Prajitura cu zmeura si piure de castane

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Prajitura cu zmeura si piure de castane

Ingrediente

  • Blat: 200 g biscuiti, 100 g ciocolata alba, 100 g unt topit, 150 g miez de nuca maruntit
  • Crema 1: 250 g branza proaspata de vaci, 75 g zahar pudra, 200 g piure de castane (vreo 8 linguri)
  • crema 2: 200 g smantana,150 g zahar pudra, o mana de zmeura proaspata zdrobita, o mana de zmeura proaspata cu fructe intregi

Mod de preparare

Se maruntesc biscuitii la robot apoi se amesteca cu miezul de nuca prajit si maruntit cu ciocolata si untul topit.

Se framanta bine pana la o omogenizare perfecta apoi asezam in strat uniform in tava, presand bine cu dosul unei linguri.

Se mixeaza bine branza cu zaharul pana devine o crema legata si adaugam putin cate putin, piureul de castane.

Turnam deasupra biscuitilor si dam la rece cateva ore. Ideal ar fi de seara pana dimineata.

Deasupra cremei de piure se aseaza cateva zmeure coapte, repartizate uniform pe toata suprafata.

Smantana se mizeaza la viteza maxima incorporanad catee putin zaharul pudra.

Cand incepe sa se lege,ca o frisca, adaugam zmeura zdrobita sau un pic de sirop apoi turnam si intindem cu grija deasupra zmeurei de pe stratul de crema de piure.

Se mai lasa la rece cel putin 2 ore inante de a o taia in patrate.

Sfat: In creme se poate adauga gelatina deshidratata si topita la bain marie, pentru o intarire mai rapida.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Cartofi boieresti cu sunculita afumata

Cartofi boieresti cu sunculita afumata

Se curata, se spala si se taie cartofii cubulete.

Cartofi boieresti cu sunculita afumata
Cartofi dublu copti, umpluti cu branza de vaci si sunca

Cartofi dublu copti, umpluti cu branza de vaci si sunca

Spalam cartofii, îi intepam din loc in loc cu furculita și-i bagam la cuptor, la copt.

Cartofi dublu copti, umpluti cu branza de vaci si sunca
Desert cu spuma de capsuni

Desert cu spuma de capsuni

Desert cu spuma de capsuni