Prajitura cu rabarbura, budinca, tort-gelee si frisca

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa
Prajitura cu rabarbura, budinca, tort-gelee si frisca

Ingrediente

  • Pentru blat :
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 2 linguri de apa
  • 4 linguri cu varf de faina
  • un praf de sare
  • 1/2 praf de copt
  • rabarbura
  • Pt budinca (se intinde pe blatul copt deja): 1 plic budinca de vanilie cu capsuni Dr Oetker, lapte, zahar.
  • Pt ornat:
  • 1 plic tort-gelee rosu
  • 2 maini de loboda rosie, fiarta in 200 ml apa
  • 1 plic praf frisca
  • 4 vanilii

Mod de preparare

Se bat albusurile spuma tare cu un praf de sare, adaugam praful de copt si mai batem 1 minut. Din zahar si apa se face un sirop fierbinte care se pune peste albusuri batand in continuare. Se adauga galbenusurile dupa care se pune faina, amestecand usor pt omogenizare.

Se toarna compozitia intro tava tapetata cu hartie pentru copt (dimensiunea tavii:41x26,5 cm).

Rabarbura curatata de pielite si taiata in bucati mici amestecata cu putin zahar si gris, se adauga la blat, se introduce blatul in cuptorul incalzit si se coace la foc potrivit 25-30 de minute. Dupa ce se coace prajitura( se incerca cu scobitoare, daca intepati prajitura si scobitoarea iese curata, prajitura e coapta), scoatem din cuptor lasam deoparte.

Intre timp puneti la fiert 200 ml apa, adaugati loboda spalata, fierbeti pana ce se coloreaza bine apa in rosu, dar sa va ramana cam 150 ml pt a umecta praful de frisca. Lasati sa se raceasca f. bine.

Preparam budinca, asa cum sunt indicatiile de pe plic si o intindem peste blatul racit.

Din plicul de tort- gelee rosu, respectand instructiunile de pe plic, pregatiti o glazura, pe care o turnati peste budinca si intindeti pe toata suprafata blatului.

Din 150 ml fiertura de loboda in care am adaugat cele 4 vanilii si praful de frisca, batem o spuma de frisca, pe care o folosim la ornatul prajiturii folosindu-ne de un poche si o forma pt ornat. Acesta e rezultatul final.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort de ciocolata cu crema caramel

Tort de ciocolata cu crema caramel

Tort de ciocolata cu crema caramel
Chiftele in aluat de bere

Chiftele in aluat de bere

Chiftele in aluat de bere. Pregatim chiftelutele amestecand carnea cu oul, ceapa tocata marunt, usturoiul pisat, painea...

Chiftele in aluat de bere
Prajitura cu mere si nuci caramelizate

Prajitura cu mere si nuci caramelizate

Prajitura cu mere si nuci caramelizate
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor