Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul treptat si se continua mixarea pana cand intreaga cantitate de zahar s-a topit. Se adauga galbenusurile, extractul de vanilie si se continua mixarea.
Faina se cerne si se incorporeaza in compozitie amestecand cu o spatula. Prunele se spala,se indeparteaza samburii si se taie felii.
Intr-o tava tapetata cu hartie de copt se pune un strat de compozitie, un strat de prune se continua cu alt strat de compozitie si altul de prune. Deasupra se presoara fulgii de migdale si se da tava la cuptorul preincalzit la 180 grade timp de 40 - 45 minute.
Cand este rece prajitura cu prune, vanilie si migdale se pudreaza, se feliaza si se serveste.
S-aveti pofta! :)

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii