autor:

anuta

» » Prajituri

Prajitura cu zmeura si piure de castane

Autor: anuta (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 22 ianuarie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: anuta (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 22 ianuarie 2016

Ingrediente
Blat: 200 g biscuiti, 100 g ciocolata alba, 100 g unt topit, 150 g miez de nuca maruntit, Crema 1: 250 g branza proaspata de vaci, 75 g zahar pudra, 200 g piure de castane (vreo 8 linguri), crema 2: 200 g smantana,150 g zahar pudra, o mana de zmeura proaspata zdrobita, o mana de zmeura proaspata cu fructe intregi

Dificultate: Medie Timp: 1h

2 voturi

Mod de preparare

Se maruntesc biscuitii la robot apoi se amesteca cu miezul de nuca prajit si maruntit cu ciocolata si untul topit.

Se framanta bine pana la o omogenizare perfecta apoi asezam in strat uniform in tava, presand bine cu dosul unei linguri.

Se mixeaza bine branza cu zaharul pana devine o crema legata si adaugam putin cate putin, piureul de castane.

Turnam deasupra biscuitilor si dam la rece cateva ore. Ideal ar fi de seara pana dimineata.

Deasupra cremei de piure se aseaza cateva zmeure coapte, repartizate uniform pe toata suprafata.

Smantana se mizeaza la viteza maxima incorporanad catee putin zaharul pudra.

Cand incepe sa se lege,ca o frisca, adaugam zmeura zdrobita sau un pic de sirop apoi turnam si intindem cu grija deasupra zmeurei de pe stratul de crema de piure.

Se mai lasa la rece cel putin 2 ore inante de a o taia in patrate.



Sfat: In creme se poate adauga gelatina deshidratata si topita la bain marie, pentru o intarire mai rapida.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu zmeura si piure de castane" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu etaje

Prajitura cu etaje

Blatul alb: Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul, cocosul si faina si se amesteca usor, sa

4 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Briose cu mere acrisoare

Briose cu mere acrisoare

Incinge cuptorul la 190ᵒC.Tapeteaza cu hartiute de copt o tava de briose. Intr-o cratita pe foc

3 voturi    1 comentariu
40 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    anuta , 07 noiembrie 2018

    Multumesc mult Ada!

  • Fara foto

    ada , 05 noiembrie 2018

    excelent

Dificultate

Medie

Timp

1h

2 voturi

Ingrediente

  • Blat: 200 g biscuiti
  • 100 g ciocolata alba
  • 100 g unt topit
  • 150 g miez de nuca maruntit
  • Crema 1: 250 g branza proaspata de vaci
  • 75 g zahar pudra
  • 200 g piure de castane (vreo 8 linguri)
  • crema 2: 200 g smantana,150 g zahar pudra
  • o mana de zmeura proaspata zdrobita
  • o mana de zmeura proaspata cu fructe intregi

Raporteaza reteta

Retete
de anuta
Supa de porumbei

Supa de porumbei

Porumbelul curatat si spalat bine se taie in 2 jumatati apoi impreuna cu maruntaiele,cu un praf de

2 voturi    0 comentarii
1h
Supe de carne
Piept de pui in crusta de alune

Piept de pui in crusta de alune

Pieptul spalat si zvantat se intoarce cu parte taiata de pe os in sus, se sareaza, pipereaza si condimenteaza

5 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Prajitura cu caise si afine

Prajitura cu caise si afine

1. Se prepara blaturi in tavi de aceiasi dimensiune din cate 5 albusuri batute cu un praf de sare,

0 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri

anuta

Multumesc mult Ada!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura cremoasa cu dovleac si paste, desert perfect de toamna Prajitura cremoasa cu dovleac si paste, desert perfect de toamna

Pornim cuptorul la treapta medie. Pregatim o tava cu dimensiunea de 20/30 cm.O tapetam pe fund cu hartie de copt si marginile le gresam

0 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Prajitura magica Prajitura magica

Este intr-adevar o prajitura "magica" datorita faptului ca se face foarte repede, se topeste in gura, si asa cum observati,

0 voturi    0 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
Floare de cais