1.Se freaca margarina sau untul( la temperatura camerei)cu cana de zahar si cu galbenusurile pana devin spumoase apoi se adauga si laptele,cate putin,esenta, praful de copt amestecat cu faina
2.Se pune hartie de copt intr-o tava, se toarna aluatul de mai sus ,se presara ciresele curatate de samburi si se da la copt cca.20min la foc potrivit.
3.Intre timp pregatim bezeau,batand albusurile cu un praf de sare,pana se spumeaza apoi se adauga zaharul turnat in ploaie,cate putin,si se amesteca pana se topeste zaharul.Este gata cand nu mai cade de pe tel.Se toarna si sucul de la lamaie
4.Se maruntesc ciresele(la blender)apoi se amesteca cu zaharul pudra si vinul rosu si se pune la fiert la bain marie,pana ce se leaga.
5.Dupa 20 min.Se scoate blatul din cuptor si se unge cu nu strat subtire de gem si se mai da la cuptor inca 3min. sa faca crusta,apoi se toarna bezeaua,se intinde pe toata suprafata prajiturei si se da din nou la cuptor,cam 5min.pana ce bezeaua se rumeneste usor.Prajitura se taie calda cu un cutit cu lama udata in apa,in forma de romburi.Se servesc reci,decorate cu cate o lingurita sos de cirese.
Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii