autor:

anuta

» » Prajituri

Prajitura cu zmeura si piure de castane

Autor: anuta (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 22 ianuarie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: anuta (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 22 ianuarie 2016

Ingrediente
Blat: 200 g biscuiti, 100 g ciocolata alba, 100 g unt topit, 150 g miez de nuca maruntit, Crema 1: 250 g branza proaspata de vaci, 75 g zahar pudra, 200 g piure de castane (vreo 8 linguri), crema 2: 200 g smantana,150 g zahar pudra, o mana de zmeura proaspata zdrobita, o mana de zmeura proaspata cu fructe intregi

Dificultate: Medie Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

Se maruntesc biscuitii la robot apoi se amesteca cu miezul de nuca prajit si maruntit cu ciocolata si untul topit.

Se framanta bine pana la o omogenizare perfecta apoi asezam in strat uniform in tava, presand bine cu dosul unei linguri.

Se mixeaza bine branza cu zaharul pana devine o crema legata si adaugam putin cate putin, piureul de castane.

Turnam deasupra biscuitilor si dam la rece cateva ore. Ideal ar fi de seara pana dimineata.

Deasupra cremei de piure se aseaza cateva zmeure coapte, repartizate uniform pe toata suprafata.

Smantana se mizeaza la viteza maxima incorporanad catee putin zaharul pudra.

Cand incepe sa se lege,ca o frisca, adaugam zmeura zdrobita sau un pic de sirop apoi turnam si intindem cu grija deasupra zmeurei de pe stratul de crema de piure.

Se mai lasa la rece cel putin 2 ore inante de a o taia in patrate.



Sfat: In creme se poate adauga gelatina deshidratata si topita la bain marie, pentru o intarire mai rapida.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu zmeura si piure de castane" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Choux a la creme

Choux a la creme

Puneti la fiert laptele (apa) cu uleiul de palmier. Cantariti bine toate ingredientele, pentru ca

6 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Prajitura cu branza si caise

Prajitura cu branza si caise

Se separa galbenusurile de albusuri. Albusurile se bat spuma si apoi se adauga pe rand zaharul, 3

30 voturi    13 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Curl

- 15 %
179.99 lei
152.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • Blat: 200 g biscuiti
  • 100 g ciocolata alba
  • 100 g unt topit
  • 150 g miez de nuca maruntit
  • Crema 1: 250 g branza proaspata de vaci
  • 75 g zahar pudra
  • 200 g piure de castane (vreo 8 linguri)
  • crema 2: 200 g smantana,150 g zahar pudra
  • o mana de zmeura proaspata zdrobita
  • o mana de zmeura proaspata cu fructe intregi

Raporteaza reteta

Retete
de anuta
Supa de porumbei

Supa de porumbei

Porumbelul curatat si spalat bine se taie in 2 jumatati apoi impreuna cu maruntaiele,cu un praf de

2 voturi    0 comentarii
1h
Supe de carne
Piept de pui in crusta de alune

Piept de pui in crusta de alune

Pieptul spalat si zvantat se intoarce cu parte taiata de pe os in sus, se sareaza, pipereaza si condimenteaza

5 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Prajitura cu caise si afine

Prajitura cu caise si afine

1. Se prepara blaturi in tavi de aceiasi dimensiune din cate 5 albusuri batute cu un praf de sare,

0 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Cum se face coliva Cum se face coliva

Cum se face coliva Se spala bine arpacasul si se pune la fiert la foc potrivit. Se amesteca cu o lingura de lemn pentru a nu se prinde.

3 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Inimioare cu blat din fulgi de mei Inimioare cu blat din fulgi de mei

Se prepara blatul mixand bine albusurile cu un praf de sare si apoi cu zaharul pana se inatareste.Se incorporeaza si fulgii de mei si

0 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri
Clafoutis cu ananas proaspat