PRAJITURA CU VISINE"MAIA"

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 oua intregi,
  • 250 g de zahar pudra,
  • 200 de ml din sucul lasat de visine,
  • 50 ml ulei,
  • 400 g de faina,
  • 1 praf de copt,
  • 1 lingurita suc de lamaie;

Mod de preparare

1.Se scot samburii visinelor si acestea se pun intr-un castron la frigider cu citeva linguri de zahar pudra timp de 4-5 ore.

2. Se scurg visinele si se pastreaza sucul pe care l-au lasat, se amesteca bine cu faina.

3. Se bat spuma ouale cu zaharul si cand s-au albit si si-au dublat volumul se adauga sucul de la fructe si uleiul cate putin cate putin.

4. Se adauga apoi treptat faina amestecata cu praful de copt,stins cu suc de lamaie, amestecand incet si fructele date prin faina pentru ca sa nu se lase la fund in timpul coacerii.

5. Se toarna compozitia in tava unsa cu unt si tapetata cu faina si se coace cca. 50 de minute la 180*C.

6.Se scoate din cuptor , se lasa sa se raceasca , apoi se taie dupa preferinta.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise