1.Se freaca margarina sau untul( la temperatura camerei)cu cana de zahar si cu galbenusurile pana devin spumoase apoi se adauga si laptele,cate putin,esenta, praful de copt amestecat cu faina
2.Se pune hartie de copt intr-o tava, se toarna aluatul de mai sus ,se presara ciresele curatate de samburi si se da la copt cca.20min la foc potrivit.
3.Intre timp pregatim bezeau,batand albusurile cu un praf de sare,pana se spumeaza apoi se adauga zaharul turnat in ploaie,cate putin,si se amesteca pana se topeste zaharul.Este gata cand nu mai cade de pe tel.Se toarna si sucul de la lamaie
4.Se maruntesc ciresele(la blender)apoi se amesteca cu zaharul pudra si vinul rosu si se pune la fiert la bain marie,pana ce se leaga.
5.Dupa 20 min.Se scoate blatul din cuptor si se unge cu nu strat subtire de gem si se mai da la cuptor inca 3min. sa faca crusta,apoi se toarna bezeaua,se intinde pe toata suprafata prajiturei si se da din nou la cuptor,cam 5min.pana ce bezeaua se rumeneste usor.Prajitura se taie calda cu un cutit cu lama udata in apa,in forma de romburi.Se servesc reci,decorate cu cate o lingurita sos de cirese.
Pofta buna!

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii