autor:

Vekas

» » Dulciuri diverse

PRAJITURA CU PRUNE

Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 23 iulie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 23 iulie 2008

Ingrediente
500 g. faina,, 250 g. zahar,, 1 lingura unt,, 150 ml. lapte,, 4 oua,, 1 praf de copt,, 700 g. prune,, 50 g. zahar pudra,, 2 pliculete zahar vanilat

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

1 vot

Mod de preparare

1. Intr-un castron, se amesteca galbenusurile cu zaharul, se adauga faina, laptele si praful de copt stins cu cateva picaturi de zeama de lamaie, apoi albusurile batute spuma. Se amesteca bine pana se obtine o compozitie omogena.
2. Intr-o tava unsa cu unt si presarata cu faina se toarna compozitia, deasupra se pun prunele taiate in doua, fara samburi, cu partea taiata in sus. Se coace la foc potrivit pana ce aluatul, care s-a ridicat printre prune, s-a rumenit.
3. Se presara cu zahra pudra si se taie dupa dorinta.
Daca ti-a placut reteta noastra "PRAJITURA CU PRUNE" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Prajitura cu prune si bezea

Prajitura cu prune si bezea

Mixeaza untul impreuna cu zaharul pana ce se topesc toate granulele de zahar. Adauga galbenusurile

16 voturi    1 comentariu
1h 20 min
Dulciuri diverse
Prajitura rasturnata cu prune

Prajitura rasturnata cu prune

Se topesc 50 gr de unt intr-o tigaie care sa fie rezistenta la cuptor, la foc mic. Cand e topit complet,

0 voturi    1 comentariu
1h
Aluaturi si Foietaje

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

1 vot

Ingrediente

  • 500 g. faina,
  • 250 g. zahar,
  • 1 lingura unt,
  • 150 ml. lapte,
  • 4 oua,
  • 1 praf de copt,
  • 700 g. prune,
  • 50 g. zahar pudra,
  • 2 pliculete zahar vanilat

Raporteaza reteta

Retete
de Vekas
TORT LINZER CU CIRESE

TORT LINZER CU CIRESE

1.Se amesteca faina cu zaharul praf,untul, putina sare si galbenusul de ou.Aluatul obtinut se pune

3 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
BILUTE DE COCOS

BILUTE DE COCOS

1.Se pune laptele la fiert si se adauga 150g.nuca de cocos.Se ia de pe foc si se lasa la racit. 2.Se

3 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse
STRUDEL CU VISINE

STRUDEL CU VISINE

1. Se amesteca untul cu zaharul vanilat, coaja de lamaie si putina scortisoara, pina cind amestecul

11 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Dulceata de pere padurete (salbatice) Dulceata de pere padurete (salbatice)

Curatam perele de codite, indepartam mustatile din partea superioara, le spalam bine. Punem la fiert 2 cani de apa cu zaharul, scortisoara,

0 voturi    0 comentarii
50 min
Conserve si muraturi
Gem de afine Gem de afine

Se spală delicat afinele, se acoperă cu zahăr şi se lasă peste noapte, pentru a-şi lăsa sucul. A doua zi, se pun la fiert,

0 voturi    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Pinwheels