autor:

Varadi Silvia

» » Dulciuri diverse

PRAJITURA CU ZMEURA SI MURE

Autor: Varadi Silvia (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 20 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Varadi Silvia (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 20 iunie 2009

Ingrediente
Blat:, 6 oua, 3 linguri apa, 150g zahar, un praf de sare, 1 plic zahar vanilat, 125 g faina, 170 g nuci macinate, Umplutura + bezeaua:, 600g zmeura, 600g mure(merg si visinile sau afine), 80 g dulceata de zmeura, 5 albusuri, 180g zahar, 1 plic zahar vanilat, coaja rasa de la o limeta, 3 linguri fulgi de migdale, zahar pudra pentru pus deasupra

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

4 voturi

Mod de preparare

Blatul:
Se bat galbenusurile cu 3 linguri de apa si 75 g zahar.Albusurile se bat cu sarea si restul de zahar si se inglobeaza in compozitia de galbenusuri.Se adauga faina,se amesteca si la sfarsit se pun nucile mecinate,se omogenizeaza.Se toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se coace in cuptorul incins la o temperatura de 180gC timp de 10-15 minute.Se scoate,se lasa putin la racit,apoi se se unge blatul cu dulceata de zmeura(incalzita putin sa poata fi intinsa mai usor) si se aseaza deasupra fructele.Se incinge cuptorul la 200gC.Se face bezeaua din cele 5 albusuri batute bine cu zaharul,se adauga coaja de limeta si se aseaza peste blat.Se presara cu fulgi de migdale se se lasa sa se rumeneasca la cuptor 5-6 minute pana se face bezeaua si se rumenesc migdalele.Se scoate prajitura din cuptor,se lasa la racit,se pudreaza cu zahar pudra si se taie in forma dorita.
Daca ti-a placut reteta noastra "PRAJITURA CU ZMEURA SI MURE" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Ciambella cu iaurt si ciocolata

Ciambella cu iaurt si ciocolata

Separam oualele. Frecam galbenusul cu zahar, ulei. Batem albusurile spuma. Adaugam restul

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Guguluf cu afine si iaurt

Guguluf cu afine si iaurt

Mixam untul moale cu zaharul iar apoi adaugam extractul de vanilie si ouale si mixam pana cand se

2 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Waves

- 20 %
289.99 lei
231.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 05 august 2012

    Delicioasa!

  • vera

    vera (Chef de cuisine) , 20 octombrie 2009

    chiar ca bunaciune!

  • maria mihalache

    maria mihalache (Chef de cuisine) , 20 octombrie 2009

    Tare mult imi plac prajiturile cu fructe.........

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 20 octombrie 2009

      Un deliciu...

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 25 iunie 2009

      TREBUIE SA FIE CU UN GUST DEOSEBIT DE AROMAT.

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 23 iunie 2009

      Arata super si cred ca este o bunaciune de prajitura,felicitari.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 23 iunie 2009

      Arata grozav!!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

45 min

4 voturi

Ingrediente

  • Blat:
  • 6 oua
  • 3 linguri apa
  • 150g zahar
  • un praf de sare
  • 1 plic zahar vanilat
  • 125 g faina
  • 170 g nuci macinate
  • Umplutura + bezeaua:
  • 600g zmeura
  • 600g mure(merg si visinile sau afine)
  • 80 g dulceata de zmeura
  • 5 albusuri
  • 180g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • coaja rasa de la o limeta
  • 3 linguri fulgi de migdale
  • zahar pudra pentru pus deasupra

Raporteaza reteta

Retete
de Varadi Silvia
CANNELLONI CU CARENE DE VITA

CANNELLONI CU CARENE DE VITA

Intr-o cratita se pune untul cu uleiul,se toaca ceapa marunt si se pune la calit cateva minute sa

4 voturi    1 comentariu
1h 20 min
Paste si pizza
ALBINITA

ALBINITA

Foi:intr-o cratita se pune zaharul si se amesteca cu oul,apoi se pune la foc mic si se adauga laptele

20 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
CIORBA RADAUTEANA

CIORBA RADAUTEANA

Se spala puiul si se pune intr-o oala de 3l cu apa si se pune la foc,dupa ce se ia spuma se adauga

32 voturi    8 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Delicioasa!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de visine Gem de visine

Visinele se spala bine. Se scot samburii si se adauga peste ele zaharul. Se amesteca intr-un ceaun de tuci cu zaharul pana isi lasa

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Conserve si muraturi
Dulceata de coacaze negre Dulceata de coacaze negre

Coacazele se spala, se scurg si se pun in cratita. Adaugam zaharul, apoi apa si fierbem 20 minute, spumam. Cand este gata, o punem

4 voturi    0 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
Gogosi umplute