autor:

anuta

» » Prajituri

Prajitura cu zahar ars si cremino mentolat

Autor: anuta (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 12 februarie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: anuta (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 12 februarie 2016

Ingrediente
4 foi: 600 g faina, 75 g zahar, 125 g unt sau margarina, 100 ml smantana, 1 ou, un varf de lingurita sare fina, coaja rasa de lamaie, o lingurita cu varf de praf de copt., Crema:300 g Cremino cu unt,150 g ciocolata amaruie cu menta, Decor zahar pudra vanilat

Dificultate: Medie Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

Intr-o cratita zaharul se caramelizeaza pana ce capata culoare maro-deschis si dupa ce a aparut putina spuma deasupra, se stinge cu 150 ml apa fierbinte, lasandu-se la foc mic, pana se topeste zaharul, apoi se lasa sa se raceasca un pic.Margarina sau untul moale se amesteca cu oul , sarea , coaja de lamaie, smanatana sau iaurtul si se dilueaza cu siropul de zahar ars.Se adauga faina amestecata cu praful de copt si apoi cernuta, amestecand la inceput apoi framantam cu mana.Se imparte aluatul in 4 parti . Se intind foi pe planseta de lucru data cu faina apoi se ruleaza pe sucitor si se aseaza pe dosul tavii date cu faina(de dimensiunea de 25/34 .Se coc 10 minute /fiecare la foc potrivit ,in cuptorul preincalzit.
Crema se prepara mixand bine untul pentru crema,pana se spumeaza apoi incorporam ciocolata topita la bain marin.
Se unge fiecare foaie cu un strat de crema apoi se aseaza una peste alta,presand usor cu mana si se dau la rece cel putin 2-3 ore inainte de a taia prajitura in forma dorita.Se presara deasupra zahar pudra vanilat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu zahar ars si cremino mentolat" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu caise

Prajitura cu caise

Se amesteca bine ouale cu zaharul, se adauga uleiul treptat, apoi laptele, amoniacul stins, cateva

0 voturi    1 comentariu
1h
Prajituri
Tiramisu

Tiramisu

Intr-un bol se amesteca bine galbenusurile de ou cu zaharul pana se deschid la culoare, se adauga

1 vot    0 comentarii
40 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • 4 foi: 600 g faina
  • 75 g zahar
  • 125 g unt sau margarina
  • 100 ml smantana
  • 1 ou
  • un varf de lingurita sare fina
  • coaja rasa de lamaie
  • o lingurita cu varf de praf de copt.
  • Crema:300 g Cremino cu unt,150 g ciocolata amaruie cu menta
  • Decor zahar pudra vanilat

Raporteaza reteta

Retete
de anuta
Supa de porumbei

Supa de porumbei

Porumbelul curatat si spalat bine se taie in 2 jumatati apoi impreuna cu maruntaiele,cu un praf de

1 vot    0 comentarii
1h
Supe de carne
Piept de pui in crusta de alune

Piept de pui in crusta de alune

Pieptul spalat si zvantat se intoarce cu parte taiata de pe os in sus, se sareaza, pipereaza si condimenteaza

5 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Prajitura cu zmeura si piure de castane

Prajitura cu zmeura si piure de castane

Se maruntesc biscuitii la robot apoi se amesteca cu miezul de nuca prajit si maruntit cu ciocolata

0 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri
Adauga reteta
Retete

din Prajituri

Samba cu crusta de nuci Samba cu crusta de nuci

Se dau biscuitii la robot, apoi se framanta cu untul si miezul de nuca maruntit. Se intinde in forma de tort, in strat uniform, presat

0 voturi    0 comentarii
99h 45 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu caise Prajitura cu caise

Se freaca galbenusurile cu zahar, pana se albesc si-si dubleaza volumul, se adauga ulei cate putin, apoi iaurtul, coaja de lamaie,faina

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Delicii sanatoase de la bloggeri
Chec in trei culori