Autor:
Vekas (Chef de cuisine)
Reteta postata pe: 08 iulie 2006
Ingrediente
450gr. foi de placinta (din comert),500gr. visineCrema:500ml. lapte,1plic cu budinca de vanilie,5linguri de zahar,1pachet de zahar vanilatpentru jeleu:250ml. suc de visine, 1plic de gelifiant
Dificultate: Redusa | Timp: 1h
Mod de preparare
Se decongeleaza foile de placinta, se aseaza intr-o forma unsa cu unt si tapetata cu faina si se inteapa din loc in loc cu furculita.Deasupra se aseaza hartie pergament, peste care se pun boabe de fasole uscata, pentru a impiedica ridicarea foilor. Se lasa la cuptor 30min. , dupa care se da la o parte fasolea si hartia. Separat se pregateste budinca , urmand instructiunile de pe plic.Se lasa la racit ,apoi se pune peste foi si se aseaza visinele fara samburi. Se amesteca gelifiantul cu sucul de visine la foc mic, apoi se toarna peste fructe.(se pot inlocui visinele cu cirese, caise, mere, piersici sau prune)
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu visine"Esther"" nu uita sa-i faci un
review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Pregatim un pandispan din: 6 albuse batute spuma, la care adaugam praful de copt si continuam sa
1 vot
11 comentarii
40 min
Visinele se pun la dezghetat intr-o strecuratoare (se pot folosi si congelate).
Se unge cu unt o
1 vot
0 comentarii
1h 20 min
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate