700 gr visine fara samburi se pun cu cateva ore inainte, impreuna cu cele 4 linguri de zahar pana isi lasa toata zeama. Scurgem visinele bine, le punem pe un servetel si dam zeama deoparte.
Batem oualele intregi cu zaharul si uleiul pana devine compozitia cremoasa. Adaugam faina, zaharul, praful de copt si cacao si omogenizam.
Turnam aluatul in tava tapetata cu hartie de copt, presaram visinele pe toata suprafata si dam blatul la cuptor la foc mediu si lasam cca 30 minute.
Dupa ce blatul s-a copt se lasa la racit in tava. Insiropam cu siropul de capuccino.
Batem frisca, apoi adaugam gelatina dizolvata conform indicatiilor de pe ambalaj si amestecam bine ca sa se repartizeze uniform in compozitie, lasam 3-4 minute in frigider ca sa se intareasca putin cat sa o putem intinde pe blat si amestecam din cand in cand.
Turnam peste blatul racit si presaram cateva visine din loc in loc, dam apoi la frigider.
Adaugam celalalt plic de gelatina in zeama de la visine, lasam cateva minute in congelator,amestecam din cand in cand, verificam daca s-a intarit dar nu de tot ci pana simtim ca poate fi intins pe prajitura.
Dupa ce frisca s-a intarit turnam deasupra jeleul.
Dam din nou prajitura la frigider sa se intareasca.
Spor la gatit!
Reteta preparata de Carmen, administrator blog http://privestesigateste.com/
Reteta de spuma de capsuni. Spuma de capsuni cu albusuri gatite. Reteta de spuma de capsuni cu bezea italiana. Retete cu...
Spuma de capsuniReteta de gem de cirese fara conservanti. Gem de cirese retea simpla si usor de preparat.
Gem de cireseDaca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...
Desert briose cu ciocolata si nessRetete dietetice
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Comentarii