autor:

Vekas

» » Dulciuri diverse

Prajitura cu visine"Esther"

Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 iulie 2006

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 iulie 2006

Ingrediente
450gr. foi de placinta (din comert),500gr. visineCrema:500ml. lapte, cu budinca de vanilie,5linguri de zahar,1pachet de zahar vanilatpentru jeleu:250ml. suc de visine, 1plic de gelifiant

Dificultate: Redusa Timp: 1h

4 voturi

Mod de preparare

Se decongeleaza foile de placinta, se aseaza intr-o forma unsa cu unt si tapetata cu faina si se inteapa din loc in loc cu furculita.Deasupra se aseaza hartie pergament, peste care se pun boabe de fasole uscata, pentru a impiedica ridicarea foilor. Se lasa la cuptor 30min. , dupa care se da la o parte fasolea si hartia. Separat se pregateste budinca , urmand instructiunile de pe plic.Se lasa la racit ,apoi se pune peste foi si se aseaza visinele fara samburi. Se amesteca gelifiantul cu sucul de visine la foc mic, apoi se toarna peste fructe.(se pot inlocui visinele cu cirese, caise, mere, piersici sau prune)
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu visine"Esther"" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Prajitura marmorata cu visine si bezea

Prajitura marmorata cu visine si bezea

Separam galbenusurile de albusuri si le batem cu zaharul pana devin ca o crema. Adaugam coaja de

3 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri
PRAJITURA CU OUA SI VISINE

PRAJITURA CU OUA SI VISINE

Albusurile se separa de galbenusuri. Se bat spuna albusurile cu zaharul.galbenusurile cu putin zahar

8 voturi    9 comentarii
50 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

4 voturi

Ingrediente

  • 450gr. foi de placinta (din comert),500gr. visineCrema:500ml. lapte, cu budinca de vanilie,5linguri de zahar,1pachet de zahar vanilatpentru jeleu:250ml. suc de visine
  • 1plic de gelifiant

Raporteaza reteta

Retete
de Vekas
TORT LINZER CU CIRESE

TORT LINZER CU CIRESE

1.Se amesteca faina cu zaharul praf,untul, putina sare si galbenusul de ou.Aluatul obtinut se pune

3 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
BILUTE DE COCOS

BILUTE DE COCOS

1.Se pune laptele la fiert si se adauga 150g.nuca de cocos.Se ia de pe foc si se lasa la racit. 2.Se

3 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse
STRUDEL CU VISINE

STRUDEL CU VISINE

1. Se amesteca untul cu zaharul vanilat, coaja de lamaie si putina scortisoara, pina cind amestecul

11 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Prajitura cu branza si stafide Prajitura cu branza si stafide

Intr-un castron mai mare, se amesteca branza rasa impreuna cu zaharul, zaharul pudra vanilat si galbenusurile. Se adauga albusurile

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Tarta cu mere si aluat foietaj Tarta cu mere si aluat foietaj

Placintele cu mere nu se numara printre deserturile mele preferate si mi se par adesea banale, dar poate ca frumusetea sta tocmai in

0 voturi    0 comentarii
40 min
Aluaturi si Foietaje
Clătite cu cacao umplute cu banane caramelizate