Prajitura cu prune rasfatate

Este toamna, anotimpul rasfatului culinar.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa
Prajitura cu prune rasfatate

Ingrediente

  • 3 oua
  • 100 g +50 g zahar brun
  • 100 g amidon
  • 200 g faina
  • 150 g margarina
  • 100 ml lapte
  • un praf de sare
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 plic praf de copt
  • zeama de la 1/2 de lamaie
  • 300 g prune
  • 1 lgt scortisoara
  • zahar pudra

Mod de preparare

Este toamna, anotimpul rasfatului culinar. Sunt pline gradinile si livezile de culori si arome care de-abia asteapta sa fie rasfatate in preparate.

De ce "prune rasfatate"? Surpriza...

Prunele le speli, le desfaci de sambure si le tai in sferturi. Le asezi pe o farfurie si le rasfeti cu zahar brun si scortisoara. Le lasi asa pana cand ai nevoie de ele.

Pornesti cuptorul. Nu radeti, eu am patit-o!

Asezi hartia de copt in tava.

Bati ouale impreuna cu zaharul, zaharul vanilat si praful de sare pana cand devin spumoase.

Adaugi margarina putin cate putin, apoi laptele, mixand in continuare.

Opresti mixerul si adaugi amestecul de faina si amidon, treptat, amestecand usor cu o lingura de lemn.

Adaugi praful de copt stins cu zeama de lamaie si omogenizezi.

Torni compozitia in tava si asezi bucatile de prune , cat mai uniform.

Dai tava la cuptor pentru 40 de minute. Pentru mai multa siguranta, verifici cu scobitoarea.

Cand este gata presari zaharul pudra si lasi sa se raceasca in tava.

Servesti prajitura taiata cubulete , nu inainte de a presara putin praf magic de iubire.

Tips& Tricks: rasfatul prunelor le da o savoare aparte.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Orez cu carne de porc

Orez cu carne de porc

Reteta de orez cu carne de porc. Cum prepari acasa cea mai buna reteta de orez cu carne de porc.

Orez cu carne de porc
Gutui coapte cu sirop de vin rosu

Gutui coapte cu sirop de vin rosu

Gutui coapte cu sirop de vin rosu. Gutuile se spala bine, se taie in sferturi sau pe jumatati, in functie de preferinte si se...

Gutui coapte cu sirop de vin rosu
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise