Prăjitură cu spumă de ciocolată

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa
Prăjitură cu spumă de ciocolată

Ingrediente

  • 24 pişcoturi de şampanie
  • 300 ml cafea tare aromatizată cu rom
  • 200 g ciocolată amăruie
  • 200 ml frişcă lichidă
  • alune de pădure

Mod de preparare

Topesc ciocolata pe bain-marie, pun frişca şi amestec până se omogenizează. Nu fierbeţi! Torn amestecul într-un castron cu pereţii înalţi şi-l las să se răcească, eventual îl băgăm un pic la frigider. După ce s-a răcit, mixez până obţin o cremă aerată şi pufoasă. O dau puţin la rece. Prăjesc un pic alunele. Înmoi pişcoturile în cafea şi asamblez prăjitura: un strat de pişcoturi, unul de cremă. Deasupra presar alunele şi o dau la rece pentru cel puţin o oră.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Miel umplut

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Miel umplut
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise