Prajitura cu zahar ars si cremino mentolat

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Prajitura cu zahar ars si cremino mentolat

Ingrediente

  • 4 foi: 600 g faina, 75 g zahar , 125 g unt sau margarina, 100 ml smantana , 1 ou, un varf de lingurita sare fina, coaja rasa de lamaie, o lingurita cu varf de praf de copt.
  • Crema:300 g Cremino cu unt,150 g ciocolata amaruie cu menta
  • Decor ;zahar pudra vanilat

Mod de preparare

Intr-o cratita zaharul se caramelizeaza pana ce capata culoare maro-deschis si dupa ce a aparut putina spuma deasupra, se stinge cu 150 ml apa fierbinte, lasandu-se la foc mic, pana se topeste zaharul, apoi se lasa sa se raceasca un pic.Margarina sau untul moale se amesteca cu oul , sarea , coaja de lamaie, smanatana sau iaurtul si se dilueaza cu siropul de zahar ars.Se adauga faina amestecata cu praful de copt si apoi cernuta, amestecand la inceput apoi framantam cu mana.Se imparte aluatul in 4 parti . Se intind foi pe planseta de lucru data cu faina apoi se ruleaza pe sucitor si se aseaza pe dosul tavii date cu faina(de dimensiunea de 25/34 .Se coc 10 minute /fiecare la foc potrivit ,in cuptorul preincalzit.

Crema se prepara mixand bine untul pentru crema,pana se spumeaza apoi incorporam ciocolata topita la bain marin.

Se unge fiecare foaie cu un strat de crema apoi se aseaza una peste alta,presand usor cu mana si se dau la rece cel putin 2-3 ore inainte de a taia prajitura in forma dorita.Se presara deasupra zahar pudra vanilat.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Orez cu carne de porc

Orez cu carne de porc

Reteta de orez cu carne de porc. Cum prepari acasa cea mai buna reteta de orez cu carne de porc.

Orez cu carne de porc
Omleta cu unt si ceapa verde

Omleta cu unt si ceapa verde

Omleta cu unt si ceapa verde
Jeleu de zmeura

Jeleu de zmeura

Reteta de jeleu de zmeura. Cum faci jeleu de zmeura reteta fara conservanti.

Jeleu de zmeura