autor:

Iulia

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Prăjitură cu spumă de ciocolată

Autor: Iulia (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 04 ianuarie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Iulia (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 04 ianuarie 2012

Ingrediente
24 pişcoturi de şampanie, 300 ml cafea tare aromatizată cu rom, 200 g ciocolată amăruie, 200 ml frişcă lichidă, alune de pădure

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

1 vot

Mod de preparare

Topesc ciocolata pe bain-marie, pun frişca şi amestec până se omogenizează. Nu fierbeţi! Torn amestecul într-un castron cu pereţii înalţi şi-l las să se răcească, eventual îl băgăm un pic la frigider. După ce s-a răcit, mixez până obţin o cremă aerată şi pufoasă. O dau puţin la rece. Prăjesc un pic alunele. Înmoi pişcoturile în cafea şi asamblez prăjitura: un strat de pişcoturi, unul de cremă. Deasupra presar alunele şi o dau la rece pentru cel puţin o oră.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitură cu spumă de ciocolată" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Gateau mousse au chocolat-Prajitura cu spuma de ciocolata neagra

Gateau mousse au chocolat-Prajitura cu spuma de ciocolata neagra

Crusta: Toate ingredientele se amesteca bine si eventual daca nu e destul de moale se adauga putin

15 voturi    6 comentarii
1h
Spume si creme dulci
Reţetă de preparare a papanaşilor

Reţetă de preparare a papanaşilor

Amestecam branza cu oualele,sarea, zaharul si apoi adaugam faina.Facem din aluat o minge mai mare,

3 voturi    5 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Slow Cooker 3.5L White

- 33 %
299.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Iulia

    Iulia (Chef de cuisine) , 14 noiembrie 2012

    Merci, Valentina! :)

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 10 septembrie 2012

    Delicioasa...

Dificultate

Redusa

Timp

45 min

1 vot

Ingrediente

  • 24 pişcoturi de şampanie
  • 300 ml cafea tare aromatizată cu rom
  • 200 g ciocolată amăruie
  • 200 ml frişcă lichidă
  • alune de pădure

Raporteaza reteta

Retete
de Iulia
Negresă glazurată

Negresă glazurată

Ung o tavă cu unt. Amestec untul cu zahărul şi ouăle, adaug ingredientele uscate şi laptele.

2 voturi    1 comentariu
50 min
Prajituri
Pandişpan pufos

Pandişpan pufos

Bat albuşurile spumă, adaug zahărul treptat. Amestec gălbenuşurile cu ulei. Pun peste albuşuri

28 voturi    3 comentarii
50 min
Prajituri
Tartă cu mere

Tartă cu mere

Merele rase se călesc la foc mediu, adaug zahărul iar spre sfârşit pun scorţişoara. Se unge

1 vot    0 comentarii
50 min
Prajituri

Iulia (Chef de cuisine)

Merci, Valentina! :)

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Amandine Amandine

Separa albusurile de galbenusuri. Bate albusurile spuma, adauga zaharul, apoi galbenusurile unul cate unul, iar la final faina cernuta

35 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Tarta cu mere caramelizate si frisca Tarta cu mere caramelizate si frisca

O reteta pentru familie si prieteni in care bineinteles ca am pus ingredientul secret dragoste. Am inceput cu zaharul caramelizat.

0 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Chec pufos si delicios