PRAJITURA CU VISINE"MAIA"

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 oua intregi,
  • 250 g de zahar pudra,
  • 200 de ml din sucul lasat de visine,
  • 50 ml ulei,
  • 400 g de faina,
  • 1 praf de copt,
  • 1 lingurita suc de lamaie;

Mod de preparare

1.Se scot samburii visinelor si acestea se pun intr-un castron la frigider cu citeva linguri de zahar pudra timp de 4-5 ore.

2. Se scurg visinele si se pastreaza sucul pe care l-au lasat, se amesteca bine cu faina.

3. Se bat spuma ouale cu zaharul si cand s-au albit si si-au dublat volumul se adauga sucul de la fructe si uleiul cate putin cate putin.

4. Se adauga apoi treptat faina amestecata cu praful de copt,stins cu suc de lamaie, amestecand incet si fructele date prin faina pentru ca sa nu se lase la fund in timpul coacerii.

5. Se toarna compozitia in tava unsa cu unt si tapetata cu faina si se coace cca. 50 de minute la 180*C.

6.Se scoate din cuptor , se lasa sa se raceasca , apoi se taie dupa preferinta.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Macrou cu lamaie pe pat de cartofi cu rozmarin

Macrou cu lamaie pe pat de cartofi cu rozmarin

Se curata, se spala se taie macroul in doua, inlaturand capul, coada si aripioarele.

Macrou cu lamaie pe pat de cartofi cu rozmarin
Salata de icre

Salata de icre

Reteta de salata de icre. Cum faci acasa salata de icre.

Salata de icre
Crap prajit cu sos de rosii si capere

Crap prajit cu sos de rosii si capere

Crap prajit cu sos de rosii si capere
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor