Autor:
anuta (Chef de cuisine)
Reteta postata pe: 12 februarie 2016
Ingrediente
4 foi: 600 g faina, 75 g zahar, 125 g unt sau margarina, 100 ml smantana, 1 ou, un varf de lingurita sare fina, coaja rasa de lamaie, o lingurita cu varf de praf de copt., Crema:300 g Cremino cu unt, g ciocolata amaruie cu menta, Decor zahar pudra vanilat
Dificultate: Medie | Timp: 1h
Mod de preparare
Intr-o cratita zaharul se caramelizeaza pana ce capata culoare maro-deschis si dupa ce a aparut putina spuma deasupra, se stinge cu 150 ml apa fierbinte, lasandu-se la foc mic, pana se topeste zaharul, apoi se lasa sa se raceasca un pic.Margarina sau untul moale se amesteca cu oul , sarea , coaja de lamaie, smanatana sau iaurtul si se dilueaza cu siropul de zahar ars.Se adauga faina amestecata cu praful de copt si apoi cernuta, amestecand la inceput apoi framantam cu mana.Se imparte aluatul in 4 parti . Se intind foi pe planseta de lucru data cu faina apoi se ruleaza pe sucitor si se aseaza pe dosul tavii date cu faina(de dimensiunea de 25/34 .Se coc 10 minute /fiecare la foc potrivit ,in cuptorul preincalzit.
Crema se prepara mixand bine untul pentru crema,pana se spumeaza apoi incorporam ciocolata topita la bain marin.
Se unge fiecare foaie cu un strat de crema apoi se aseaza una peste alta,presand usor cu mana si se dau la rece cel putin 2-3 ore inainte de a taia prajitura in forma dorita.Se presara deasupra zahar pudra vanilat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu zahar ars si cremino mentolat" nu uita sa-i faci un
review
Alte retete
din Prajituri
Amestecam zaharul cu galbenusurile, adaugam untul,smantana si restul ingredientelor. Se obtine o
38 voturi
27 comentarii
1h
Incepem asa:
pentru un blat folosim:
4 galbenusuri amestecate cu 4 linguri de zahar si 6 linguri
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate