Prajitura cu pudding - in 3 straturi

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • primul strat foaie de pandispan din 5 oua
  • 5 linguri de zahar si 5 linguri de faina
  • coaja rasa de lamaie . al 2 lea strat :doua plicuri de budinca din comert cu arome preferate
  • al 3 lea strat : 250 g frisca
  • facuta in casa sau din comert
  • sirop din 200 g zahar si 300g apa in care se stoarce jumatate de lamaie
  • ciocolata amaruie
  • ptr ras .

Mod de preparare

Se separa albusurile de galbenusuri, se bat cu cele 5 linguri de zahar , se adauga galbenusurile si faina in ploaie , apoi se rade coaja de la o lamaie .Rezulta un aluat ca smantana , ce se toarna in tava unsa cu unt si tapetata cu faina si se coace la foc mediu , pana se rumeneste (aprox. 20 min ) Intre timp se prepara siropul din apa si zahar , care se fierb impreuna 5 min , apoi se adauga zeama de lamaie si se da la racit .Apoi , se procedeaza la prepararea budincii , dupa instructiunile de pe plic si se da si aceasta la racit , apoi se prepara frisca din smantana care se bate cu zahar , dupa gust si se pune esenta de rom . Deasemenea , se da la rece .Cand foaia de pandispan e gata se scoate din cuptor , se lasa in tava si se toarna peste ea , siropul rece , in asa fel incat sa se imbibe f bine cu acest sirop ; se pune apoi budinca racita , se netezeste c un cutit si la urma , turnam frisca , deasemenea bine netezita , peste care se face un desen de linii cu furculita , ptr aspect .Apoi se rade ciocolata amaruie si se da tava la rece .Aceasta prajitura , se taie in momentul in care se serveste , deoarece fiind f insiropata , nu se poate scoate din tava . Este deosebit de aspectuoasa si gustoasa , putand fi preparata si la zile festive.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise