, zaharul vanilat si coaja de lamaie razuita.

Framantam aluatul pina se omogenizeaza bine si apoi il impartim in doua.

Celelalte doua linguri de zahar le amestecam cu scortisoara.

Intr-o tava de aragaz( mare) tapetata cu hartie de copt si unsa putin, intindem una dintre foi pe care am pregatito cu un sucitor.

Presaram pesmetul sau grisul peste foaie, ca sa absoarba zeama lasata de fructe, asezam apoi prunele cu gura in sus si punem in ele zaharul amestecat cu scortisoara.

Deasupra asezam cea de-a doua foaie intinsa si dam la cuptorul dinainte incalzit ( la 160 de grade C) pina cand se rumeneste putin foaia de deasupra, cam 40-50 de minute.

Cand prajitura este gata , o lasam sa se raceasca in tava , apoi o presaram cu zahar pudra si o portionam.

Pofta mare sa aveti !

POZE mai multe gasiti aici : http://sidyskitchen.blogspot.ro/2013/07/prajitura-cu-prune.html

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

In tuci se incinge un pic de ulei in care calim scarita taiata si costita proaspata, taiata in bucatele mai mici.

Varza noua calita in tuci
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise