autor:

Cezar

» » Prajituri

Prăjitură cu vișine

Autor: Cezar (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 18 iulie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cezar (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 18 iulie 2013

Ingrediente
Aluat:, -110 gr unt la temperatura camerei, -200 gr zahăr, -300 gr făină, -2 lingurițe praf de copt, -1 vârf cuțit sare, -2 ouă, -1 esență vanilie, -150 ml lapte., Umplutură:, -400 gr vișine, -2 lingurițe făină., Crustă:, -100 gr făină, -60 gr zahăr, -150 gr unt, -1 linguriță scorțișoară.

Dificultate: Redusa Timp: 1h

1 vot

Mod de preparare

Mai intai se scot samburii din visine, dupa care se pudreaza cu amidon.

Pentru crusta, se amesteca toate ingredientele pana se omogenizeaza totul.

Pentru realizarea aluatului se pun in mixer untul cu zahar, apoi se adauga ouale unul cate unul, amestecandu-se dupa fiecare. Se adauga vanilia, apoi faina amestecata cu praful de copt si sarea si la sfarsit laptele.

Intr-o tava rotunda se pune hartie de copt si se unge cu unt, inclusiv pe margini. Prima data se pune jumatate din aluat, se presara apoi visinele pe toata suprafata, dupa care se toarna restul de aluat. Urmeaza crusta sub forma de firimituri care sa acopere toata prajitura.

Se baga prajitura cu visine la cuptor, la 190°C, pentru 35-40 de minute.

Pofta Buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitură cu vișine" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu visine, cocos si portocale

Prajitura cu visine, cocos si portocale

Prima data luam ouale si le separam de albus apoi din albus obtinem o spuma si o punem la frigider

4 voturi    3 comentarii
45 min
Prajituri
Prajitura cu visine, cacao si ciocolata

Prajitura cu visine, cacao si ciocolata

1. Preincalzim cuptorul la 190 grade Celsius. 2. Separam albusurile de galbenusuri. 3. Batem albusurile

1 vot    0 comentarii
45 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

1 vot

Ingrediente

  • Aluat:
  • -110 gr unt la temperatura camerei
  • -200 gr zahăr
  • -300 gr făină
  • -2 lingurițe praf de copt
  • -1 vârf cuțit sare
  • -2 ouă
  • -1 esență vanilie
  • -150 ml lapte.
  • Umplutură:
  • -400 gr vișine
  • -2 lingurițe făină.
  • Crustă:
  • -100 gr făină
  • -60 gr zahăr
  • -150 gr unt
  • -1 linguriță scorțișoară.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Choux-uri cu crema de vanilie Choux-uri cu crema de vanilie

Choux-urile le-am preparat dupa reteta de eclere. Punem apa la fiert impreuna cu untul si sarea. Dupa ce s-a topit untul punem faina,toata

17 voturi    2 comentarii
1h
Prajituri
Chec marmorat Chec marmorat

Se separa albusurile de galbenusuri, punandu-se fiecare in cate un vas mare de mixer. Se bat albusurile spuma tare, se adauga zeama

0 voturi    0 comentarii
25 min
Dulciuri diverse
PRAJITURA CU BRANZA