autor:

muryshor

» » Aluaturi si Foietaje

Prajitura cu pudding - in 3 straturi

Autor: muryshor (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 06 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: muryshor (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 06 iunie 2009

Ingrediente
primul strat foaie de pandispan din 5 oua, 5 linguri de zahar si 5 linguri de faina, coaja rasa de lamaie . al 2 lea strat :doua plicuri de budinca din comert cu arome preferate, al 3 lea strat : 250 g frisca, facuta in casa sau din comert, sirop din 200 g zahar si 300g apa in care se stoarce jumatate de lamaie, ciocolata amaruie, ptr ras .

Dificultate: Medie Timp: 2h

2 voturi

Mod de preparare

Se separa albusurile de galbenusuri, se bat cu cele 5 linguri de zahar , se adauga galbenusurile si faina in ploaie , apoi se rade coaja de la o lamaie .Rezulta un aluat ca smantana , ce se toarna in tava unsa cu unt si tapetata cu faina si se coace la foc mediu , pana se rumeneste (aprox. 20 min ) Intre timp se prepara siropul din apa si zahar , care se fierb impreuna 5 min , apoi se adauga zeama de lamaie si se da la racit .Apoi , se procedeaza la prepararea budincii , dupa instructiunile de pe plic si se da si aceasta la racit , apoi se prepara frisca din smantana care se bate cu zahar , dupa gust si se pune esenta de rom . Deasemenea , se da la rece .Cand foaia de pandispan e gata se scoate din cuptor , se lasa in tava si se toarna peste ea , siropul rece , in asa fel incat sa se imbibe f bine cu acest sirop ; se pune apoi budinca racita , se netezeste c un cutit si la urma , turnam frisca , deasemenea bine netezita , peste care se face un desen de linii cu furculita , ptr aspect .Apoi se rade ciocolata amaruie si se da tava la rece .Aceasta prajitura , se taie in momentul in care se serveste , deoarece fiind f insiropata , nu se poate scoate din tava . Este deosebit de aspectuoasa si gustoasa , putand fi preparata si la zile festive.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu pudding - in 3 straturi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Turte muntenesti

Turte muntenesti

Cernem faina, facem o adancitura in mijlocul ei si adaugam drojdia diluata in cateva linguri de apa

6 voturi    0 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje
Paine

Paine "Floarea soarelui"

Din toate ingredientele preparam un aluat, pe care il lasam circa 45 de minute. Impartim aluatul

2 voturi    7 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 1.893 L

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei

Storcator citrice

- 15 %
199.99 lei
169.99 lei

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
331.50 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Maria Olariu (Chef de cuisine) , 06 martie 2011

    Interesanta, reteta. Cred ca este foarte delicioasa.

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 18 august 2009

    Chiar imi place aceasta reteta....Merita testata cat mai curand...

Dificultate

Medie

Timp

2h

2 voturi

Ingrediente

  • primul strat foaie de pandispan din 5 oua
  • 5 linguri de zahar si 5 linguri de faina
  • coaja rasa de lamaie . al 2 lea strat :doua plicuri de budinca din comert cu arome preferate
  • al 3 lea strat : 250 g frisca
  • facuta in casa sau din comert
  • sirop din 200 g zahar si 300g apa in care se stoarce jumatate de lamaie
  • ciocolata amaruie
  • ptr ras .

Raporteaza reteta

Retete
de muryshor
Cozonac

Cozonac

Se dizolva drojdia in putin lapte caldut si putin zahar, si se pune faina , cu mana , ca la un aluat

6 voturi    3 comentarii
3h
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu fructe

Prajitura cu fructe

Se freaca galbenusurile cu 100g zahar, cu sarea, coaja de lamaie si vanilia , se adauga uleiul in

6 voturi    2 comentarii
4h
Aluaturi si Foietaje

Maria Olariu (Chef de cuisine)

Interesanta, reteta. Cred ca este foarte delicioasa.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Pita deosebita Pita deosebita

Pregatim alautul Eu pun in oala mixerului faina cernuta adaug zaharul,drojdia si uleiul si las ca mixerul sa lucreze adaug treptat

2 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Covrigi bavarezi Covrigi bavarezi

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se

20 voturi    7 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Lipii cu ierburi aromatice