Prajitura cu suc de portocale

Intr-un bol incapator se sparg ouale, se adauga zaharul si se amesteca energic manual.

Timp pregatire
65 minute
Complexitate
medie
Prajitura cu suc de portocale

Ingrediente

  • Ouă de găină 9 bucăți,
  • Zahăr tos 150 g,
  • Ulei de floarea soarelui 150 ml,
  • Sare de mare 1 linguriță,
  • Zahăr vanilinat 2 plicuri,
  • Făină albă 105 g,
  • Pudră de cacao 45 g,
  • Praf de copt 2 plicuri.
  • Pentru cremă:
  • Brânză de vaci cremoasă 750 g,
  • Unt grăsime 82% 300 g,
  • Zahăr pudră 225 g,
  • Esență de vanilie 1 lingură.
  • Glazura:
  • Zeama de la cca. 1000 g portocale, cca. 450 ml,
  • Fanta cca. 400 g,
  • Zahăr tos 4 linguri,
  • Praf de budincă de vamilie Dr. Oetker 2 plicuri (cca. 80 g),
  • Esență de portocale Dr. Oetker ½ fiolă.

Mod de preparare

Într-un bol încăpător se sparg ouăle, se adaugă zahărul și se amestecă energic manual sau cu ajutorul unui mixer, până ce se obține o cremă spumoasă. Apoi se adaugă uleiul, puțin, câte puțin, în fir ca și la maioneză, amestecându-se ușor, până ce se omogenizează în crema de ouă.

Făina se amestecă cu pudra de cacao și praful de copt, apoi se adaugă la crema de mai sus și se amestecă ușor, manual de preferință, sau la viteza minimă a mixerului, până ce se încorporează toate ingredientele și se obține un aluat ușor lichid. Inițial m-am cam panicat, dar am rezistat tentației să mai adaug un pic de făină.

Compoziția se toarnă într- tavă tapetată cu foiae de pergament și se dă la copt în cuptorul preîncins, cca. 20 minute la 180 grade.

După ce trece testul scobitorii, blatul se scoate din cuptor și se lasă la răcit.

Între timp se prepară glazura.

Portocalele se spală se înjumătățesc și se presează manual sau electric, pentru a se extrage sucul.

Praful de budincă se pune într-un bol împreună cu zahărul și 4-5 linguri suc, și se amestecă până ce se lichefiază.

Restul sucului de portocale și sucul de fanta se pun la fiert într-un vas cu fundul gros sau mai bine într-unul de fiert lapte, iar când ajunge la punctul de fierbere se adaugă praful de budincă lichefiat și se fierbe, amesetcându-se continuu, până ce se obține o budincă consistentă. Se lasă la răcit, acoperită cu o folie alimentară, ca să nu se facă aceea pojghiță specific budincilor.

Pentru cremă:

Untul la temperatura camerei se amestecă cu brânza de vaci cremoasă, zahărul pudră și esența de vanilie, până ce se obține o cremă omogenă.

Ansamblarea:

După ce s-a răcit blatul, se toarnă crema de brânză și unt, apoi glazura din budinca de portocale, se nivelează și se lasă la rece, minim 4-5 ore, dar cel mai bine până a doua zi.

E minunată, dulce acrișoară, exact pe gustul meu.

Spor și poftă bună!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Ghiveci de legume cu oua romanesti

Ghiveci de legume cu oua romanesti

Se taie ceapa pestisor si se caleste in 2 linguri ulei.

Ghiveci de legume cu oua romanesti
Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

Ceapa verde o curatam, o taiem rondele, ceapa uscata o curatam si o tocam marunt.

Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata
Negresa cu glazura de ciocolata.

Negresa cu glazura de ciocolata.

Negresa cu glazura de ciocolata.
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor