Ingrediente
Pentru blat :, 4 oua, 4 linguri zahar, 2 linguri de apa, 4 linguri cu varf de faina, un praf de sare, 1/2 praf de copt, rabarbura, Pt budinca (se intinde pe blatul copt deja): 1 plic budinca de vanilie cu capsuni Dr Oetker, lapte, zahar., Pt ornat:, 1 plic tort-gelee rosu, 2 maini de loboda rosie, fiarta in 200 ml apa, 1 plic praf frisca, 4 vanilii
Dificultate: Redusa | Timp: 1h 10 min
14 voturi
Mod de preparare
Se toarna compozitia intro tava tapetata cu hartie pentru copt (dimensiunea tavii:41x26,5 cm).
Rabarbura curatata de pielite si taiata in bucati mici amestecata cu putin zahar si gris, se adauga la blat, se introduce blatul in cuptorul incalzit si se coace la foc potrivit 25-30 de minute. Dupa ce se coace prajitura( se incerca cu scobitoare, daca intepati prajitura si scobitoarea iese curata, prajitura e coapta), scoatem din cuptor lasam deoparte.
Intre timp puneti la fiert 200 ml apa, adaugati loboda spalata, fierbeti pana ce se coloreaza bine apa in rosu, dar sa va ramana cam 150 ml pt a umecta praful de frisca. Lasati sa se raceasca f. bine.
Preparam budinca, asa cum sunt indicatiile de pe plic si o intindem peste blatul racit.
Din plicul de tort- gelee rosu, respectand instructiunile de pe plic, pregatiti o glazura, pe care o turnati peste budinca si intindeti pe toata suprafata blatului.
Din 150 ml fiertura de loboda in care am adaugat cele 4 vanilii si praful de frisca, batem o spuma de frisca, pe care o folosim la ornatul prajiturii folosindu-ne de un poche si o forma pt ornat. Acesta e rezultatul final.
Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 02 iunie 2010
Of Doamne, mai faci multe prajiturici, ca eu nu mai pot de pofta. La cum arata si la cum le faci mai am putin si ma prapadesc.
maria mihalache , 01 iunie 2010
Eu una nu stiam Lenutica pana mai de curand ce este rabarbura. Foarte frumoasa prajiturica ta.
burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 01 iunie 2010
Pt persoanele care nu stiu ce este rabarbura, informatii gasite de d-l Eugen Manolovici, multumesc pt ajutor: rabarbura este o planta erbacee ( din aceeasi familie cu stevia si macrisul ) cu frunze mari, si flori mici, verzui, cu radacina si rizomul cu un gust foarte amar ( intrebuintate in medicina ca purgativ ), si tijele groase, roscate si suculente. Tijele ( curatate de coaja exterioara si taiate bucatele ) se folosesc , mai ales, in bucataria germana, pt. prepararea compoturilor a sosurilor dulci-acrisoare si a prajiturilor . Rabarbura, sau rabarbara sant denumiri populare ale plantei care vin din limba germana de la " rhabarbeer", rubarba din limba franceza "rhubarbe", iar revent din limba turca "ravend". Denumirile stiintifice ale plantei sant : Rheum rhaponticum, rheum officinale si rheum palmatum. In tara noastra ," placintele cu rabarbura" sant specialitati ale zonei tranfagarasene - C. de Arges- Vidraru - Balea - Cartisora....., iar eu adaug si pe valea Tarnavelor.
valentina ionita (Chef de cuisine) , 01 iunie 2010
O prajitura deosebita ...
Lia Maria (Chef de cuisine) , 01 iunie 2010
Foarte buna trebue sa fie prajiturica ta, azi am cumparat si eu cateva tije de rabarba, am gasit la Kaufland, asa ca trec la treaba. Nu am loboda, sa respect intocmai reteta ta, dar voi folosi eventual colorant, vad eu...*****
violette (Chef de cuisine) , 01 iunie 2010
Tare aspectuoasa prajitura si cu siguranta si f. buna!
Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 01 iunie 2010
Ce norocoasa esti sa ai in gradina aceasta planta.Foarte frumos arata prajitura.
vio (Chef de cuisine) , 01 iunie 2010
ce este rabarura ca prajitura arata bine
constanta proca (Chef de cuisine) , 01 iunie 2010
Prajitura arata grozav dar nu stiu ce este acea rabarbura !
mariana scarlat (Chef de cuisine) , 01 iunie 2010
Ce idee minunata ai avut sa colorezi frisca cu siropul ala de loboda! Cat despre rabarbura, te invidiez ca ai in gradina asa ceva! Mi-a placut gustul ei in compotul Silviei!
Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 01 iunie 2010
Cu sigurantã este delicioasã aceastã rabarburã!!!am sã caut si eu când merg acasã!