autor:

merisor

» » Prajituri

Prajitura cu struguri

Autor: merisor (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 29 ianuarie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: merisor (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 29 ianuarie 2015

Ingrediente
Pentru blat (forma rotunda 23 cm):, 6 albusuri, 7 linguri zahar, 4 linguri apa, 50 gr nuca de cocos, 4 linguri faina, 1/2 plic praf de copt, 1 varf cutit sare, Pentru crema:, 500 gr mascarpone, 200 ml frisca lichida(de la Lidl), 125 gr ciocolata alba(de la Lidl), 1 varf lingurita sare, In plus:, 9 piscoturi Savoiardi, 1 borcan de 1 L cu compot de struguri, Sirop din:, 3 linguri zahar, 250 ml apa, 25 ml Amaretto, Optional:, 1/2 plic tort gelee

Dificultate: Medie Timp: 1h

5 voturi

Mod de preparare

Mi-am adus aminte ca aveam in carnetelul de demult, niste retete in care opaream bezeaua cu diverse siropuri si am zis sa incerc cu sirop de zahar ars.
Foarte bun a iesit blatul cu acest sirop de zahar ars, dar nu a crescut cat mi-as fi dorit, cu toate ca am adaugat si 1/2 plic praf de copt.
Pentru blat, mixam albusurile spuma cu putina sare, apoi adaugam cele trei linguri de zahar si mixam energic in continuare.
Lasam vasul deoparte si punem la caramelizat 4 linguri de zahar.
In alt vas punem apa la fiert.
Cand zaharul s-a diluat, punem apa fiarta peste el si mai lasam vasul la foc moale pana la diluarea completa a zaharului care se mai intareste la contactul cu apa, chiar daca e ea fiarta.
Apoi turnam in fir subtire, siropul fierbinte peste albusurile batute spuma si mixam energic pana obtinem o pufosenie.
Scoatem mixerul si introducem o spatula de lemn cu care vom amesteca incet si de jos in sus compozitia peste care presaram nuca de cocos si treptat faina amestecata cu praful de copt.
Ungem forma de copt cu putin ulei si intindem compozitia in ea, apoi o dam la cuptor pentru 35 de minute la 180 de grade, sau pana trece testul cu scobitoarea.
Intre timp pregatim si crema.
Rupem ciocolata in bucati si o punem intr-un vas impreuna cu frisca lichida si putina sare.
Punem vasul la foc incet si mestecam in el pana la topirea ciocolatei, apoi dam vasul la rece.
Cand se raceste complet, introducem mixerul in crema si mixam pana devine spumoasa, apoi incepem sa adaugam putin cate putin si mascarponele.
Nu am mai adaugat esenta pentru ca mi-a placut gustul ciocolatei, dar se poate adauga, dupa preferinte.
Pentru sirop, punem cele trei linguri de zahar la caramelizat, apoi le diluam cu apa fierbinte si lasam vasul pe foc pana la topirea caramelului intarit.
Cand se raceste siropul, adaugam amaretto.
Rasturnam compotul de struguri intr-o sita, iar cu zeama insiropam blatul.
Peste blat intindem 1/2 din crema, asezam piscoturile trecute usor prin sirop si intindem peste ele restul de crema.
Deasupra punem boabele de struguri si culminam cu tort-gelee, preparat conform instructiunilor de pe plic.
Dam prajitura la rece cateva ore, apoi o portionam.
TIPS-URI
1. Pentru iubitorii de cafea, siropurile de zahar ars, pot fi inlocuite cu cafea fiarta mai tare sau mai slaba, dupa cum se doreste aroma de puternica.
2. Se pot pune mai multe piscoturi, astfel incat sa fie imbracata toata suprafata prajiturii, eu doar atatea am avut ramase, de la alta prajitura.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu struguri" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu struguri, branza si cacao

Prajitura cu struguri, branza si cacao

Blat: Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le mixam cu sarea si o lingura de zahar, pana

1 vot    0 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura cu struguri si roscove

Prajitura cu struguri si roscove

Bati spuma tare albusurile cu zahar si zahar vanilat; galbenusurile frecate cu ulei adaugat cate

0 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

5 voturi

Ingrediente

  • Pentru blat (forma rotunda 23 cm):
  • 6 albusuri
  • 7 linguri zahar
  • 4 linguri apa
  • 50 gr nuca de cocos
  • 4 linguri faina
  • 1/2 plic praf de copt
  • 1 varf cutit sare
  • Pentru crema:
  • 500 gr mascarpone
  • 200 ml frisca lichida(de la Lidl)
  • 125 gr ciocolata alba(de la Lidl)
  • 1 varf lingurita sare
  • In plus:
  • 9 piscoturi Savoiardi
  • 1 borcan de 1 L cu compot de struguri
  • Sirop din:
  • 3 linguri zahar
  • 250 ml apa
  • 25 ml Amaretto
  • Optional:
  • 1/2 plic tort gelee

Raporteaza reteta

Retete
de merisor
Rulouri cu crema de vanilie

Rulouri cu crema de vanilie

Untul impreuna cu untura le-am pus la topit. Faina am amestecat-o cu bicarbonatul si drojdia. Ouale

38 voturi    15 comentarii
1h 20 min
Prajituri
Rulouri cu carnati afumati, piept de pui si bacon

Rulouri cu carnati afumati, piept de pui si bacon

Am desfacut pieptul de pui l-am spalat si l-am portionat in doua fiecare bucata, apoi l-am filat

23 voturi    18 comentarii
50 min
Retete de Craciun
Bilute din piscoturi, nuca si ciocolata

Bilute din piscoturi, nuca si ciocolata

Punem untul cu uleiul, ciocolata rupta, putina sare si zaharul intr-un vas, la foc incet pana se

8 voturi    2 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Chec rapid de ciocolata si orez expandat Chec rapid de ciocolata si orez expandat

Intr-un bol punem ciocolatile taiate bucati, adaugam margarina taiata bucati-si punem bolul pe o cratita cu apa fierbinte, amestecam

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Cremsnit cu foi de pandispan Cremsnit cu foi de pandispan

Intr-un bol batem bine 3 oua cu 3 linguri de zahar si 1 lingurita de zahar vanilat pana compozitia devine spumoasa si mai deschisa

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Dulciuri diverse
Tort cu afine de padure