Prajitura cu visine, nuca si mascarpone

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa
Prajitura cu visine, nuca si mascarpone

Ingrediente

  • Pentru prajitura:
  • 6 oua
  • 10 linguri zahar
  • 80 gr unt
  • 80 ml lapte
  • 80 gr ciocolata amaruie
  • 13 linguri faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1/2 lingurita bicarbonat
  • 2-3 linguri zeama de lamaie
  • 250 gr visine
  • 2 lingurite esenta de rom
  • 1 canita miez de nuca
  • Crema:
  • 250 gr mascarpone
  • 4 linguri smantana de tara, rece
  • 2 linguri zahar pudra
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • 1 plic ness

Mod de preparare

Prajitura:

Spalam visinele, le scoatem samburii si le punem intr-o sita la scurs.

Intr-un vas punem laptele, untul si ciocolata amaruie.

Le trasferam pe foc, focul il dam la mic, amestecam continuu pana untul si ciocolata sunt bine topite, dar nu le fierbem.

Dam deoparte si lasam sa se raceasca putin.

Batem galbenusurile spuma impreuna cu zaharul, adaugam amestecul cu ciocolata.

Stingem bicarbonatul cu zeama de lamaie, il adaugam in compozitia de mai sus, punem esenta, praful de copt.

Cernem faina, o incorporam cu mixerul la viteza mica.

Albusurile le mixam cu un praf de sare pana devine o spuma. Acestea le incorporam in compozitia obtinuta mai sus, cu ajutorul unei palete, cu miscari lente.

Unge o tava de 22/26 cm cu unt, o tapetam cu hartie de copt, turnam compozitia, o nivelam. Eu va recomand sa folositi o tava putin mai mare decat cea pe care am folosit-o eu, pentru ca prajitura iese foarte inalta.

Deasupra punem visinele si bucati de miez de nuca.

Introducem prajitura in cuptorul incins, la o temperatura potrivita pentru 30-35 de minute. Facem testul cu scobitoarea si cand este gata o scoatem din cuptor lasand sa se raceasca.

Crema:

Intr-un bol punem mascarponele, smantana, zaharul pudra si le mixam pana obtinem o crema spumoasa.

La final o aromatizam cu vanilia.

Portionam prajitura dupa ce s-a racit, ungem fiecare bucata cu crema.

O dam la rece pentru 1-2 ore.

O scoatem, presaram ness si servim. Sa aveti pofta!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise