Prajitura cu visine, nuca si mascarpone

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa
Prajitura cu visine, nuca si mascarpone

Ingrediente

  • Pentru prajitura:
  • 6 oua
  • 10 linguri zahar
  • 80 gr unt
  • 80 ml lapte
  • 80 gr ciocolata amaruie
  • 13 linguri faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1/2 lingurita bicarbonat
  • 2-3 linguri zeama de lamaie
  • 250 gr visine
  • 2 lingurite esenta de rom
  • 1 canita miez de nuca
  • Crema:
  • 250 gr mascarpone
  • 4 linguri smantana de tara, rece
  • 2 linguri zahar pudra
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • 1 plic ness

Mod de preparare

Prajitura:

Spalam visinele, le scoatem samburii si le punem intr-o sita la scurs.

Intr-un vas punem laptele, untul si ciocolata amaruie.

Le trasferam pe foc, focul il dam la mic, amestecam continuu pana untul si ciocolata sunt bine topite, dar nu le fierbem.

Dam deoparte si lasam sa se raceasca putin.

Batem galbenusurile spuma impreuna cu zaharul, adaugam amestecul cu ciocolata.

Stingem bicarbonatul cu zeama de lamaie, il adaugam in compozitia de mai sus, punem esenta, praful de copt.

Cernem faina, o incorporam cu mixerul la viteza mica.

Albusurile le mixam cu un praf de sare pana devine o spuma. Acestea le incorporam in compozitia obtinuta mai sus, cu ajutorul unei palete, cu miscari lente.

Unge o tava de 22/26 cm cu unt, o tapetam cu hartie de copt, turnam compozitia, o nivelam. Eu va recomand sa folositi o tava putin mai mare decat cea pe care am folosit-o eu, pentru ca prajitura iese foarte inalta.

Deasupra punem visinele si bucati de miez de nuca.

Introducem prajitura in cuptorul incins, la o temperatura potrivita pentru 30-35 de minute. Facem testul cu scobitoarea si cand este gata o scoatem din cuptor lasand sa se raceasca.

Crema:

Intr-un bol punem mascarponele, smantana, zaharul pudra si le mixam pana obtinem o crema spumoasa.

La final o aromatizam cu vanilia.

Portionam prajitura dupa ce s-a racit, ungem fiecare bucata cu crema.

O dam la rece pentru 1-2 ore.

O scoatem, presaram ness si servim. Sa aveti pofta!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

In tuci se incinge un pic de ulei in care calim scarita taiata si costita proaspata, taiata in bucatele mai mici.

Varza noua calita in tuci
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise