autor:

Cezar

» » Prajituri

Prăjitură cu vișine

Autor: Cezar (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 18 iulie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cezar (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 18 iulie 2013

Ingrediente
Aluat:, -110 gr unt la temperatura camerei, -200 gr zahăr, -300 gr făină, -2 lingurițe praf de copt, -1 vârf cuțit sare, -2 ouă, -1 esență vanilie, -150 ml lapte., Umplutură:, -400 gr vișine, -2 lingurițe făină., Crustă:, -100 gr făină, -60 gr zahăr, -150 gr unt, -1 linguriță scorțișoară.

Dificultate: Redusa Timp: 1h

1 vot

Mod de preparare

Mai intai se scot samburii din visine, dupa care se pudreaza cu amidon.

Pentru crusta, se amesteca toate ingredientele pana se omogenizeaza totul.

Pentru realizarea aluatului se pun in mixer untul cu zahar, apoi se adauga ouale unul cate unul, amestecandu-se dupa fiecare. Se adauga vanilia, apoi faina amestecata cu praful de copt si sarea si la sfarsit laptele.

Intr-o tava rotunda se pune hartie de copt si se unge cu unt, inclusiv pe margini. Prima data se pune jumatate din aluat, se presara apoi visinele pe toata suprafata, dupa care se toarna restul de aluat. Urmeaza crusta sub forma de firimituri care sa acopere toata prajitura.

Se baga prajitura cu visine la cuptor, la 190°C, pentru 35-40 de minute.

Pofta Buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitură cu vișine" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu visine

Prajitura cu visine

Galbenusurile se mixeaza impreuna cu 1/2 din cantitatea de zahar, esentele si coaja de citrice dupa

1 vot    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu visine

Prajitura cu visine

Se freaca galbenusurile cu zaharul,cu margarina.Se adauga 1 praf de copt stins in otet sau zeama

2 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

1 vot

Ingrediente

  • Aluat:
  • -110 gr unt la temperatura camerei
  • -200 gr zahăr
  • -300 gr făină
  • -2 lingurițe praf de copt
  • -1 vârf cuțit sare
  • -2 ouă
  • -1 esență vanilie
  • -150 ml lapte.
  • Umplutură:
  • -400 gr vișine
  • -2 lingurițe făină.
  • Crustă:
  • -100 gr făină
  • -60 gr zahăr
  • -150 gr unt
  • -1 linguriță scorțișoară.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Eclere cu crema de vanilie Eclere cu crema de vanilie

Punem la fiert apa, uleiul si un praf de sare. Cand da in clocot dam deoparte si punem toata faina si amestecam bine pana cand se omogenizeaza.

5 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Prajitura cu afine si lavanda Prajitura cu afine si lavanda

Se prepara blatul din albusurile batute cu un praf de sare, apoi cu zaharul, pana se intaresc; se adauga galbenusul frecat un pic cu

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu ciocolata, capsuni si crema de smantana