Prajitura cu visine si ciocolata

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Prajitura cu visine si ciocolata

Ingrediente

  • pentru blat:
  • 5 oua
  • 5 lg zahar
  • 5 lg ulei
  • 5 lg faina
  • 2 lg cacao
  • 1 praf copt
  • 500 gr visine
  • pentru sirop:
  • 150 ml apa calda
  • 2 plicuri capuccino cu ciocolata
  • pentru crema:
  • 500 ml smantana 32% grasime (sau frisca lichida)
  • 200 gr visine
  • 4 linguri zahar ptr visine
  • 1 plic gelatina (8 gr)
  • pentru jeleu:
  • zeama de la visine
  • 1 plic gelatina(8 gr)

Mod de preparare

700 gr visine fara samburi se pun cu cateva ore inainte, impreuna cu cele 4 linguri de zahar pana isi lasa toata zeama. Scurgem visinele bine, le punem pe un servetel si dam zeama deoparte.

Batem oualele intregi cu zaharul si uleiul pana devine compozitia cremoasa. Adaugam faina, zaharul, praful de copt si cacao si omogenizam.

Turnam aluatul in tava tapetata cu hartie de copt, presaram visinele pe toata suprafata si dam blatul la cuptor la foc mediu si lasam cca 30 minute.

Dupa ce blatul s-a copt se lasa la racit in tava. Insiropam cu siropul de capuccino.

Batem frisca, apoi adaugam gelatina dizolvata conform indicatiilor de pe ambalaj si amestecam bine ca sa se repartizeze uniform in compozitie, lasam 3-4 minute in frigider ca sa se intareasca putin cat sa o putem intinde pe blat si amestecam din cand in cand.

Turnam peste blatul racit si presaram cateva visine din loc in loc, dam apoi la frigider.

Adaugam celalalt plic de gelatina in zeama de la visine, lasam cateva minute in congelator,amestecam din cand in cand, verificam daca s-a intarit dar nu de tot ci pana simtim ca poate fi intins pe prajitura.

Dupa ce frisca s-a intarit turnam deasupra jeleul.

Dam din nou prajitura la frigider sa se intareasca.

Spor la gatit!

Reteta preparata de Carmen, administrator blog http://privestesigateste.com/

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura

Crema de lamaie: Intr-un vas de inox spargeti ouale.

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura
Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella

Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella

Incingi o tigaie neaderenta, adaugi uleiul de masline si ceapa taiata cubulete peste care presari putina sare.

Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella
Omleta la cuptor, cu cartofi

Omleta la cuptor, cu cartofi

Omleta la cuptor, cu cartofi