autor:

Sidy

» » Dulciuri diverse

Prajitura cu visine

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 28 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 28 iunie 2008

Ingrediente
Pentru o tava mare de aragaz: 9 oua, 450 g zahar, 500 g faina, 3/4 pahar ulei, 1 pahar apa minerala, 2 plicuri zahar vanilat, 1 praf de copt, 1 kg visine cu simburele scos.

Dificultate: Medie Timp: 2h

10 voturi

Mod de preparare

Se separa albusurile de galbenusuri.
Galbenusurile se bat bine cu zaharul 10 minute, pina isi dubleaza cantitatea. Se adauga apoi uleiul, zaharul vanilat, apa si faina treptat, invirtindu-se mereu. Praful de copt se amesteca cu faina.
Albusurile batute bine spuma se incorporeaza in aluat invirtindu-se usor.
In tava unsa si tapetata cu hirtie de copt se pune coca, peste care punem visinele.
Dam la cuptorul preincalzit pina face o crusta maronie deasupra.
Se taie, dupa ce s-a racit, si se pudreaza cu zahar deasupra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu visine" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Prajitura cu visine, cacao si ciocolata

Prajitura cu visine, cacao si ciocolata

1. Preincalzim cuptorul la 190 grade Celsius. 2. Separam albusurile de galbenusuri. 3. Batem albusurile

1 vot    0 comentarii
45 min
Prajituri
Prajitura cu visine

Prajitura cu visine

Pentru inceput se separa galbenusul de albus. Visinile se curata de samburi si se pun la scurs intr-o

11 voturi    8 comentarii
45 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine):

    O alta reteta care se poate face cu orice fruct si iese tare buna : 6 oua, 700 g fructe, 300 g zahar, 300 g faina, 1/2 pahar ulei, 1 plic zahar vanilat, 1 plic praf copt. Bateti albusurile spuma, adaugati zaharul, galbenusurile, se amesteca bine de tot... se pune ulei, praf copt, zahar vanilat, faina. Si se amesteca usor la mixer .Se toarna intr-o forma tapetata cu faina, se pun fructele si se da la cuptor.

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 12 iulie 2012

    Sidy sa sti ca e minunata prajitura ta.

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 22 iulie 2009

    Un deliciu...

  • cristina i.

    cristina i. (Chef de cuisine) , 14 iunie 2009

    Buna reteta,eu pun zaharul in albusuri,frec galbenusurile cu uleiul si le pun peste albusuri,apoi faina.

    • Fara foto

      ana maria lengher (Chef de cuisine) , 28 iulie 2008

      Reteta aceasta o folosesc si eu si este foarte delicioasa, merita incercata, si este si simplu de facut.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h

10 voturi

Ingrediente

  • Pentru o tava mare de aragaz: 9 oua
  • 450 g zahar
  • 500 g faina
  • 3/4 pahar ulei
  • 1 pahar apa minerala
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 praf de copt
  • 1 kg visine cu simburele scos.

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

60 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Gogosari murati pentru iarna

Gogosari murati pentru iarna

Se curata gogosarii de cotor, se taie apoi in 4, se amesteca cu toate ingredientele si se lasa asa

222 voturi    26 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Escalop cu ciuperci

Escalop cu ciuperci

Carnea care o ai o tai felii si o bati ca si la snitel, apoi o faci cu sare si piper si o prajesti

22 voturi    6 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Sidy sa sti ca e minunata prajitura ta.

Adauga reteta
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Alpahores fara faina