autor:

PanaCris

» » , , Retete de Pasti, Dulciuri diverse, Prajituri

Prajitura cu suc de portocale

Autor: PanaCris (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 06 mai 2020

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: PanaCris (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 06 mai 2020

Ingrediente
Ouă de găină 9 bucăți,, Zahăr tos 150 g,, Ulei de floarea soarelui 150 ml,, Sare de mare 1 linguriță,, Zahăr vanilinat 2 plicuri,, Făină albă 105 g,, Pudră de cacao 45 g,, Praf de copt 2 plicuri., Pentru cremă:, Brânză de vaci cremoasă 750 g,, Unt grăsime 82% 300 g,, Zahăr pudră 225 g,, Esență de vanilie 1 lingură., Glazura:, Zeama de la cca. 1000 g portocale, cca. 450 ml,, Fanta cca. 400 g,, Zahăr tos 4 linguri,, Praf de budincă de vamilie Dr. Oetker 2 plicuri (cca. 80 g),, Esență de portocale Dr. Oetker ½ fiolă.

Dificultate: Medie Timp: 1h 5 min

0 voturi

Mod de preparare

Într-un bol încăpător se sparg ouăle, se adaugă zahărul și se amestecă energic manual sau cu ajutorul unui mixer, până ce se obține o cremă spumoasă. Apoi se adaugă uleiul, puțin, câte puțin, în fir ca și la maioneză, amestecându-se ușor, până ce se omogenizează în crema de ouă.

Făina se amestecă cu pudra de cacao și praful de copt, apoi se adaugă la crema de mai sus și se amestecă ușor, manual de preferință, sau la viteza minimă a mixerului, până ce se încorporează toate ingredientele și se obține un aluat ușor lichid. Inițial m-am cam panicat, dar am rezistat tentației să mai adaug un pic de făină.

Compoziția se toarnă într- tavă tapetată cu foiae de pergament și se dă la copt în cuptorul preîncins, cca. 20 minute la 180 grade.

După ce trece testul scobitorii, blatul se scoate din cuptor și se lasă la răcit.

Între timp se prepară glazura.

Portocalele se spală se înjumătățesc și se presează manual sau electric, pentru a se extrage sucul.

Praful de budincă se pune într-un bol împreună cu zahărul și 4-5 linguri suc, și se amestecă până ce se lichefiază.

Restul sucului de portocale și sucul de fanta se pun la fiert într-un vas cu fundul gros sau mai bine într-unul de fiert lapte, iar când ajunge la punctul de fierbere se adaugă praful de budincă lichefiat și se fierbe, amesetcându-se continuu, până ce se obține o budincă consistentă. Se lasă la răcit, acoperită cu o folie alimentară, ca să nu se facă aceea pojghiță specific budincilor.

Pentru cremă:

Untul la temperatura camerei se amestecă cu brânza de vaci cremoasă, zahărul pudră și esența de vanilie, până ce se obține o cremă omogenă.

Ansamblarea:

După ce s-a răcit blatul, se toarnă crema de brânză și unt, apoi glazura din budinca de portocale, se nivelează și se lasă la rece, minim 4-5 ore, dar cel mai bine până a doua zi.

E minunată, dulce acrișoară, exact pe gustul meu.

Spor și poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu suc de portocale" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de Pasti
Miel umplut

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastră în ziua de Paste. Face parte din tradiţie, tradiţii pe

1 vot    0 comentarii
2h 10 min
Retete de Pasti
Ciorbă de miel reţetă

Ciorbă de miel reţetă

-se fierbe carnea de miel,(eu am fiert0o la oala cu presiune)dupa ce a fiert, adaugam legumele radacinoase

6 voturi    8 comentarii
1h
Retete de Pasti

Recomandari pentru tine si casa ta

Slow Cooker 3.5L Red

- 18 %
219.99 lei
179.99 lei

3.5L Digital HingedLid

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 5 min

0 voturi

Ingrediente

  • Ouă de găină 9 bucăți,
  • Zahăr tos 150 g,
  • Ulei de floarea soarelui 150 ml,
  • Sare de mare 1 linguriță,
  • Zahăr vanilinat 2 plicuri,
  • Făină albă 105 g,
  • Pudră de cacao 45 g,
  • Praf de copt 2 plicuri.
  • Pentru cremă:
  • Brânză de vaci cremoasă 750 g,
  • Unt grăsime 82% 300 g,
  • Zahăr pudră 225 g,
  • Esență de vanilie 1 lingură.
  • Glazura:
  • Zeama de la cca. 1000 g portocale
  • cca. 450 ml,
  • Fanta cca. 400 g,
  • Zahăr tos 4 linguri,
  • Praf de budincă de vamilie Dr. Oetker 2 plicuri (cca. 80 g),
  • Esență de portocale Dr. Oetker ½ fiolă.

Raporteaza reteta

Retete
de PanaCris
Sandwich cald

Sandwich cald

Se încinge cuptorul. Se tapetează tava cu hârtie de pergament. Se aşează feliile de pâine în

12 voturi    6 comentarii
20 min
Sandviciuri
Legume la cuptor

Legume la cuptor

Se curata dovleceii, vinetele si ardeii. Se taie vinetele felii lungi si se dau cu sare. Dupa 10

5 voturi    5 comentarii
20 min
Retete vegetariene
Prăjitură cu gem şi nuci

Prăjitură cu gem şi nuci

Se topeşte untul, apoi se amestecă cu zahărul, zahărul vanilat, cu 3 ouă şi praful de copt

9 voturi    2 comentarii
55 min
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de Pasti

Cozonac Cozonac

Mai întâi pregătim maiaua. Într-un bol punem drojdia uscata, 2 linguri de zahar, 2 linguri de faina, 2 linguri de

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Retete de Pasti
Rulada cu bureti (opintici) Rulada cu bureti (opintici)

Intr-un vas se pun untura, smantana, praful de copt, oul, sarea, faina de grau si se framanta aluatul pana se dezlipeste de pe maini.

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Retete de Pasti
Chec cu cacao si nuci