autor:

burdulea maria elena

» » Prajituri

Prajitura cu rabarbura, budinca, tort-gelee si frisca

Autor: burdulea maria elena (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 31 mai 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: burdulea maria elena (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 31 mai 2010

Ingrediente
Pentru blat :, 4 oua, 4 linguri zahar, 2 linguri de apa, 4 linguri cu varf de faina, un praf de sare, 1/2 praf de copt, rabarbura, Pt budinca (se intinde pe blatul copt deja): 1 plic budinca de vanilie cu capsuni Dr Oetker, lapte, zahar., Pt ornat:, 1 plic tort-gelee rosu, 2 maini de loboda rosie, fiarta in 200 ml apa, 1 plic praf frisca, 4 vanilii

Dificultate: Redusa Timp: 1h 10 min

14 voturi

Mod de preparare

Se bat albusurile spuma tare cu un praf de sare, adaugam praful de copt si mai batem 1 minut. Din zahar si apa se face un sirop fierbinte care se pune peste albusuri batand in continuare. Se adauga galbenusurile dupa care se pune faina, amestecand usor pt omogenizare.
Se toarna compozitia intro tava tapetata cu hartie pentru copt (dimensiunea tavii:41x26,5 cm).
Rabarbura curatata de pielite si taiata in bucati mici amestecata cu putin zahar si gris, se adauga la blat, se introduce blatul in cuptorul incalzit si se coace la foc potrivit 25-30 de minute. Dupa ce se coace prajitura( se incerca cu scobitoare, daca intepati prajitura si scobitoarea iese curata, prajitura e coapta), scoatem din cuptor lasam deoparte.
Intre timp puneti la fiert 200 ml apa, adaugati loboda spalata, fierbeti pana ce se coloreaza bine apa in rosu, dar sa va ramana cam 150 ml pt a umecta praful de frisca. Lasati sa se raceasca f. bine.
Preparam budinca, asa cum sunt indicatiile de pe plic si o intindem peste blatul racit.
Din plicul de tort- gelee rosu, respectand instructiunile de pe plic, pregatiti o glazura, pe care o turnati peste budinca si intindeti pe toata suprafata blatului.
Din 150 ml fiertura de loboda in care am adaugat cele 4 vanilii si praful de frisca, batem o spuma de frisca, pe care o folosim la ornatul prajiturii folosindu-ne de un poche si o forma pt ornat. Acesta e rezultatul final.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu rabarbura, budinca, tort-gelee si frisca" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura Stefania

Prajitura Stefania

Blat: Se bat albusurile spuma cu zaharul, zaharul vanilat si un praf de sare pana se face o bezea

0 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Prajituri
Prajitura cu branza dulce

Prajitura cu branza dulce

Pentru blat vom amesteca toate ingredientele lichide, iar faina o adaugam treptat pana cand obtinem

2 voturi    2 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei

Fierbator Style White

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
331.49 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 14 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Dana Mailat , 18 mai 2013

    ieste f buna bravo.

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 07 iunie 2010

    Multumesc frumos, Medi, Camelia, Cheche!

  • cheche

    cheche (Chef de cuisine) , 04 iunie 2010

    Felicitari din toate punctele de vedere!!!Este o reteta foarte interesanta.Am vazut si la televizor,pe Euforia cateva prajituri cu rabarbura si acum vazand cum arata prajiturica ta am si eu de gand sa incerc reteta.Felicitari inca o data!!!

    • Camelia Grosu

      Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 02 iunie 2010

      Of Doamne, mai faci multe prajiturici, ca eu nu mai pot de pofta. La cum arata si la cum le faci mai am putin si ma prapadesc.

    • Fara foto

      maria mihalache , 01 iunie 2010

      Eu una nu stiam Lenutica pana mai de curand ce este rabarbura. Foarte frumoasa prajiturica ta.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 01 iunie 2010

      Pt persoanele care nu stiu ce este rabarbura, informatii gasite de d-l Eugen Manolovici, multumesc pt ajutor: rabarbura este o planta erbacee ( din aceeasi familie cu stevia si macrisul ) cu frunze mari, si flori mici, verzui, cu radacina si rizomul cu un gust foarte amar ( intrebuintate in medicina ca purgativ ), si tijele groase, roscate si suculente. Tijele ( curatate de coaja exterioara si taiate bucatele ) se folosesc , mai ales, in bucataria germana, pt. prepararea compoturilor a sosurilor dulci-acrisoare si a prajiturilor . Rabarbura, sau rabarbara sant denumiri populare ale plantei care vin din limba germana de la " rhabarbeer", rubarba din limba franceza "rhubarbe", iar revent din limba turca "ravend". Denumirile stiintifice ale plantei sant : Rheum rhaponticum, rheum officinale si rheum palmatum. In tara noastra ," placintele cu rabarbura" sant specialitati ale zonei tranfagarasene - C. de Arges- Vidraru - Balea - Cartisora....., iar eu adaug si pe valea Tarnavelor.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 01 iunie 2010

      O prajitura deosebita ...

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 01 iunie 2010

      Foarte buna trebue sa fie prajiturica ta, azi am cumparat si eu cateva tije de rabarba, am gasit la Kaufland, asa ca trec la treaba. Nu am loboda, sa respect intocmai reteta ta, dar voi folosi eventual colorant, vad eu...*****

    • violette

      violette (Chef de cuisine) , 01 iunie 2010

      Tare aspectuoasa prajitura si cu siguranta si f. buna!

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 01 iunie 2010

      Ce norocoasa esti sa ai in gradina aceasta planta.Foarte frumos arata prajitura.

    • vio

      vio (Chef de cuisine) , 01 iunie 2010

      ce este rabarura ca prajitura arata bine

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 01 iunie 2010

      Prajitura arata grozav dar nu stiu ce este acea rabarbura !

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 01 iunie 2010

      Ce idee minunata ai avut sa colorezi frisca cu siropul ala de loboda! Cat despre rabarbura, te invidiez ca ai in gradina asa ceva! Mi-a placut gustul ei in compotul Silviei!

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 01 iunie 2010

      Cu sigurantã este delicioasã aceastã rabarburã!!!am sã caut si eu când merg acasã!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 10 min

14 voturi

Ingrediente

  • Pentru blat :
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 2 linguri de apa
  • 4 linguri cu varf de faina
  • un praf de sare
  • 1/2 praf de copt
  • rabarbura
  • Pt budinca (se intinde pe blatul copt deja): 1 plic budinca de vanilie cu capsuni Dr Oetker
  • lapte
  • zahar.
  • Pt ornat:
  • 1 plic tort-gelee rosu
  • 2 maini de loboda rosie
  • fiarta in 200 ml apa
  • 1 plic praf frisca
  • 4 vanilii

Raporteaza reteta

Retete
de burdulea maria elena
Tort OM DE ZAPADA

Tort OM DE ZAPADA

Se face un blat dupa metoda: separam albusul de galbenus. Batem spuma tare cu robotul cele 7 albusuri,

9 voturi    11 comentarii
1h
Torturi
Fasole frecata

Fasole frecata

Fasolea spalata, se pune la fiert cu apa rece. Eu obisnuiesc dupa ce incepe fasolea sa fiarba si

11 voturi    21 comentarii
2h 30 min
Retete de post
Chiftele de carne

Chiftele de carne

Punem intrun vas, carnea tocata de vita si de porc, adaugam painea muiata in apa si stoarsa bine,

12 voturi    7 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Multumesc frumos, Medi, Camelia, Cheche!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Deliciu la pahar Deliciu la pahar

Facem un blat de pandispan din 6 oua, 6 linguri de zahar, 2 linguri de ulei, putina esenta de vanilie putina coaja de lamaie si 6 linguri

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu mac Prajitura cu mac

Siropul: In primul rand pregatim siropul si il lasam sa se racoreasca pana pregatim blatul de prajitura. Intr-o cratita turnati 500

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Colacei dulci