Prăjitură cu spumă de ciocolată

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa
Prăjitură cu spumă de ciocolată

Ingrediente

  • 24 pişcoturi de şampanie
  • 300 ml cafea tare aromatizată cu rom
  • 200 g ciocolată amăruie
  • 200 ml frişcă lichidă
  • alune de pădure

Mod de preparare

Topesc ciocolata pe bain-marie, pun frişca şi amestec până se omogenizează. Nu fierbeţi! Torn amestecul într-un castron cu pereţii înalţi şi-l las să se răcească, eventual îl băgăm un pic la frigider. După ce s-a răcit, mixez până obţin o cremă aerată şi pufoasă. O dau puţin la rece. Prăjesc un pic alunele. Înmoi pişcoturile în cafea şi asamblez prăjitura: un strat de pişcoturi, unul de cremă. Deasupra presar alunele şi o dau la rece pentru cel puţin o oră.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Ghiveci de legume cu oua romanesti

Ghiveci de legume cu oua romanesti

Se taie ceapa pestisor si se caleste in 2 linguri ulei.

Ghiveci de legume cu oua romanesti
Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

Ceapa verde o curatam, o taiem rondele, ceapa uscata o curatam si o tocam marunt.

Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata
Negresa cu glazura de ciocolata.

Negresa cu glazura de ciocolata.

Negresa cu glazura de ciocolata.
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor